reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Ada skoro mamy termin w ten sam dzień powiedz proszę ile waży Twoje maleństwo? Mój Eryś tydzień temu 1800 gram, liczę, że dobija do 2 kg. Jem co mogę, żeby go wspomóc - wszystko wysokobiałkowe, codziennie mięso, ryby, nabiał. Przy cukrzycy nie zaszaleję... Czemu on taki maleńki? Ja się duża urodziłam, 3650 gram i 56 cm.

Slivka, to przeciez dobra waga, ja ostatnio 3 listopada mialam mierzone to bylo 1770. To tez jest przeciez z granica bledu wiec chyba nie masz sie czym stresowac;)

Niby dobra waga i nie stresowałabym się, gdyby mnie lekarz nie zaczął uspokajać, że ja mała to i dziecko może być niewielkie. Trochę mnie tym zaniepokoił :-)

Ja nawet nie wiem ile maluch wazy... mialam USG jakos w 18 tc od tamtego moment nic. Mierza tylko przyrosty macicy... dobre nie...
Dzis zaczelam sie zastanawiac nad kupnem laktatora. Kupujecie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Barnek ja nie kupuje ...jak sie uda karminc to raz dwa mozna kupiv[emoji6] z corka nieudalo mi sie karmic...a bez sensu wydawac kupe kasy[emoji6]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Ja wlasnie sie sklaniam do kupienia. Przy pierwszym nie mialam, bylam uwiazana caly czas ale tez nie mialam potrzeby wychodzeni, Zreszta strasznie dlugo o karmienie walczylyslimy i sie balam, ze jak Butle podam to juz pozegnam sie z karmieniem. Przy drugim mialam reczny, i jak potrzebowalam to odciaglam co i raz ale nie lubie recznym, trwa to godzinami, pozniej eleltryczny, dzial super. Przy nawale nic nie kupilam, bo o tym zapomniałam i myślałam ze zejdę. Teraz chyba kupie juz od samego początku i będę przygotowana.. tak sobie wlanie nad tym myśle. Ze to jedyna rzecz która muszę mieć na pewno.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mialam medele mini electric. Jest na rynku ich tez sporo uzywanych, jesli chcecie zaoszczedzic, bo nowy to okolo 250 zl. Ja miala nowy,ale kolezanka kupila uzywany i tez byla zadowolona. I trzeba przyznac-tempo odciagania bez porownania w stosunku do recznego (tez mialam:) ) Innych firm nie znam,ale ten zdecydowanie polecam.

reklama
Julia wczoraj robiłam porządki to miałam kilkanaście godzin skurcze, jak były co 5 min zasnęłam. Dziś od 14 do teraz na nogach, trochę potrzeslo w aucie to pewnie znowu bedzie niespokojna noc. Jutro mam wizytę u lekarza to zobaczę czy coś sie zmieniło.
Mezus sie przeprosił, bo byliśmy dziś umówieni podpisać umowę na nowe mieszkanie i musiałam wybrać trochę kasy z mojego kata na kaucje. On to takie DDA,sam sie musi z tym uporać.

Do góry