reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja z jednej strony się cieszę, że dni lecą a z drugiej zaczynam sie martwić, że już coraz mniej czasu na przybieranie ma mała, a powinna jeszcze sporo nadrobić..
Kathleen006 może po tej wczorajszej wyprawie brzuch gorszy? Bo ja po wizycie też potrzebuje sporo poleżeć żeby się brzuch uspokoil.
Barnek dlugo dotrwalas i maleństwo z piękną wagą, gratulacje ☺

reklama
Ja tez tak w sumie zawsze mam, ze po wizycie i dłuższym usg brzuch przez kilka dni do siebie dochodzi...

Hej dziewczyny. Nie zauważyłam żeby teraz mi coś puchło. Martwi mnie za to kolor moczu :( piję tyle co zwykle (samej wody dwa litry) a moczu jest mało (tak mi się zdaje) i ma ciemny kolor. Zrobię sobie dziś dobową zbiórkę moczu to może czegoś więcej się dowiem.

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Hej @Ania121986 nie chciałabym Cię straszyć i jesli byś miała możliwość podjechalabym na IP bo przyczyn może być wiele (skapomocz i zmiana koloru moczu). Lepiej dmuchać na zimne lub reagować wcześniej mi w przeciągu kilku godzin stworzyła się spora infekcja :( u koleżanki skończyło się problemami z nerkami

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno warto zrobić badanie moczu. To może być infekcja, czy jakiś zastój. Może coś uciska ci na moczowód... jak nie przejdzie szybko, to skonsultuj to z lekarzem :)
A co do tych palców, to mi nie puchną...

Ja bardziej nabrzmiale dłonie i stopy zauważam jak w nocy wstaję do lazienki.
Z moczem nie pomoge, bo u mnie nie było i nie ma jakiś wiekszych zmian, ale z tego co dziewczyny mówią to może faktycznie warto to sprawdzić.

Dziewczyny a ja tak trochę z innej beczki teraz,

jak często lub jaka ilość ruchów maluchów wyczuwacie w ciągu godziny lub dnia? Co człowiekowi w trakcie leżenia może przyjść do głowy ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to mam wrażenie, ze moja się wierci cały czas... jak na początku czułam ruchy to było kilka na godzinę i jakis czas przerwy, a potem już w każdej godzinie się trochę rozpychala i raczej tak jest do teraz ;)

reklama
Hej dziewczyny. Ja znalazłam sobie zajęcie i wzięłam się za szydelkowanie przez to rzadko tu bywam... Czas szybciej leci przy tym :) czuję się ok. Oby tak dalej.
Co do ruchów to zwracam uwagę rano (ok9) by przez godzinę naliczyc przynajmniej 10 i tak samo wieczorem (ok19). :)

Do góry