reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

cordafen działa na innej zasadzie niz fenoterol- jest lekiem rozkurczajacym głównie miesnie serca. Fenoterol działa wyraznie na macice. I fenoterol jest silniejszym lekiem.

reklama
tak, od 32tc biore fenoterol + isoptin
powiem Ci, ze myslałam, ze bede znacznie gorzej go znosic, duzo sie naczytalam o palpitacjach serca itd. Natomiast nic takiego nie miałam. Nawet sie przez chwile zastanawiałam, czy brac isoptin (bo on hamuje niby te negatywne odczucia, a skoro ich nie mam, to po co...), ale biore- w sumie jutro, ewentualnie w pt odstawiam leki ;)
Raz tylko na samym poczatku poczułam sie po kroplówce z fenoterolem dziwnie- to była pierwsza dawka, kroplówka leciala za szybko i jak wstałam do toalety, to było mi tak słabo, ze myslałam, ze nie dojde...ale trwało to dosłownie 5 minut.
Nawet nie czekam tych 20 minut po wzieciu isoptinu, zeby wziac fenoterol...o 6:00 rano np. biore na raz, bo chce szybko wziac i znów zasnac ;)

mitaginka mnie fenoterol podawali tylko w szpitalu i koniecznie isoptin, bo miałam takie drzenie rak i kołatanie serca ze szok. w uszach dudnił mi stukot serca. trzymam kciuki za szczesliwy i szybciutki poród, bo to juz tuz tuz:) i mam nadzieje ze tak jak ty - dzielnie wytrwam:)

mitaginka to mnie pocieszyłaś ja jestem w 29 tc i już mam doooooooooooosyć...brzuch juz urósł, nie mogę spać bo po pierwsze mam non stop koszmary a po drugie mały tak wariuje w brzuchu że wszystko mnie boli...nie wiem czy to normalne ale czuję jakbym miała siniaki od środka..czy jest możliwe żeby mały miał za mało miejsca???jak się wyciąga to sprawia mi ból, normalnie widać jak cała pupa wychodzi :D
jak mi się uda to włoże filmik o co chodzi

HA to Wam teraz powiem, ze plusem lezenia jest to, ze dolegliwosci typowo ciazowych jest chyba mniej ;) brzuch nie ciazy, bo jak lezysz to nie działa siła grawitacji ;) stopy nie puchna ;) tylko plecy wysiadaja...

[video=youtube;PqTeeOPFW4E]http://www.youtube.com/watch?v=PqTeeOPFW4E[/video]

jakaś 28 min a to jest minimum tego co potrafi pokazać mały Ignaś :p

mitaginka racja, własciwie dolegliwosci brak,:-) mnie plecy nie bola za to miednica i zebra - okrutnie aa i zgaga dokucza.
andrewa moja Mała tez kopie, ale brzucho az tak mi nie faluje. moze po prostu masz synusia - wiercipiete:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Co do fenoterolou to ja nie brałam isoptinu bo nie wiem jakim cudem ale własnie po ispotinie miałam kołatanie.jak odstawilam było ok.Mi fenoterol nic nie robil.Na końcu juz miałam po 3 kroplówki dziennie któere i tak nic nie działały,bo jak dzień w dizeń noc w noc kapało szybko to macica sie przyzwyczaja ,niestety.

a co do pani wyżej .Pani ma kolczyk jeszcze??Mojej kolezace lekarz kazał natychmiast zdjąc juz w 10 tyg.I faktycznie wiemy juz z kolezanką czego.

co do miejsca to mozliwe ze ma za mało

Ostatnia edycja:
Do góry