reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja z jednej strony się cieszę, że dni lecą a z drugiej zaczynam sie martwić, że już coraz mniej czasu na przybieranie ma mała, a powinna jeszcze sporo nadrobić..
Kathleen006 może po tej wczorajszej wyprawie brzuch gorszy? Bo ja po wizycie też potrzebuje sporo poleżeć żeby się brzuch uspokoil.
Barnek dlugo dotrwalas i maleństwo z piękną wagą, gratulacje ☺

reklama
Ja tez tak w sumie zawsze mam, ze po wizycie i dłuższym usg brzuch przez kilka dni do siebie dochodzi...

Hej dziewczyny. Nie zauważyłam żeby teraz mi coś puchło. Martwi mnie za to kolor moczu :( piję tyle co zwykle (samej wody dwa litry) a moczu jest mało (tak mi się zdaje) i ma ciemny kolor. Zrobię sobie dziś dobową zbiórkę moczu to może czegoś więcej się dowiem.

3jgxkw7iwtw0d6y7.png

Hej @Ania121986 nie chciałabym Cię straszyć i jesli byś miała możliwość podjechalabym na IP bo przyczyn może być wiele (skapomocz i zmiana koloru moczu). Lepiej dmuchać na zimne lub reagować wcześniej mi w przeciągu kilku godzin stworzyła się spora infekcja :( u koleżanki skończyło się problemami z nerkami

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno warto zrobić badanie moczu. To może być infekcja, czy jakiś zastój. Może coś uciska ci na moczowód... jak nie przejdzie szybko, to skonsultuj to z lekarzem :)
A co do tych palców, to mi nie puchną...

Ja bardziej nabrzmiale dłonie i stopy zauważam jak w nocy wstaję do lazienki.
Z moczem nie pomoge, bo u mnie nie było i nie ma jakiś wiekszych zmian, ale z tego co dziewczyny mówią to może faktycznie warto to sprawdzić.

Dziewczyny a ja tak trochę z innej beczki teraz,

jak często lub jaka ilość ruchów maluchów wyczuwacie w ciągu godziny lub dnia? Co człowiekowi w trakcie leżenia może przyjść do głowy ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja to mam wrażenie, ze moja się wierci cały czas... jak na początku czułam ruchy to było kilka na godzinę i jakis czas przerwy, a potem już w każdej godzinie się trochę rozpychala i raczej tak jest do teraz ;)

reklama
Hej dziewczyny. Ja znalazłam sobie zajęcie i wzięłam się za szydelkowanie przez to rzadko tu bywam... Czas szybciej leci przy tym :) czuję się ok. Oby tak dalej.
Co do ruchów to zwracam uwagę rano (ok9) by przez godzinę naliczyc przynajmniej 10 i tak samo wieczorem (ok19). :)

Do góry