reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Witam.

Marluna to zaxiskamy kciukasy!!!!!

Jadzia za Ciebie rowniez trzymam kciuki&&&&&
Daj znac po wizycie;)

U nas dzis leje od wczoraj w sumie:/ pogoda leniwa...

Jestem zla na siebie ostatnio mam wiekszy poped na slodycze i jak do tej pory ladnie waga sie trzymala tak teraz zaczela w trybie ekspresowym sie zwiekszac...ehhh
Musze sie ogarnac z tymi slodyczami....ehhhh

reklama
Cześć dziewczyny :)

Niektóre z Was pewnie mnie pamiętają. Też leżałam 5 miesięcy z krótką szyjką bez szwu i pessara i udało się, liczyłam każdy dzień i tydzień:) Tak jak Wy rozpoczynałam i kończyłam dzień z tym forum :) Mój przypadek nie był ciekawy, miałam przez całą ciążę bakterie, z których nie mogłam się wyleczyć. Ale dacie radę! Moje dwie koleżanki z tym samym problemem też urodziły w terminie zdrowe dzieci. Jedna z nich miała pessar, a druga szew. Jeżeli chodzi o luteinę i magnez to myślę, że warto je brać. Dzięki tym pastylkom urodziłam donoszone maleństwo, myślę że bez tego to by mi się nie udało. I pamiętajcie, że stres wzmaga twardnienia więc nie możecie się denerwować.

Tyle leżenia, ale powiem Wam, że jak ma się już tego maluszka przy sobie to nie myśli się o tym co było :) Ja miałam w 37 tc wywoływany poród, ponieważ nie chciałam brać kolejnego antybiotyku, a pojawiła się nowa bakteria. I mimo tego, że szyjki już nie było, a rozwarcie było na 3 cm (po wcześniejszym teście oksytocynowym) to nie udało mi się szybko urodzić :)

Trzymajcie się cieplutko i głowy do góry:)!

Marluna myslami z Tobą. Będziemy czekać na dobre wieści :-*
Vita powodzenia na wizycie!
Hope super, że napisałaś. Uwielbiam czytać o tym jak u Was wszystko dobrze się skończyło. Tym bardziej, że Ty jak ja leżałaś bez szwu i pessara. :-*

Miłego dnia wszystkim.

Hej hope :) o tak, pamiętam jak walczyłaś a ja Ci zazdroscilam ze juz tak daleko jesteś. ;)
Mimo to u mnie na wizycie wszystko pozamykane. Szyjka krotka i miekka ale nc mimo tego. Na ktg skurcze 60-90 nieregularne. Na poród sie nie zapowiada... Mimo to mam nadzieję że się rozkręci:)

hope i vita93
Wasze historie pomagają uwierzyć w happy end :-) żeby tylko zapanować nad stresem... zwłaszcza że zawsze byłam nadaktywna i robiłam sto rzeczy naraz a tu nagle łóżko i odpoczynek. Psychika siada niestety. Mam hydroxyzyne ale nie chcę nadużywać. Czasem wieczorem biorę nasennie.

A ja potrzebuje rady na zapalenie pęcherza do szpitala idę w niedziele więc do tej niedzieli muszę się jakoś podleczyc
Wiecie co jest dobre tak na szybkiego bo nie mam już sił okropnie boli jak siku robie.

Na problemy z pecherzem trzeba dużo pić, dobry jest sok naturalny z żurawiny, mój gin polecał urofuraginę ale osobiście nie stosowałam.

reklama
Wiem dziewczynki pije dużo i pije sok z zurawinki od 8 tc codziennie ale u mnie winny jest szew.
Już raz miałam zapalenie pęcherza 3 tygodnie po założeniu szwu i brałam urofuraginum i pomogło już od 1 tabletki tylko ze dużo osób mi mówilo że te tabletki są szkodliwe w 3 trymestrze ciąży.
Teraz też wzięłam 1 tab ale trochę się boję że mogą zaszkodzić

Ostatnia edycja:
Do góry