reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Czesc Dziewczyny,

Dla tych ktore mnie nie kojarza to jestem juz ponad 7 tyg po porodzie i lezalam od 20 tyg. Tak jak dziewczyny pisza, wszystkie historie z tego watku odkad pamietam skonczyly sie dobrze. Nawet te z bardzo krotkimi szyjkami wiec glowa do gory.

Vita trzymam kciuki za szybki porod. Napisz jak poszlo, ja tu czasami zagladam i czekam na wiesci. U mnie tez nie bylo zadnych oznak, nic mnie nie bolalo i nagle zaczely odchodzic wody i pojawily sie lekkie skurcze, ale w zyciu bym nie pomyslala ze tamtego dnia urodze. Podobnie Ziemniaczek i Asiek bo u Was tez juz blizej niz dalej... :)

Ciekawe co tam u Yvonne i Baasi, ale widze ze juz nie zagladaja. :(

U nas wszystko fajnie. Malutka jest grzeczna i przesypia noce. Ja teraz siedze przeziebiona i modle sie zeby jej nie zarazic.

Trzymam za Was wszystkie kciuki, bedzie wszystko dobrze :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja biore luteine od 19 tyg, magenz z b6- nie widzialam, ze to mozna przedawkowac...?? Hmm bierze ktoras magenz z B6? Ile bierzecie na dzien??
Nospe biore od czasu do czasu, doraznie. Jak cos za bardzo mnie boli.

Czesc Dziewczyny,

Dla tych ktore mnie nie kojarza to jestem juz ponad 7 tyg po porodzie i lezalam od 20 tyg. Tak jak dziewczyny pisza, wszystkie historie z tego watku odkad pamietam skonczyly sie dobrze. Nawet te z bardzo krotkimi szyjkami wiec glowa do gory.

Vita trzymam kciuki za szybki porod. Napisz jak poszlo, ja tu czasami zagladam i czekam na wiesci. U mnie tez nie bylo zadnych oznak, nic mnie nie bolalo i nagle zaczely odchodzic wody i pojawily sie lekkie skurcze, ale w zyciu bym nie pomyslala ze tamtego dnia urodze. Podobnie Ziemniaczek i Asiek bo u Was tez juz blizej niz dalej... :)

Ciekawe co tam u Yvonne i Baasi, ale widze ze juz nie zagladaja. :(

U nas wszystko fajnie. Malutka jest grzeczna i przesypia noce. Ja teraz siedze przeziebiona i modle sie zeby jej nie zarazic.

Trzymam za Was wszystkie kciuki, bedzie wszystko dobrze :)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Dzięki Dordaw, to bardzo podnosi na duchu. Twoja Malutka słodka(bo to ja masz na zdjęciu jak się domyślam ;-))!!!

Ja biore luteine od 19 tyg, magenz z b6- nie widzialam, ze to mozna przedawkowac...?? Hmm bierze ktoras magenz z B6? Ile bierzecie na dzien??
Nospe biore od czasu do czasu, doraznie. Jak cos za bardzo mnie boli.

Ja biore 3x70 mg plus 70 mg w suplemencie. Też mam magnez z b6 i też nie miałam pojęcia, że to można przedawkowac. Zresztą taki magnez zalecił ginekolog.

DORDAW
Miło że się odezwałaś u mnie dzisiaj 36+1 za tydzień w niedziele idę na ściągnięcie szwu a samo ściąganie będę miała w poniedziałek będę wtedy 36+6

Ja biorę asmag forte 2 razy dziennie i Wit mama dha no i zaczęłam brać żelazo bo mam małą anemie

Hej Dordaw!! Super Cie "słyszeć" :) ja tez mam nadzieję że się coś zaczynie w tym tygodniu bo nie chcę wywoływania.
Yvonne i Basia juz urodzily ale po porodzie przestaly Nas odwiedzać. Pewnie zakochane w Maluszkach jeszcze nie mają czasu :) super ze Twoja Malutka taka grzeczna, duzo zdrowia dla Ciebie i Księżniczki :)

Ja magne b6 brałam aż 6 tabl dziennie i nie przedawkowalam wiec spokojnie.

reklama
Nie mam pojęcia o co chodziło z tą witaminą B6 ale magnez najlepiej się wchłania w jej towarzystwie. Zażywam 6 Asmagów dziennie ale myślę, że one są słabo przyswajalne. Tym bardziej że muszę brać także Tardyferon na anemię, a magnez + żelazo to zła mieszanka. Może sobie przetestuję magnez z B6 na własną rękę...

Do góry