reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja w zasadzie nie liczę, raczej orientacyjnie kontroluje czy sie rusza co jakiś czas ☺ a jak mam wrażenie, że coś dawno nie czułam, to albo jem coś slodkiego i sprawdzam, albo parę razy tak głęboko oddycham przeponowo, bo wtedy ponoć najlepsze dotlenienie dziecka i mala praktycznie od razu reaguje ☺
Liczylam tylko w szpitalu jak mnie pod ktg podlączali, to rano przez pól godziny czułam tak od 30 do 60 ruchów ☺ raz naliczylam ze 120, ale wtedy dziewczyny mówiły, że chyba coś jest z cisnieniem, bo maluchy też im tak szalały ☺

reklama
A ja dziś zgłosiłam się na IP, bo nie czułam ruchów jednej z dziewczynek... Na usg wszystko było ok, ale procedury procedurami i na weekend zostałam przyjęta na oddział. Jakoś to przeżyję :)

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Aj Aj zwiastun infekcji, ona chyba kazda kobietę musi dopaść, ja już miałam dwie i dwa razy antybiotykoterapia nie wiem w przeciągu dwóch miesięcy ... a niby człowiek dba o higienę a tu się coś przywlecze ... załóżmy ze to wina pessara...

Odnośnie ruchów tak się dopytuje bo u mnie to z zegarkiem w ręku bolesne kopniaki się pojawia a w między czasie oczywiście w szyjkę oberwę masę razy i od każe wrażenie ze ten mały człowieczek to tylko kopie...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja dziś zgłosiłam się na IP, bo nie czułam ruchów jednej z dziewczynek... Na usg wszystko było ok, ale procedury procedurami i na weekend zostałam przyjęta na oddział. Jakoś to przeżyję :)

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

O kurczę ale wszystko Ok z mała? Może to i dobrze to będziesz pod obserwacja może znajda przyczynę ... ja tu mówię o kopaniu a co dopiero Ty masz dwa szczęścia i 2 pary aktywnych nóżek, Ania trzymam kciuki za Was wierze ze wszystko będzie Ok

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ania121986 ale to musi byc fajne uczucie jak nie jedna, tylko dwie osóbki się dobijają od środka ☺ ale z drugiej strony jak we dwie Cię zaczną boleśnie okładać to też bedziesz miała ciekawie

Dziewczyny ja od samego początku czułam tylko tą po lewej stronie :( nie wiedziałam co jest normą, a co mnie powinno niepokoić, nikt mi tego nie powiedział. Fakt jak czuję jak kopie to już bardziej w okolicach pępka, bo obie gwiazdy są ułożone głowami w dół. Trzymam kciuki żeby u każdej z nas wszystko się pięknie udało... Damy radę Babeczki :D

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Ja też myślę, że wszystko będzie dobrze, trzeba myslec pozytywnie i jak najmniej się denerwować, bo to i brzuch sie robi bardziej spięty i dzieciaki też to czują ☺

reklama
Do góry