reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

U mnie cisza i spokój :) leki już odstawili, a brzuch spokojny jak nigdy. Jak jutro będzie tak samo, to idziemy do domu. A dzisiaj już 34 i 4 ;) a mała próbuje wyjść, ale brzuchem ;p
IMG_0366.JPG

Załączniki

• IMG_0366.JPG
    IMG_0366.JPG
    694,7 KB · Wyświetleń: 13 366
reklama
Z tego co wy piszecie to ja przytyłam już strasznie dużo bo dopiero 22 tc i 4 dni a na wadze z rana + 7 kg...za to mnie omijają rozstępy w pierwszej ciazy nie miałam i teraz tez się nie zanosi Pozostanę przy celulicie Anita, Damy radę - Strasznie fajnie czytać, ze dotrwalyscie do końca! Teraz już z górki

Nina Ja mam podobne podejście do ciebie widze Przez ten stres od początku ciazy miałam naprawdę olbrzymie opory żeby komuś o ciazy mówić. Mamie powiedziałam w 13 tygodniu, a mój synek dowiedział się o siostrze w brzuchu jakoś jak byłam w 18 tygodniu. O porodzie w ogole nie mysle bo to dla mnie strasaaaszna abstrakcja jeszcze. Chciałabym być już w 26 tc tak jak ty To już naprawdę niezły wynik! Dziecko ma w razie czego szanse... a ja Na razie skreślam każdy skończony dzien

Ja też mam już donoszoną :) Mała nadal mała, ale trochę przybrała ostatnio na szpitalnym jedzeniu ;) i widocznie po prostu taka jej uroda. Zdjęli mi pessar w czwartek i zobaczymy. Na razie mam tak samo jak Ty ani_anita - brzuch twardy prawie całą dobę...do tego 2 razy zlapal mnie bolesny skurcz trwający pól godziny...nie wiem o co chodzi, ale jak mnie wypisywali ze szpitala to się tym zupelnie nie przejęli wiec może to nic takiego. Kontroluje ruchy i zobaczymy:)
Gratulacje!!! Super!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale się rozpisałyście :)

Ja chciałam się pochwalić. Moja ciąża już donoszona :) Teraz już spokojnie czekam na godzinę 0.

I jeszcze trochę ponarzekam: mój brzuch jest ostatnio twardy jak kamień przynajmniej 15 godzin na dobę. Jak chodzę, jak siedzę, a najbardziej jak leżę, wtedy ból idzie w stronę krzyża, przez co nie mogę spać. Jak jeszcze młody kopie w ten ściśnięty mięsień, wrażenia są mocno nieprzyjemne. Chyba najlepiej mi na siedząco, i to na twardym krześle. Dziwne, bo leżenie i ciepło wcześniej pomagały rozluźnić brzuch, teraz nawet gorący prysznic pomaga na bardzo krótko... chyba oficjalnie przeprowadzę się do wanny pod strumień gorącej wody.

Mam nadzieję, że dzisiaj będziecie mieć dobry dzień!

Gratulacje!!! Jakiem czas szybko mija ;) na tym forum ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

AgaBabajaga,
Nie przejmuj sie az tak bardzo wagą, ważne żebyś Ty sie dobrze czuła.

Nygusek, jaki malutki Twoj brzusio. Moj jest w 22 jak arbuz wielki

reklama
Do góry