reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Czesc Dziewczyny,

Dla tych ktore mnie nie kojarza to jestem juz ponad 7 tyg po porodzie i lezalam od 20 tyg. Tak jak dziewczyny pisza, wszystkie historie z tego watku odkad pamietam skonczyly sie dobrze. Nawet te z bardzo krotkimi szyjkami wiec glowa do gory.

Vita trzymam kciuki za szybki porod. Napisz jak poszlo, ja tu czasami zagladam i czekam na wiesci. U mnie tez nie bylo zadnych oznak, nic mnie nie bolalo i nagle zaczely odchodzic wody i pojawily sie lekkie skurcze, ale w zyciu bym nie pomyslala ze tamtego dnia urodze. Podobnie Ziemniaczek i Asiek bo u Was tez juz blizej niz dalej... :)

Ciekawe co tam u Yvonne i Baasi, ale widze ze juz nie zagladaja. :(

U nas wszystko fajnie. Malutka jest grzeczna i przesypia noce. Ja teraz siedze przeziebiona i modle sie zeby jej nie zarazic.

Trzymam za Was wszystkie kciuki, bedzie wszystko dobrze :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja biore luteine od 19 tyg, magenz z b6- nie widzialam, ze to mozna przedawkowac...?? Hmm bierze ktoras magenz z B6? Ile bierzecie na dzien??
Nospe biore od czasu do czasu, doraznie. Jak cos za bardzo mnie boli.

Czesc Dziewczyny,

Dla tych ktore mnie nie kojarza to jestem juz ponad 7 tyg po porodzie i lezalam od 20 tyg. Tak jak dziewczyny pisza, wszystkie historie z tego watku odkad pamietam skonczyly sie dobrze. Nawet te z bardzo krotkimi szyjkami wiec glowa do gory.

Vita trzymam kciuki za szybki porod. Napisz jak poszlo, ja tu czasami zagladam i czekam na wiesci. U mnie tez nie bylo zadnych oznak, nic mnie nie bolalo i nagle zaczely odchodzic wody i pojawily sie lekkie skurcze, ale w zyciu bym nie pomyslala ze tamtego dnia urodze. Podobnie Ziemniaczek i Asiek bo u Was tez juz blizej niz dalej... :)

Ciekawe co tam u Yvonne i Baasi, ale widze ze juz nie zagladaja. :(

U nas wszystko fajnie. Malutka jest grzeczna i przesypia noce. Ja teraz siedze przeziebiona i modle sie zeby jej nie zarazic.

Trzymam za Was wszystkie kciuki, bedzie wszystko dobrze :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki Dordaw, to bardzo podnosi na duchu. Twoja Malutka słodka(bo to ja masz na zdjęciu jak się domyślam ;-))!!!

Ja biore luteine od 19 tyg, magenz z b6- nie widzialam, ze to mozna przedawkowac...?? Hmm bierze ktoras magenz z B6? Ile bierzecie na dzien??
Nospe biore od czasu do czasu, doraznie. Jak cos za bardzo mnie boli.

Ja biore 3x70 mg plus 70 mg w suplemencie. Też mam magnez z b6 i też nie miałam pojęcia, że to można przedawkowac. Zresztą taki magnez zalecił ginekolog.

DORDAW
Miło że się odezwałaś u mnie dzisiaj 36+1 za tydzień w niedziele idę na ściągnięcie szwu a samo ściąganie będę miała w poniedziałek będę wtedy 36+6

Ja biorę asmag forte 2 razy dziennie i Wit mama dha no i zaczęłam brać żelazo bo mam małą anemie

Hej Dordaw!! Super Cie "słyszeć" :) ja tez mam nadzieję że się coś zaczynie w tym tygodniu bo nie chcę wywoływania.
Yvonne i Basia juz urodzily ale po porodzie przestaly Nas odwiedzać. Pewnie zakochane w Maluszkach jeszcze nie mają czasu :) super ze Twoja Malutka taka grzeczna, duzo zdrowia dla Ciebie i Księżniczki :)

Ja magne b6 brałam aż 6 tabl dziennie i nie przedawkowalam wiec spokojnie.

reklama
Nie mam pojęcia o co chodziło z tą witaminą B6 ale magnez najlepiej się wchłania w jej towarzystwie. Zażywam 6 Asmagów dziennie ale myślę, że one są słabo przyswajalne. Tym bardziej że muszę brać także Tardyferon na anemię, a magnez + żelazo to zła mieszanka. Może sobie przetestuję magnez z B6 na własną rękę...

Do góry