reklama
Mondy
Fanka BB :)
Ja też ograniczam się tylko do szybkiego letniego prysznica, wprawdzie nie pytałam lekarza, czy można się dłużej pomoczyć, ale gdzieś wyczytałam, ze wygrzewanie się w kąpieli nie jest wskazane przy skurczach - może je wzmagać.
Mondy
Fanka BB :)
Coż taka cisza na forum? Jak tam Wasze twardnienia i skurcze? Na szczęście troszkę się u mnie uspokoiło, jednak w nocy często się budzę z twardym brzuchem. Jedyna pozycja, podczas której nie twardnieje - to prawy bok. W piatek wizyta u ginka, mam nadzieję, że szyjka dalej długaśna . Z każdym dniem jestem coraz pewniejsza, ze wszytko fajnie się uda.
mondy to fajnie, ze masz takie pozytywne nastawienie mi przez wieksza czesc ciazy brakowało niestety optymizmu...
co u mnie?
jade dzisiaj do gina na wymaz w kierunku paciorkowca B
na czwartek umówiłam sie WRESZCIE do fryzjera i MUSZE do tego czasu wytrzymac w dwupaku
kolezanka z kwietniówek urodziła ostatnio pierwsze dziecko w 1,5 h (!), a to dlatego, ze gra na saksofonie i potrafi oddychac przepona. Dlatego teraz jak stawia mi sie brzuch, to cwicze takie własnie oddychanie, jest ponoc nieocenione podczas porodu
co u mnie?
jade dzisiaj do gina na wymaz w kierunku paciorkowca B
na czwartek umówiłam sie WRESZCIE do fryzjera i MUSZE do tego czasu wytrzymac w dwupaku
kolezanka z kwietniówek urodziła ostatnio pierwsze dziecko w 1,5 h (!), a to dlatego, ze gra na saksofonie i potrafi oddychac przepona. Dlatego teraz jak stawia mi sie brzuch, to cwicze takie własnie oddychanie, jest ponoc nieocenione podczas porodu
Hej, u mnie też nie najgorzej, jutro mam wizytę, też mam nadzieję, że szyjka długa i twarda i że moje łożysko w najgorszym wypadku na swoim miejscu i nie idzie w doł. ja zeszłym tygodniu miałam chwile załamki. płakałam bałam się, a to naprawdę źle wpływa na dziecko i nasze brzuchy. stwierdziłam, że będe robiła i robię zresztą wszystko by było dobrze, więc tak też musi być.zaczęłam się też modlić, znalazłam modlitwę matek oczekujących na dziecko i codziennie ja odmawiam. wierzę, że będzie dobrze. ostatnio w szpitalu jeden lekarz powiedział mi" wszystko siedzi w głowie" i miał rację, nie mamy na wszystko wpływu ale nasze samopoczucie to połowa sukcesu. ja tez zauważyłam, że mój brzuszek "szaleje' jak zjem coś co źle na mnie wpływa, czyli wiem, że u mnie jelita też wpływają na macicę. dziewczyny będzie dobrze. Mitaginka jest najlepszym przykładem na to, że może być źle wiele razy a można donosić ciążę. mogę się założyć kochana, że przenosisz tę ciążę:-)pozdrawiam wam dziewczyny, trzymajmy się mocno dla naszych kochanych skarbów
łatwo to sprawdzić, jak oddychasz połóż sobie rękę na klatce piersiowej i na brzuchu, jeżeli w czasie oddychania unosi się klatka to nie oddychasz przeponą a jeżeli brzuch to tak
kobietom ciężej oddychać w ten sposób, mężczyźni mają to w naturze. staraj się nabierać powietrza w brzuch, ale klatka piersiowa musi byc nieruchoma, nie może "falować". ja jestem nauczycielką i miałam emisję głosu gdzie nas tego nauczono, wykorzystuję to już teraz jak lapie mnie twardnienie, albo jak jestem zdenerwowana. pozdrawiam
kobietom ciężej oddychać w ten sposób, mężczyźni mają to w naturze. staraj się nabierać powietrza w brzuch, ale klatka piersiowa musi byc nieruchoma, nie może "falować". ja jestem nauczycielką i miałam emisję głosu gdzie nas tego nauczono, wykorzystuję to już teraz jak lapie mnie twardnienie, albo jak jestem zdenerwowana. pozdrawiam
reklama
Podziel się: