reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ada skoro mamy termin w ten sam dzień powiedz proszę ile waży Twoje maleństwo? Mój Eryś tydzień temu 1800 gram, liczę, że dobija do 2 kg. Jem co mogę, żeby go wspomóc - wszystko wysokobiałkowe, codziennie mięso, ryby, nabiał. Przy cukrzycy nie zaszaleję... Czemu on taki maleńki? Ja się duża urodziłam, 3650 gram i 56 cm.

Slivka, to przeciez dobra waga, ja ostatnio 3 listopada mialam mierzone to bylo 1770. To tez jest przeciez z granica bledu wiec chyba nie masz sie czym stresowac;)

Niby dobra waga i nie stresowałabym się, gdyby mnie lekarz nie zaczął uspokajać, że ja mała to i dziecko może być niewielkie. Trochę mnie tym zaniepokoił :-)

Ja nawet nie wiem ile maluch wazy... mialam USG jakos w 18 tc od tamtego moment nic. Mierza tylko przyrosty macicy... dobre nie...
Dzis zaczelam sie zastanawiac nad kupnem laktatora. Kupujecie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Barnek ja nie kupuje ...jak sie uda karminc to raz dwa mozna kupiv[emoji6] z corka nieudalo mi sie karmic...a bez sensu wydawac kupe kasy[emoji6]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Ja wlasnie sie sklaniam do kupienia. Przy pierwszym nie mialam, bylam uwiazana caly czas ale tez nie mialam potrzeby wychodzeni, Zreszta strasznie dlugo o karmienie walczylyslimy i sie balam, ze jak Butle podam to juz pozegnam sie z karmieniem. Przy drugim mialam reczny, i jak potrzebowalam to odciaglam co i raz ale nie lubie recznym, trwa to godzinami, pozniej eleltryczny, dzial super. Przy nawale nic nie kupilam, bo o tym zapomniałam i myślałam ze zejdę. Teraz chyba kupie juz od samego początku i będę przygotowana.. tak sobie wlanie nad tym myśle. Ze to jedyna rzecz która muszę mieć na pewno.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mialam medele mini electric. Jest na rynku ich tez sporo uzywanych, jesli chcecie zaoszczedzic, bo nowy to okolo 250 zl. Ja miala nowy,ale kolezanka kupila uzywany i tez byla zadowolona. I trzeba przyznac-tempo odciagania bez porownania w stosunku do recznego (tez mialam:) ) Innych firm nie znam,ale ten zdecydowanie polecam.

reklama
Julia wczoraj robiłam porządki to miałam kilkanaście godzin skurcze, jak były co 5 min zasnęłam. Dziś od 14 do teraz na nogach, trochę potrzeslo w aucie to pewnie znowu bedzie niespokojna noc. Jutro mam wizytę u lekarza to zobaczę czy coś sie zmieniło.
Mezus sie przeprosił, bo byliśmy dziś umówieni podpisać umowę na nowe mieszkanie i musiałam wybrać trochę kasy z mojego kata na kaucje. On to takie DDA,sam sie musi z tym uporać.

Do góry