reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Barnek to kciukasy za wizyte i czekamy na wiesci!!!
Kochana ja tak pol na pol...
Wiekszosc dnia wypoczywam. Ale poruszam sie po domku.
Ja mam zalozony szew.

Vita jakie wiesci;)

Lilija kochana nie pomoge...:/

Ja dzis mialam pierwsza wizyte u poloznej...

Witam nowa kolezanke[emoji4]

reklama
Dzięki za wsparcie... Najbardziej frustrujący jest brak diagnozy. Mam twardnienia bo taka uroda, taka fizjologia, taka budowa. Fakt, jestem bardzo szczupła i wąska w biodrach, przytyłam dopiero 2 kilogramy ale kurczę, jest wiele szczupłych kobiet, które nie mają w ciąży żadnych komplikacji. Mój synek waży już 820 gram i dzięki Bogu rozwija się prawidłowo. A ja każdego dnia czuję niepokój żeby się te twardnienia nie rozkręciły.

Dziewczyny, czy w ogóle takie wczesne skurcze mogą samoistnie ustąpić? Bo w nospę to jakoś nie wierzę...

A szyjkę mam to dłuższą, to krótszą w zależności od badającego lekarza. Ostatnio wydłużyła mi się z 3,3 do nieco ponad 4 cm.
Jak widać kobiecie też się może coś wydłużyć.:biggrin2:

Dobra, koniec użalania. Czytałam, że to forum przynosi szczęście więc i ja mam nadzieję...

Slivka wydaje mi się, że nie ustapia. Ja je czuję wręcz silniej niż wcześniej. Ale ja mam rzadko takie mocno. Dziś np. tylko dwa razy. Ładną masz szyjke ;-) Jesteś już w 26 tyg. Zobacz jak już daleko... ja też się starałam długo o dziecko. Nie tak długo jak Ty, ale te dwa lata były dla mnie bardzo ciężkie a teraz jeszcze kłopoty w ciąży. Ale musimy być dobrej myśli.

Słuchaj najważniejsze ze sie szyjka nie skraca, jak ona trzyma to skurcze będziesz moze mieć do końca, to często normalne. Wiec na pewno bedzie dobrze :) tym bardziej ze jestes w domu i odpoczywasz.

Slivka
Ja mam twardnienia brzucha od 18 tyg aż do teraz czyli 37 tygodnia. Brzuch jest twardy jak skala i praktycznie ciągle i narazie jest dobrze skurczy jeszcze nigdy nie miałam.
Lekarz kazał brać mi nospe ale nie brałam
Więc póki cie nic nie boli to jest ok
Odpoczywaj dużo bo to pomaga

A tymczasem mamy 39+1 wiec najpierw bylo tyle strachu, odliczanie tygodni i teraz Maly sie nie spieszy a ja juz od miesiąca czekam gotowa z torbami spakowanymi :)

reklama
Do góry