reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Cześć dziewczynki!
U mnie się dzisiaj mało brzuch napina ale znowu mam inny problem, pojawiło się wczoraj i ciągle trwa dziwne uczucie ciala obcego w pochwie :hmm: myślałam, że to Eryś się tak ułożył ale im dłużej trwa tym bardziej mnie niepokoi czy to nie szyjka i macica opada... tak więc mam dziś wizytę o godzinie uwaga 22:55 :szok: mam nadzieję że wszystko jednak ok będzie

Katerinka będziesz miała szew? A pessar nie wchodzi w grę?

reklama
Witajcie ja dziś niby czuje się ok ale ten ciągły strach teraz o każdy tydzień odbija się na psychice. Dziś mnie coś tylko kłuje tak jakby w pęcherzu ale już też mnie to drażni takie wsluchiwanie się w organizm. Ja zawsze czekam na wizyty z utęsknieniem żeby się upewnić czy wszystko ok teraz już chyba wizyty będą co 2 tygodnie.

Witajcie ja dziś niby czuje się ok ale ten ciągły strach teraz o każdy tydzień odbija się na psychice. Dziś mnie coś tylko kłuje tak jakby w pęcherzu ale już też mnie to drażni takie wsluchiwanie się w organizm. Ja zawsze czekam na wizyty z utęsknieniem żeby się upewnić czy wszystko ok teraz już chyba wizyty będą co 2 tygodnie.

Najgorszy jest ten strach... nie pozwala cieszyć się ciąża, w spokoju skompletować wyprawki. Wiadomo że nie wolno się stresować, więc nawet jak się denerwuję to mam wyrzuty sumienia że szkodzę dziecku. Piszę trochę na styczniówkach i widzę, że mają zupełnie inne problemy - wyprawki, laktatory, przetwory dla przyszłych pociech, ciuchy ciążowe. Szczęśliwe dziewczyny. Inny świat :hmm:

Andziulka no ja tez mialam co 2 tyg. Ale szyjka sie ladnie trzymala do kazdej wizyty ze teraz Pani doktor kazala byc po 3tyg. Teraz mija 2 tyg. I wolalabym juz wiedziec jak sie ma szyjka...

Slivka tez tam jestem;) ale wiesz to daje czas by zapomniec sie zamartwiac .

Julia a ty w ktorym tygodniu jestes?
Mi sie dzis tez cos napina, chyba sie wykapie i spac ide,aby na jutro odpoczac. Ciezki tydzien przede mna.
Jutro mam wizyte u poloznej. Zobaczymy czy mnie z Hakims lekarzem umowi.

Barnek to 28tc jestes?
To moja 5 ciaza, a mam tylko corke ziemska.
Leze, hmmm tak wiesz wiesz...
Wiekszosc vzasu spedzam na odpoczynku ale nie leze plackiem..jestem sama w domu z corka, duzo rodzina pomaga ale sa rzeczy ktore musze zrobic.przez 8tyg przy takim trybie jest z szyjka tak samo...

reklama
Właśnie wróciłam od gina (fajna pora na wizyty). Moja szyjka bez zmian czyli twarda, zamknięta, 34 mm. Dostałam globulki przeciwgrzybicze, bo troszkę było serkowatej wydzielinki i luteinę jednak profilaktycznie :happy: Eryś waży 920 gram a ja mam się nie stresować twardnieniami i myśleć pozytywnie.

Dobranoc wszystkim :happy2:

Do góry