reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kathleen mnie boli/ kłuje od wczoraj w jednym miejscu brzuch. Bardziej z prawej strony, tak w połowie pomiędzy pępkiem, a linia bikini. W nocy tylko z dwa razy obudził mnie skurcz wiec nie było zle. Od rana napina się tylko jak wstanę. Tylko ten dziwny ból mnie martwi, czuje to tak jakbym w tym miejscu miała poobijana macice i oczywiście wyobraźnia mi podpowiada, ze to coś złego. Tragedia z tymi dziwnymi objawami;) Zazdroszczę ci, ze to już 25 tc:) u mnie jeszcze dalego do tego etapu... i szczerze mówiąc chyba tez bym się położyła na taki przegląd do szpitala. W szpitalu zawsze ma się jednak większe poczucie bezpieczeństwa. A ten ból w kroczu to jakie to uczucie? Cały czad boli? W środku tak głęboko?
Mnie tez tak bolało nad pępkiem bliżej żeber, miałam wrażenie, jakbym miała siniaki od środka. Ale po jakimś czasie samo przeszło :)

reklama
@nina 07.06 dobrze, ze w szpitalu, będziesz spokojniejsza, podadza sterydy, poobserwują i do domku. Jeśli chodzi o skurcze, to 9 %, to na pewno nie skurcz, tylko zwykle czynności macicy ;) nam w szpitalu położne tłumaczyły, ze na ktg czynność skurczowa wystepuje, gdy te wartości szaleją, ja czasem mialam tam zapisy i 40% i wiecej,ale potem na zapisie ta linia prosta, wiec skurczów nie bylo.

@Nygusek ja z ta swoja szyjka, jak mnie przyjęli do szpitala, to usłyszałam, ze ona nie ma prawa sie zamknąć, po 2 dniach mnie zbadali i co? Zamknięta ;) smiac mi sie chciało, bo moja lekarka twierdziła tez, ze sie nie moze wydłużyć, a potem mnie bada i mowi, ona jest prawie cm dluzsza, jak to możliwe? Ja dzis 33 i 3 ;). A o tej arytmii co mówią, to u malej? Pewnie, ze dobrze, ze jestes tam, a nie daleko i sie zastanawiasz nad kazda rzecza. Ale jeszcze momencik i dzidzia donoszona będzie. Super!

@Kathleen006 Ty nie zazdrość kochana, jeszcze sobie w szpitalu poleżysz ;) kurczę pamiętasz, jak jeszcze niedawno mówiłaś, ze chciałabyś ten 26 tc, a tu juz tuz tuz...
Nie pamiętam czy Ty miałaś podawane zastrzyki na płuca? Daj znać jak po dzisiejszej wizycie.

Ja mam jakiś ciezki okres, wróciły mi chyba mdlosci z 1 trymestru od dwóch dni, nic nie jem :( do tego jakis mnie złapał dol i wszystko mnie przeraża i na kazda rzecz reaguje płaczem, moze to hormony? No i pobolewa brzuch i kluje dość mocno, a dzis jeszcze doszedł mi bol głowy, także taka maruda ze mnie :( naczytałam sie o zatruciu ciążowym i juz sobie wkręcam. W piątek mam wizyte u swojej lekarki, dzis mialam pobieranie krwi w domu ;)

Kathleen mnie boli/ kłuje od wczoraj w jednym miejscu brzuch. Bardziej z prawej strony, tak w połowie pomiędzy pępkiem, a linia bikini. W nocy tylko z dwa razy obudził mnie skurcz wiec nie było zle. Od rana napina się tylko jak wstanę. Tylko ten dziwny ból mnie martwi, czuje to tak jakbym w tym miejscu miała poobijana macice i oczywiście wyobraźnia mi podpowiada, ze to coś złego. Tragedia z tymi dziwnymi objawami;) Zazdroszczę ci, ze to już 25 tc:) u mnie jeszcze dalego do tego etapu... i szczerze mówiąc chyba tez bym się położyła na taki przegląd do szpitala. W szpitalu zawsze ma się jednak większe poczucie bezpieczeństwa. A ten ból w kroczu to jakie to uczucie? Cały czad boli? W środku tak głęboko?

Ostatnie 4 tyg minęły mi bardzo szybko, pamietam jak byłam w Twoim wieku ciąży to zazdrościłam dziewczynami z starsza a teraz nawet nie wiem kiedy minęło także spokojnie mi je raz dwa ... ból w kroczu to tak jakby wszystko się tam rozchodziło z przejściem na wewn stronę uda ale pewnie rozciągają się mięśnie i nic groźnego, relaksyna pewnie się budzi ... itp

bardziej mnie martwi ze kawaler mój kopie mnie i czuje go az w pochwie nic przyjemnego az automatycznie ściskam bo uczucie jakby miał wypłynąć dobrze ze dziś mam kontrole ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@nina 07.06 dobrze, ze w szpitalu, będziesz spokojniejsza, podadza sterydy, poobserwują i do domku. Jeśli chodzi o skurcze, to 9 %, to na pewno nie skurcz, tylko zwykle czynności macicy ;) nam w szpitalu położne tłumaczyły, ze na ktg czynność skurczowa wystepuje, gdy te wartości szaleją, ja czasem mialam tam zapisy i 40% i wiecej,ale potem na zapisie ta linia prosta, wiec skurczów nie bylo.

@Nygusek ja z ta swoja szyjka, jak mnie przyjęli do szpitala, to usłyszałam, ze ona niw ma prawa sie zamknąć, po 2 dniach mnie zbadali i co? Zamknięta ;) smiac mi sie chciało, bo moja lekarka twierdziła tez, ze sie nie moze wydłużyć, a potem mnie bada i mowi, ona jest prawie cm dluzsza, jak to możliwe? Ja dzis 33 i 3 ;).

@Kathleen006 Ty nie zazdrość kochana, jeszcze sobie w szpitalu poleżysz ;) kurczę pamiętasz, jak jeszcze niedawno mówiłaś, ze chciałabyś ten 26 tc, a tu juz tuz tuz...
Nie pamiętam czy Ty miałaś podawane zastrzyki na płuca? Daj znać jak po dzisiejszej wizycie.

Ja mam jakiś ciezki okres, wróciły mi chyba mdlosci z 1 trymestru od dwóch dni, nic nie jem :( do tego jakis mnie złapał dol i wszystko mnie przeraża i na kazda rzecz reaguje płaczem, moze to hormony? No i pobolewa brzuch i kluje dość mocno, a dzis jeszcze doszedł mi bol głowy, także taka maruda ze mnie :( naczytałam sie o zatruciu ciążowym i juz sobie wkręcam. W piątek mam wizyte u swojej lekarki, dzis mialam pobieranie krwi w domu ;)

Agulaa to napewno hormony i stres ;) ja ostatnie dwa dni tez miałam spadek formy wszystko bolało i mnie mega drażniło a ze jeszcze teściowie przyjechali - to maz az się pytał czy do szpitala jedziemy ..
oj pamietam pamietam a 26 już za tydzień ;) później 28- 30-32-34

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc mamuski. Mnie bola najbardziej ledzwie od ciaglego lezenia. W nocy mialam ból taki jak podczas okresu. Jeszxze na dodatek moj dwulatek płacze i chce zebym z nim chodzila po domu, nie rozumie bidulka ze mamusia musi leżeć... Ehhh

Kathleen. Mnie tez młoda kopie nisko, często wlasnie w szyjkę i to boli. Czasem tez kopie w dole z tylu, jakby w odbyt. Tez nie lubię tego uczucia jak ona jest rak nisko. Ale zdarzają się dni, ze kopie koło pępka i wtedy jest ok, nic nie boli. A może te twoje bóle w kroczu to od tego pessaara? W końcu to ciało obce i na pewno uciska i na szyjkę o na ścianki pochwy, może uciska jakiś nerw i promieniuje...o której masz wizytę dziś? Daj koniecznie znak potem jak było i czego się dowiedziałaś.

Każdemu te młodsze tygodnie się dłużyły... ja pamietam jak wczoraj ten stres w święta Bożego Narodzenia, ze nie donoszę i coś się stanie. A ty już nas zaraz minie połowa marca ;) czas leci ze hoho.

Nasza arytmia jest do obserwacji po porodzie. Mówili, ze to nic groźnego, ale ostatnio jest tego coraz więcej i mnie to trochę przerażało, jeśli miałabym wyjść do domu... ale jak powiedzieli, ze zostaje do porodu i będą to non stop kontrolować podczas skurczy w trakcie porodu, to się uspokoiłam :)
Ja mam niecały 35 tydzień już, a przestałam się już bać, co ma być, to będzie, nawet zaczęłam się trochę więcej ruszać i siedzieć :) bo się zastane na amen ;)
Powiem wam, ze na kwietniowkach na tym forum już 7 dzieci się urodziło... także jakaś plaga porodów przedwczesnych jest ;)

reklama
Mi się tak właśnie dzieje, ze ta główka już jest przyparta na dole i czasem jak uściśnie mi na nerw, to straszny ból promieniuje od środka aż na udo po jednej stronie... ciężko to wytrzymać.

Do góry