reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Marcysia, wlasnie ja się już zaczynam czuć się jak słoń, ciężko mi Nawet nogi ogolić przez ten brzuch, który jest taki duży już. A im grubsza jestem tym ciężej mi sie nawet z łóżka wstaje. Wolałabym trochę przystopować z tyciem bo znowu dobije do ponad 30 kg na +

reklama
No właśnie brzuch mam mały, a mała wazy już pewnie 3 kg ;p nawet lekarz się zastanawia, gdzie ona się tam mieści. Ale długa jest, bo czuje jej nogi pod żebrami, a głowę mam już miedzy udami prawie ;)

Ja Star am się jeść lekkostrawnie, bo boje sie zaparć. Niektore mamuski to po urodzeniu odrazu sa chudziutkie, u mnie zgubienie brzucha po 1 ciazy to 1,5 roku i nadal mialam odstajacy, ale tez musze przyznac ze nie mialam czasu na żadne ćwiczenia. Takze teraz sie tak sama waga nie przejmuje, chce donosic dzidziusia, a kiedys jak będzie czas za 2 moze lata, zajme sie figurą. :) kovane mamuski jakie my mamy podobne dylematy

Ja tez się boje zaparć strasznie i staram jeść lekkostrawne ale niestety lubie słodycze i ciężko mi się powstrzymać czasem Niestety muszę brać żelazo bo mam ciagle anemię, a przy tym o zaparcia łatwo. Do tego muszę być na diecie bezglutenowej i to tez mocno ogranicza mój repertuar żywieniowy Po pierwszej ciazy zrzuciłam co prawda 30 kg w dwa miesiące ale brzuch już nigdy nie był taki jak przed ciąża. Tez nie miałam czasu na ćwiczenie .

Dziewczyny ja tez mialam problem z zaparciami. A jak juz mialam pessar zalozony to juz koszmar bo czlowiek boi sie naprezyc. Mi pomagaja kiwi. Zjem 2 od razu i po pol godziny biegnę do lazienki. Jak nie probowalyscie to polecam, tylko ze trzeba stosować regularnie

Dziewczyny a powiedzcie mi jak u Was wyglada kwestia picia kawy z mlekiem?

Ja w ostatnim czasie mam niskie ciśnienie i zaczęłam pic jedna dziennie kawę z mlekiem ( raczej mleko z kawa takie cappuccino)

wcześniej mnie odrzucało od kawy i mi kompletnie nie smakowała teraz chętnie organizm przyjmuje ale zaczynam się zastanawiać czy maluchowi nie zaszkodzę...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a powiedzcie mi jak u Was wyglada kwestia picia kawy z mlekiem?

Ja w ostatnim czasie mam niskie ciśnienie i zaczęłam pic jedna dziennie kawę z mlekiem ( raczej mleko z kawa takie cappuccino)

wcześniej mnie odrzucało od kawy i mi kompletnie nie smakowała teraz chętnie organizm przyjmuje ale zaczynam się zastanawiać czy maluchowi nie zaszkodzę...

Kathleen
Ja piję jedną dziennie czarna bez mleka. Przy pierwszym dziecku tez piłam kawusie. Wazne żeby nie przesadzic z ilością

Ja przez 3 miesiące od zapachu kawy miałam odrazu mdłości. Teraz pije czasem, z mlekiem, ciśnienie tez mam niskie. Dziecku to na pewno nie zaszkodzi, chyba do 2 filiżanek dziennie można. Ja nawet włosy farbowałam niedawno, zreszta w pierwszej ciazy tez:)

reklama
Ja przez 3 miesiące od zapachu kawy miałam odrazu mdłości. Teraz pije czasem, z mlekiem, ciśnienie tez mam niskie. Dziecku to na pewno nie zaszkodzi, chyba do 2 filiżanek dziennie można. Ja nawet włosy farbowałam niedawno, zreszta w pierwszej ciazy tez:)

Mi nie chcieli zafarbować włosów/odrostów zrobić bo stwierdzili ze kolor nie wyjdzie :( i chodzę z odrostami ;) ale robiłam hybrydę i zejść nie chciała ale pewnie to przypadek ;)...

Do góry