reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

AgaBabajaga
No ja w ciagu dnia wogole nie siedze tylko leżę albo pozycja pollezaca. Tyle mnie boli i tylko staram się obracac z boku na bok. Mam kupiona taka poduche dla ciężarnych w ksztalcie i, pomaga ona w czasie snu i wogole lezenia. Wkladam ja miedzy nogi pod brzuch i pod głowę, niweluje bol pleców i miednicy

reklama
Kathleen, ja od rana już kilka ładnych razy miałam twardy brzuch, nie liczyłam nawet ile dokładnie, ale w porównaniu z wczorajszym dniem i nocą to jest nienajgorzej. Ja jutro mam dzwonić do mojego gina żeby umówić się na piątek, on robi mi usg u siebie w szpitalu na dyżurze. Chyba tym razem jednak umówię się na normalna prywatna wizytę w gabinecie żeby pogadać o tym wszystkim. Tez się boje o szyjkę bo jednak skróciła mi się już o 1 cm przez te skurcze. W pierwszej ciazy do końca miała 3,7 cm, w ogole się nie skracała mimo mocnych skurczów.

Marcysia, mnie tez juz dupsko boli od leżenia, jeszcze jakies odleżyny mi się zrobią... poduszkę zamierzałam kupić w kształcie takiego księżyca, jeszcze się zastanowię, która najlepsza...

Alescie sie rozpisały ;) z tym smarowaniem brzucha, to faktycznie trzeba uważać, choc ja raz na kilka dni tak szybko smaruje ostatnio, w sumie niw smaroalam od 26-32, teraz co 2-3 dzien, bo napięta mam skore bardzo.
@Nygusek jaki brzuszek ładny ;) i malutki! Fajnie, ze pójdziesz do domu ;)

Co do poduchy, ja mam w kształcie C z supermani, jestem zadowolona i z kształtu i wykonani samej poduchy!

Agulaa, ale masz te większa poduszkę czy mniejsza? Bo widzę, ze są dwa rodzaje C. Ta dłuższa wydaje mi się lepsza bo później przyda się np do karmienia...

No moja niestety ma taka wadę ze jest za długa i tam gdzie trzymam złożone nogi na niej, tam robi sie ciensza i musze wyrownywac ja w środku. Tym razem chyba kupiłbym w ksztalcue c i taka dobrze zabita i nie za wielką

Kupiłam sobie poduszke w kształcie U i u mnie się sprawdza bo pozwala się podeprzeć z każdej strony a końcówki składam na siebie, podkładam pod to jeszcze poduszke i akurat mam podniesienie pod pupę ;) fajna jest bo Taka zbita, tania nie jest :/ ale

myśle ze pozniej to i dla małego się ja jakos wykorzysta jako kojec itp

Link do: Poduszka dla kobiet w ciąży do karmienia kojec U

Link do: Poduszka dla kobiet w ciaży KOJEC ciążowa d spania

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Chyba tez zainwestuje w ta poduszke jak ja tak chwalicie. Bo ile mozna lezec albo na prawym boku albo na lewym bez podłożenia niczego. Moje kosci juz tego nie wytrzymuja. Na noc podkladam sobie koc ktory roluje na kształt takiej poduszki ale jak sie przekrecam to roladka sie rozkreca i musze poprawiac znow zeby mi bylo wygodnie;-)

Kathleen
Tez mam z tej firmy. Tobie nie przemueszcza sie wklad w muejscach gdzie sie na niej opierasz? I czy nie jest Ci za cieplo? Moja grzeje i w nocy musze sie odkrywać. :)

reklama
Kathleen
Tez mam z tej firmy. Tobie nie przemueszcza sie wklad w muejscach gdzie sie na niej opierasz? I czy nie jest Ci za cieplo? Moja grzeje i w nocy musze sie odkrywać. :)

Nie nie przemieszcza się jest zbita mocno :) myśle ze czas ja uprać ale nakładanie tej poszewki może być wyzwaniem

Nie czuje by grzała generalnie jestem ciepło lubna ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry