reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mam koleżankę fryzjerke ktora pracowala do ósmego miesiaca. Farbowania, trwale etc. Ma zdrową piękną córeczkę. Choć ja jestem zdania ze wszystko z umiarem i rozsądkiem

reklama
Mi fryzjerka normalnie nałożyła farbę i kolor jest taki jak zwykle. Nie mogłam już na siebie patrzeć z takimi odrostami, a u mnie jest duża różnica w kolorach i do tego zaczęłam bardzo wcześnie siwieć:( No ale teraz to z uwagi na mój stan to już pewnie szybko nie pójdę na farbę...

Mam koleżankę fryzjerke ktora pracowala do ósmego miesiaca. Farbowania, trwale etc. Ma zdrową piękną córeczkę. Choć ja jestem zdania ze wszystko z umiarem i rozsądkiem

Tez mam koleżankę fryzjerkę i jej synek od noworodka uwielbia odgłos suszarek odkurzacza bardziej woli to niż ciszę ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi fryzjerka normalnie nałożyła farbę i kolor jest taki jak zwykle. Nie mogłam już na siebie patrzeć z takimi odrostami, a u mnie jest duża różnica w kolorach i do tego zaczęłam bardzo wcześnie siwieć:( No ale teraz to z uwagi na mój stan to już pewnie szybko nie pójdę na farbę...

śmiałam się ze przez ta ciąże osiwieje ;) Ech i tez ostatnio kilku siwych włosów dopatrzyłam się ;) czyżby siła perswazji? ;)

Kathleen a jak się dziś czujesz? Jak noc? Ja nawet spałam dobrze tym razem ale od 6 rano bolał mnie brzuch Tak jak na okres, a wcale nie był przy tym twardy. Musiałam 2 nospy zjeść i po jakimś czasie było lepiej. Sama juz nie wiem od czego ten ból, może tez te więzadła tez się rozciągają i tak to wtedy boli, ale u mnie nie ma w tym żadnej reguły, boli jak chce i kiedy chce, niezależnie od tego czy stoję czy leżę. Na pewno zauważyłam, ze jak się stresuje to nasilają mi się skurcze...

Ja najwiecej siwych włosów zauważyłam po poprzedniej ciazy. Niestety stres to podobno przyspiesza...No i geny. Moja mama tez wcześnie siwa była, a ja pierwszego siwego włosa miałam na 18 urodziny;)

AgaBabajaga
Ja tez czasem odczuwam bole, takie jak menstruacyjne, ale w pierwszej ciąży tez je odczuwalam. Moja kolezanka fryzjerka byla u mnie ostatnio i robila mi włoski. Za niedługo tez ja poproszę zeby przyszla. Siadam wtedy na wygodne krzeslo a ona mnie farbuje. Ale poza włosami to nie robie kompletnie nic.

Szkoda, ze nie nam koleżanki fryzjerki;) Do salonu, do którego zwykle chodzę nam kawałek drogi a poza tym chyba już nie wysiedzi 2 godzin na fotelu. Najgorzej mi brzuch dokucza wlasnie w pozycji siedzącej. Już wole stać.

Kathleen a jak się dziś czujesz? Jak noc? Ja nawet spałam dobrze tym razem ale od 6 rano bolał mnie brzuch Tak jak na okres, a wcale nie był przy tym twardy. Musiałam 2 nospy zjeść i po jakimś czasie było lepiej. Sama juz nie wiem od czego ten ból, może tez te więzadła tez się rozciągają i tak to wtedy boli, ale u mnie nie ma w tym żadnej reguły, boli jak chce i kiedy chce, niezależnie od tego czy stoję czy leżę. Na pewno zauważyłam, ze jak się stresuje to nasilają mi się skurcze...

Dzięki Aga - noc nawet nawet nie najgorzej minęła, a dziś lekkie spinanie jutro idę do gin i będę się chciała umówić z innym lekarzem;) na wizytę skonsultowac to twardnienie co by szyjka nie poleciała - może zasugeruje kroplówkę rozkurczowa itp

Jedna jest pewne nie można die stresować ;)

Ekspertem nie jestem i każdy lekarz mówi ze nigdy nie wiadomo który ból jest groźny a który nie i jesli jest to niepojące to wizyta wskazana na IP ale jesli nospa pomaga i brzuch miękki to chyba nie jest złe ... wiadomo ze więzadła kości itp sie rozszerzają ale jak nie minie to moze dobrze by skonsultowac czasem lepiej dmuchać na zimne ...

reklama
Do góry