reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kathleen mnie boli/ kłuje od wczoraj w jednym miejscu brzuch. Bardziej z prawej strony, tak w połowie pomiędzy pępkiem, a linia bikini. W nocy tylko z dwa razy obudził mnie skurcz wiec nie było zle. Od rana napina się tylko jak wstanę. Tylko ten dziwny ból mnie martwi, czuje to tak jakbym w tym miejscu miała poobijana macice i oczywiście wyobraźnia mi podpowiada, ze to coś złego. Tragedia z tymi dziwnymi objawami;) Zazdroszczę ci, ze to już 25 tc:) u mnie jeszcze dalego do tego etapu... i szczerze mówiąc chyba tez bym się położyła na taki przegląd do szpitala. W szpitalu zawsze ma się jednak większe poczucie bezpieczeństwa. A ten ból w kroczu to jakie to uczucie? Cały czad boli? W środku tak głęboko?
Mnie tez tak bolało nad pępkiem bliżej żeber, miałam wrażenie, jakbym miała siniaki od środka. Ale po jakimś czasie samo przeszło :)

reklama
@nina 07.06 dobrze, ze w szpitalu, będziesz spokojniejsza, podadza sterydy, poobserwują i do domku. Jeśli chodzi o skurcze, to 9 %, to na pewno nie skurcz, tylko zwykle czynności macicy ;) nam w szpitalu położne tłumaczyły, ze na ktg czynność skurczowa wystepuje, gdy te wartości szaleją, ja czasem mialam tam zapisy i 40% i wiecej,ale potem na zapisie ta linia prosta, wiec skurczów nie bylo.

@Nygusek ja z ta swoja szyjka, jak mnie przyjęli do szpitala, to usłyszałam, ze ona nie ma prawa sie zamknąć, po 2 dniach mnie zbadali i co? Zamknięta ;) smiac mi sie chciało, bo moja lekarka twierdziła tez, ze sie nie moze wydłużyć, a potem mnie bada i mowi, ona jest prawie cm dluzsza, jak to możliwe? Ja dzis 33 i 3 ;). A o tej arytmii co mówią, to u malej? Pewnie, ze dobrze, ze jestes tam, a nie daleko i sie zastanawiasz nad kazda rzecza. Ale jeszcze momencik i dzidzia donoszona będzie. Super!

@Kathleen006 Ty nie zazdrość kochana, jeszcze sobie w szpitalu poleżysz ;) kurczę pamiętasz, jak jeszcze niedawno mówiłaś, ze chciałabyś ten 26 tc, a tu juz tuz tuz...
Nie pamiętam czy Ty miałaś podawane zastrzyki na płuca? Daj znać jak po dzisiejszej wizycie.

Ja mam jakiś ciezki okres, wróciły mi chyba mdlosci z 1 trymestru od dwóch dni, nic nie jem :( do tego jakis mnie złapał dol i wszystko mnie przeraża i na kazda rzecz reaguje płaczem, moze to hormony? No i pobolewa brzuch i kluje dość mocno, a dzis jeszcze doszedł mi bol głowy, także taka maruda ze mnie :( naczytałam sie o zatruciu ciążowym i juz sobie wkręcam. W piątek mam wizyte u swojej lekarki, dzis mialam pobieranie krwi w domu ;)

Kathleen mnie boli/ kłuje od wczoraj w jednym miejscu brzuch. Bardziej z prawej strony, tak w połowie pomiędzy pępkiem, a linia bikini. W nocy tylko z dwa razy obudził mnie skurcz wiec nie było zle. Od rana napina się tylko jak wstanę. Tylko ten dziwny ból mnie martwi, czuje to tak jakbym w tym miejscu miała poobijana macice i oczywiście wyobraźnia mi podpowiada, ze to coś złego. Tragedia z tymi dziwnymi objawami;) Zazdroszczę ci, ze to już 25 tc:) u mnie jeszcze dalego do tego etapu... i szczerze mówiąc chyba tez bym się położyła na taki przegląd do szpitala. W szpitalu zawsze ma się jednak większe poczucie bezpieczeństwa. A ten ból w kroczu to jakie to uczucie? Cały czad boli? W środku tak głęboko?

Ostatnie 4 tyg minęły mi bardzo szybko, pamietam jak byłam w Twoim wieku ciąży to zazdrościłam dziewczynami z starsza a teraz nawet nie wiem kiedy minęło także spokojnie mi je raz dwa ... ból w kroczu to tak jakby wszystko się tam rozchodziło z przejściem na wewn stronę uda ale pewnie rozciągają się mięśnie i nic groźnego, relaksyna pewnie się budzi ... itp

bardziej mnie martwi ze kawaler mój kopie mnie i czuje go az w pochwie nic przyjemnego az automatycznie ściskam bo uczucie jakby miał wypłynąć dobrze ze dziś mam kontrole ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@nina 07.06 dobrze, ze w szpitalu, będziesz spokojniejsza, podadza sterydy, poobserwują i do domku. Jeśli chodzi o skurcze, to 9 %, to na pewno nie skurcz, tylko zwykle czynności macicy ;) nam w szpitalu położne tłumaczyły, ze na ktg czynność skurczowa wystepuje, gdy te wartości szaleją, ja czasem mialam tam zapisy i 40% i wiecej,ale potem na zapisie ta linia prosta, wiec skurczów nie bylo.

@Nygusek ja z ta swoja szyjka, jak mnie przyjęli do szpitala, to usłyszałam, ze ona niw ma prawa sie zamknąć, po 2 dniach mnie zbadali i co? Zamknięta ;) smiac mi sie chciało, bo moja lekarka twierdziła tez, ze sie nie moze wydłużyć, a potem mnie bada i mowi, ona jest prawie cm dluzsza, jak to możliwe? Ja dzis 33 i 3 ;).

@Kathleen006 Ty nie zazdrość kochana, jeszcze sobie w szpitalu poleżysz ;) kurczę pamiętasz, jak jeszcze niedawno mówiłaś, ze chciałabyś ten 26 tc, a tu juz tuz tuz...
Nie pamiętam czy Ty miałaś podawane zastrzyki na płuca? Daj znać jak po dzisiejszej wizycie.

Ja mam jakiś ciezki okres, wróciły mi chyba mdlosci z 1 trymestru od dwóch dni, nic nie jem :( do tego jakis mnie złapał dol i wszystko mnie przeraża i na kazda rzecz reaguje płaczem, moze to hormony? No i pobolewa brzuch i kluje dość mocno, a dzis jeszcze doszedł mi bol głowy, także taka maruda ze mnie :( naczytałam sie o zatruciu ciążowym i juz sobie wkręcam. W piątek mam wizyte u swojej lekarki, dzis mialam pobieranie krwi w domu ;)

Agulaa to napewno hormony i stres ;) ja ostatnie dwa dni tez miałam spadek formy wszystko bolało i mnie mega drażniło a ze jeszcze teściowie przyjechali - to maz az się pytał czy do szpitala jedziemy ..
oj pamietam pamietam a 26 już za tydzień ;) później 28- 30-32-34

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc mamuski. Mnie bola najbardziej ledzwie od ciaglego lezenia. W nocy mialam ból taki jak podczas okresu. Jeszxze na dodatek moj dwulatek płacze i chce zebym z nim chodzila po domu, nie rozumie bidulka ze mamusia musi leżeć... Ehhh

Kathleen. Mnie tez młoda kopie nisko, często wlasnie w szyjkę i to boli. Czasem tez kopie w dole z tylu, jakby w odbyt. Tez nie lubię tego uczucia jak ona jest rak nisko. Ale zdarzają się dni, ze kopie koło pępka i wtedy jest ok, nic nie boli. A może te twoje bóle w kroczu to od tego pessaara? W końcu to ciało obce i na pewno uciska i na szyjkę o na ścianki pochwy, może uciska jakiś nerw i promieniuje...o której masz wizytę dziś? Daj koniecznie znak potem jak było i czego się dowiedziałaś.

Każdemu te młodsze tygodnie się dłużyły... ja pamietam jak wczoraj ten stres w święta Bożego Narodzenia, ze nie donoszę i coś się stanie. A ty już nas zaraz minie połowa marca ;) czas leci ze hoho.

Nasza arytmia jest do obserwacji po porodzie. Mówili, ze to nic groźnego, ale ostatnio jest tego coraz więcej i mnie to trochę przerażało, jeśli miałabym wyjść do domu... ale jak powiedzieli, ze zostaje do porodu i będą to non stop kontrolować podczas skurczy w trakcie porodu, to się uspokoiłam :)
Ja mam niecały 35 tydzień już, a przestałam się już bać, co ma być, to będzie, nawet zaczęłam się trochę więcej ruszać i siedzieć :) bo się zastane na amen ;)
Powiem wam, ze na kwietniowkach na tym forum już 7 dzieci się urodziło... także jakaś plaga porodów przedwczesnych jest ;)

reklama
Mi się tak właśnie dzieje, ze ta główka już jest przyparta na dole i czasem jak uściśnie mi na nerw, to straszny ból promieniuje od środka aż na udo po jednej stronie... ciężko to wytrzymać.

Do góry