reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

dokladnie za 3 tygodnie- 27 kwietnia :)
o jaaa no to super...to już za chwilę pochwalisz się dzidzią na forum...ja trzymam kciuki za udany poród :-D

do 38 tygodnia a więc do 28.04 jeszcze 3 tygodnie...
mój M ma 28.04 urodzinki hihi :D
u ciebie również gtrzymam kciuki za szczęśliwy poród..jejku a ja jeszcze troche ale wam zazdroszcze, że to już za chwile :-)

reklama
a czy to może wpłynąć jakoś negatywnie na rozwój płodu???
naprawdę bardzo mocno mi się wypina...

nie.Mój wogóle nie miał miejsca.Wogole mnie nie kopal od juz 25 tyg. raz dziennie tylko noge wypychal i tyle bylo ruszania.(waga 40kilo sprzed ciazy i wzrost 150) teraz to jest masakra wali tymi nogami i nie usiedzi a miejscu.normalnie ADHA.tyle ze mój miał tylko 51cm z powodu btaku miejsca.śmiali sie ze mnie ze wygladam jak w 1 trymestrze taki miałam brzuszek mały.Za kazdym rdazem pytałam sie pani doktor czy moze małemu coś się stać ze ma tak malusio miejsca i wogole sie nie rusza to odpowiadała ze nie,ze czasem sie zdarza że dziecko glową pępowine przecisnie ale to tylko kilka razy tak sie zdarzyło u nich.Wiec spokojnie.A jak nawet tak komus sie zdarzy to czuc ze dziecko zaczyna sie szarpać wiec szybko do spzitala i po sprawie.taka dziewczyna z mojego miasteczka własnie miała cc w narkozie na szybko bo dziecko pepowine przyciskało.teraz ma zdorowego syynka.

Ostatnia edycja:
no to mnie Pysiu uspokiłaś...moja waga z przed ciąży to 50 kg a wzrost 163cm :-)teraz przytyłam 5,5-6 kg (zależy) a jestem prawie w 30 tc więc super dużo też nie przybrałam ale z poprzednim synkiem też miałam podobnie bo przytyłam w sumie 9,5 kg a ja go wyciągneli to dosłowne został mi tylko kilogram do pozbycia więc nie było źle...mam nadzieje że i tym razem więcej nie przytyje :-Ddzieczyny czy pamiętacie jak długo używałyście pieluch (pampersy) jedynek???chce sobie kupić pare paczek a nie pamiętam jak szybko dziecko podrosło i przeszłam na dwójki...
dzisiaj ide do lekarza bo naprawde czuje się skopana od środka i nagrzebałam cholera z tym pępkiem...nie chciałam go nosić więc tylko wkładałam co kilka dni na chwile i tak grzebałam i grzebałam że cały pępek mi spuchł i mnie bardzo boli a i jeszce chyba ropa naszła..nie fajnie:zawstydzona/y:ale kurna zrobiłam sobie na własne życzenia...trzymajcie kciuki...wizyta na 14.10 ;/

to powodzenia:) faktycznie kiepsko brzmi z ta ropa, ale mam nadzieje, ze lekarz cos na to zaradzi...
co do pieluch- ja sie nie wypowiem, bo nie mam o tym pojecia ;)

andrewa88 - piszesz, ze mało przybrałaś... A jak Twój brzuszek, też urósł nie wiele? Trochę się martwię swoim - jestem w połowie 6 m-ca, a brzunio malusi. Podglądałam brzuszki ciążowe licpówek - większość ma już duże brzuszki, o wiele większe niż mój. Do tej pory przytyłam ok.5-5,5 kg.
wyczekany, a jak Twoj brzusio w 23 tyg.? Urósł już mocno?
fibii, siedzę w domu od początku ciąży (już ponad 5 m-cy), większość czasu spędzam w łóżku lub na kanapie przed TV i już nie wiem, co ze sobą zrobić. Czasem mnie dopada dołek, chyba z nudów, bo już nie mam siły oglądać filmów, czytać i grzebać w neciku. Na szczęście brzusio nie boli, ale twardnienia mam stale i lecę na nospie i magnezie bez przerwy. Dasz radę na pewnio, wiele już Ci nie zostało!
A jaką atrakcją w takiej sytuacji jest wyjście do lekarza - wtedy mam okazję wyciągnąć z szafy śliczne ciuszki ciążowe :-).

Mondy ja też nie mam dużego brzuszka, a przytyłam dopiero 5 kilo czyli podobnie jak ty, ja przed ciążą ważyłam 56 przy wzroście 163, ale jestem ogólnie drobna, no i niestety (dla ciązy) miałam zawsze mocno umięsniony brzuszek i dlatego teraz trudniej mu się rozciągać. jak byłam w szpitalu w 18 tyg. to połozna śmiała się ze mnie, że wyglądam po prostu jakbym się najadła, wypięła swój brzuch i miała większy:-Dwielkość brzucha naprawdę nic nie znaczy, wszystko zależy od ilości wód płodowych, tkanki tłuszczowej, tkanki mięśniowej, itd.
Mitaginko gratuluję coraz bliższej daty porodu, napisz teraz z perspektywy czasu, szybko minął ci ten czas, czy może wlókł się niemiłosiernie?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ja tez mam mały brzuszek, nie powiedziałybyscie, ze termin za 3 tygodnie, najwyzej zaraz Wam wkleje fote.

mondy z wuzyta u gina miałam tak samo :) to istne swieto, bo wreszcie sie ubierałam (a nie pidzama), malowałam i w ogóle ;)
wyczekany z perspektywy czasu mysle, ze mineło to bardzo szybko...ale jak "w tym jestes" to wlecze sie niemilosiernie...

A pewnie to tak samo u mnie, jestem raczej szczupła i też miałam zawsze twardy brzuszek (duuużo sportu :) ). Już chciałabym chwalić się swoim pięknym brzuchem, ale z drugiej strony może to i lepiej, że jest malutki - jeszce kilka m-y przed nami, więc mniej się będziemy "męczyć" z takimi dużymi brzucholami.
mitaginka, czekamy na zdjecie :)

reklama
Do góry