reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

O, już są! Ale zagrbniutki, faktycznie nie za wielki - idealny :).Mój to 1/4 Twojego, mniejszy jeszcze niż Twój w 26 tyg... I mam jakieś wcięcie na wysokości pępka :baffled:.
Ale uspokoiło mnie, że Wy też tak macie (miałyscie) :). Potem zrobię sobie fotkę i wkleję...

reklama
A ja w Katowiach nie mam nikogo, ale bywam (i tam też studiowałam) :-D.
Ok, zmykam się umyć, odezwę się jutro po wizycie u ginka, oczywiście na pewno z samymi dobrymi wiadomościami!
Miłego dnia!

dziewczyny nie martwie sie rozmarem brzucha ja w 35 tyg miałam 89cm tylko a kolezanka która nie była w ciąży w cale gruba nie jest to miała 97.a teraz koelzanka dziś urodziła i miało 112cm.ja miałam masakrycznie mały brzuch a pozatym tak byłam wąska że jak zrobili mi cesArkę i poszlam na zabiegórke to pielegniarka prawie posikała się (poleciała do kubelki ze smiechu) bo plaster który ma sie kończyc i zaczynać na brzuchu ja miałam jeszcze z 1 strony i z drugiej strony do połowy dupy przyklejony.Ordynator tez sie miał ale wiedział o tym ale te pielegniarki to maskarycznie lały nikt nie wiedział co sie dzieje na tej zabiegówce

IMAG0136.jpg20 tydzień
P1020059 - Kopia.jpg ja po ciąży dosłownie niedługo po.. DSC03938.jpg prawie 30 tc

no i niestety (dla ciązy) miałam zawsze mocno umięsniony brzuszek i dlatego teraz trudniej mu się rozciągać.

IMAG0120.jpg22tc

ja też miałam ale lekarze mi mowili że to lepiej dla ciązy bo brzuchol jest bardziej elstyczny wkleje ci dla porównania moje brzucholki(mi doopiero teraz mocno wybil
DSC03840.JPG28tc

kurde troche nie mogłam sobie poradzić z umieszczaniem tych zdjęc....z góry przepraszam...

kurde to ja mam troszke wiekszy od Ciebie a mi wszyscy gadaja jaki to ja mam maly! A jak widac sa mniejsze:D Widze ze w 20tc jeszcze kolczyka nie wyjełas:D ja wyjelam w 1ms jak sie dowiedzialam o ciazy i dziurka do tej pory nie chce mi sie dobrze zrosnąc:)

kurde to ja mam troszke wiekszy od Ciebie a mi wszyscy gadaja jaki to ja mam maly! A jak widac sa mniejsze:D Widze ze w 20tc jeszcze kolczyka nie wyjełas:D ja wyjelam w 1ms jak sie dowiedzialam o ciazy i dziurka do tej pory nie chce mi sie dobrze zrosnąc:)

w pierwszej ciąży nosiłam kolczyk do 7 mca (o ile pamiętam)
a teraz to raczej nosze ale tylko chwile po domu bo już wiem dlaczego mi zarasta...właśnie wróciłam od lekarza i okazało się że nachodziła mi ropa i ona powodowała że dziurka się zasklepiała tak szybko;/
zapisała mi maść(antybiotyk) i wode utlenioną ;/ mam nadzieje że pomoże...mam nauczkę i już więcej tam grzebać nie będę...

już wcześniej pisalam że brzuchol mam mały jak na mój tydzień i dlatego bardzo bolesnie odczuwam ruchy dziecka..wogóle juz brzucha nie dotykam bo mnie tak boli:-(jakby jeden wielki siniak..

kupiłam dzisiaj w aptece smoczki firmy lovi(dokładnie taki jak na dole)..jest napisane, że to jakiś
images.jpg dybamiczny czy coś...Czy miała już któraś z was lub słyszała jakieś opinie na jego temat bo ja tylko tyle co z gazet reklamują...

reklama
a jaki maja skoczcek??bo ja własnie jakiś dynamiczny kupiłam i wywalilam do kosza

no własnie ten dynamiczny :-(a dlaczego wywaliłaś???
mój straszy synek wogóle nie bardzo lubił smoczki...i musiał mieć koniecznie smoczki kuleczkowe a nie ściete bo ich nie lubił i wypluwał...Pani doktor mówiła, że to zależy od butele jakich używamy i smoczków jakie maja te butelki...ja używałam Dr. Browna a i tyeraz juz takie kupiłam dla Ignasia

Do góry