reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Kathleen, ale ten brzuch to nie przez cały czas masz twardy? Bo ja normalnie mam miękki, a jak jest skurcz to się robi albo cały twardy jak kamień na jakies 30 sekund do minuty albo w jednym miejscu twarda gula, tez jak kamień. I jednego dnia stwardnieje tak 10 razy, a następnego 50 lub więcej. W pierwszej ciazy na sam koniec przez ostatnie 2,3 dni był twardy już bez przerwy i nie czułam ruchów dziecka. Panikowałam przez to strasznie. Potem ta ciągła twardość przerodziła się w akcje porodowa. A po 12 godzinach takich silnych i bolesnych skurczy porodowych pani doktor mnie zbadała i powiedziała, ze nie mam rozwarcia nawet na opuszek palca. Na szczęście i tak miałam mieć cc bo pewnie byłby problem z porodem.

Ja to mam non stop twardy dzis mi eksplodować chciał - czopki nie pomagają nawet ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kathleen ja tez mam dziś jazdę, już sie naszprycowalam i nospa i czapkami i nadal jest słabo. Do tego dziwnie mnie kłuje z prawej strony tak nisko, to jakaś nowość...jesli masz scopolan w czopkach to bierz naraz dwa, tak na karowej zawsze dają. I dwie nospy max do tego. Ja nie mam scipolanu tylko buscopan a to to samo i dopiero w takiej dawcę uderzeniowej czasem działa. Pani dr na karowej ostatnio mi powiedziała ze jak jest duży problem ze skurczami to sue bierze nospe max 3 x 2 dziennie. Ostatnio tak brałam bo jedna nie dawała rady...

Ja tez dzis jakos gorzej, brzuch mi częściej twardnieje i to tak bolesnie, lekko pobolewa krzyż i do tego potwornie mi niedobrze, jestem dzis na bulce i wodzie, tak mi sie wymiotować chce ehhh...

To widzę ze dziś taki dzień każdej z nas coś, ja biorę na codzień nospe max 3x1 i doraźnie czopki scopolan, dziś akurat wzięłam po 2 buscopany bo scopolan się skończył ale jest jazda nie chce puścić, jedynie na prawym boku mam pozycje skomplikowana gdzie nie jest az tak mocno spięty dobrze ze jutro juz poniedziałek :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No niech sie juz kończy ten dzień, ja normalnie mam przeczucie, ze cis sie dzus zadzieje, brzuch tez mi zaczął twardnieć i normalnie boli krzyż i jakby szyjka :( mam nadzieje, ze ti jeszcze nie dzis...

Dziewczyny piszecie ze na skurcze bierzecie nospe- wiadomo rozkurczowa. A mnie ostatnio lekarz zabronil brac nospy wlasnie przez dzialanie rozkurczowe, ze jak ma sie problem z szyjka to wtedy po nospie ona sie dodatkowo zmiekcza i nie trzyma. Juz całkiem zgłupiałam po tym...

A moze te brzuchy to tak dzis szaleja przez jakas zmiane ciśnienia czy cos... Bo ja tez poki slonce swiecilo to dobrze sie czulam i brzuch mieciutki tylko czasem po stronie dzidziusia twardnial. A juz tak od 17 to zaczal robic mi sie twardy czesciej i jeszcze na dodatek kosci mnie tez bola, a to ramie a to biodro.. Ja bym zgonila to na zmiane pogody...

Nie panikujmy, dzień jak codzień. Po prostu raz lepiej, a raz gorzej. Jutro będzie lepiej, musi być! Będzie już poniedziałek, nowy tydzień, więc kolejny do odhaczenia;) U mnie w środę będzie skończony 23 tc i gdybym mogła to bym to uczciła kieliszkiem wina;)
Nina, pierwsze słyszę, że nospa może szyjkę osłabiać. Lekarze od dawna mówią, żeby brać ją w ciąży. MI ostatnio w szpitalu dr powiedziała, że jak są mocne skurcze to można nawet 3 razy dziennie po 2 sztuki nospy max. Idąc tym tropem to przecież wszystkie rozkurczowe środki - np scopolan, magnez czy fenoterol rozluźniałyby też szyjkę...

reklama
Nie panikujmy, dzień jak codzień. Po prostu raz lepiej, a raz gorzej. Jutro będzie lepiej, musi być! Będzie już poniedziałek, nowy tydzień, więc kolejny do odhaczenia;) U mnie w środę będzie skończony 23 tc i gdybym mogła to bym to uczciła kieliszkiem wina;)
Nina, pierwsze słyszę, że nospa może szyjkę osłabiać. Lekarze od dawna mówią, żeby brać ją w ciąży. MI ostatnio w szpitalu dr powiedziała, że jak są mocne skurcze to można nawet 3 razy dziennie po 2 sztuki nospy max. Idąc tym tropem to przecież wszystkie rozkurczowe środki - np scopolan, magnez czy fenoterol rozluźniałyby też szyjkę...
No wlasnie dlatego jak to usłyszałam to zrobilam oczy jak 5zl... Tez zdarzalo mi sie brać nospe, malo tego jak gdzies musze wyjsc to zawsze ma w torebce kilka tabletek. A propo srody to mozemy podać sobie rece AgaBabajaga bo u mnie tez w srody odhacza sie pelny tydzien. Teraz bedzie 27;-)

Do góry