reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja pamietam tez jakos w drugiej ciąży od końca września leżałam, na dworze było ciemno, szaro i buro i czas mi szybko zleciał. Ruzik zobaczysz szybko czas zleci. Na kiedy masz termin?

reklama
Na pewno nasz radę :) zobaczysz dobrze bedzie, czytaj książki i filmy ogladaj. Znasz Książki Magdaleny kordel, fajnie sie je czyta

Tak znam. Niedawno skończyła pierwszą część Malowniczego :-) a teraz drugą część Zanim się pojawiles czytam - Kiedy odszedles. Ale już nie taka fajna jak pierwsza. Na początku byłam tak załamana tym lezeniem, że nawet nie czytałam. A czytam sporo. Ale już jest lepiej. Pogodzilam się z myślą, że tak ma być.

Dziewczynki, a ja dzisiaj po wizycie. Szyjka miękka, przygotowana do porodu, rozwarcie 1,0/2,5 ale mały jeszcze wysoko. Za to na KTG pisały się piękne skurcze i położna powiedziała, że za tydzień to już możemy się nie spotka bo urodzę ;)
A i przez 2 tygodnie 1kg schudłam :)

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie przyszłe mamusie i pragnę dołączyć do grona. Spodziewam sie pierwszego, upragnionego, wymodlonego po 11 latach niepowodzeń dziecka. Od początku coś mi dolega - uporczywe mdłości, a to krwiak w macicy, a to ból brzucha... Jestem w 26 tygodniu ciąży i leżę praktycznie od 18 tygodnia z powodu twardnienia macicy. Skurcze i napięcia mam praktycznie codziennie, raz wiecej, raz mniej. Spędziłam miesiąc w szpitalu i szyjka podobno bez zmian. Teraz leżę w domku z nospą i magnezem. Psychicznie jestem totalnie rozbita. Tak bardzo boję się przedwczesnego porodu... Do tego wykryto u mnie cukrzycę ciążową i jestem na diecie :-[

Dziewczynki, a ja dzisiaj po wizycie. Szyjka miękka, przygotowana do porodu, rozwarcie 1,0/2,5 ale mały jeszcze wysoko. Za to na KTG pisały się piękne skurcze i położna powiedziała, że za tydzień to już możemy się nie spotka bo urodzę ;)
A i przez 2 tygodnie 1kg schudłam :)

Uj to już blisko :-) będziemy trzymać kciuki.

reklama
Witam wszystkie przyszłe mamusie i pragnę dołączyć do grona. Spodziewam sie pierwszego, upragnionego, wymodlonego po 11 latach niepowodzeń dziecka. Od początku coś mi dolega - uporczywe mdłości, a to krwiak w macicy, a to ból brzucha... Jestem w 26 tygodniu ciąży i leżę praktycznie od 18 tygodnia z powodu twardnienia macicy. Skurcze i napięcia mam praktycznie codziennie, raz wiecej, raz mniej. Spędziłam miesiąc w szpitalu i szyjka podobno bez zmian. Teraz leżę w domku z nospą i magnezem. Psychicznie jestem totalnie rozbita. Tak bardzo boję się przedwczesnego porodu... Do tego wykryto u mnie cukrzycę ciążową i jestem na diecie :-[

Wszystko będzie dobrze. Nie martw się. Ja wiem jak to jest, bo też mnie czasem czarne myśli nachodzą i też się boję o moją Niunie, ale tłumaczę sobie, że zadreczanie się nie pomoże. Szyjka Ci się nie skraca, więc odpoczywaj, słuchaj lekarza a będzie ok. Głowa do góry.

Do góry