reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

A ja przeżyłam noc grozy. Jeszcze tak złe nie było br. Sama sobie winnam. Miałam sen o " grzybach" i jak maz wrócił z wc powiększony to nie wytrzymałam. "Poprzytulalismy sie" i sama nie wiem czy skurcze były juz przed czy sie po tym zaczęły, alebyly co minutę. Zaczynały sie we wloskach i przechodziły pod zebra, ze aż cieżko było oddychać a do tej pory były niewiele za pępek. Czyli te to były jak porodowe. Nospy, magnez i prysznic pomogły, ale teraz jestem obolała jak po siłowni. Dalej są ale zadziej jutro wizyta i sie boje.

reklama
Jadwiga mój mąż sie śmieje, że ja podczas przytulanek myślę o testach do koła fortuny [emoji23] Uskuteczniamy systematycznie raz w miesiącu [emoji23] za 4 tygodnie będę się już odpowiednio nastrajać. Póki co "uważam".
No, ale snów o grzybach ciężko uniknąć i tam zbieram pełny koszyk [emoji23][emoji23][emoji23] i też się bałam, że nawet tylko one wpłyną na szyjke, bo jak się budziłam to brzuch jak skała, ale jak widać jest ok.

Jestem w 34 tygodniu ciąży

W tym tygodniu to z lozka nie wychodze, tylko jutro na wizyte. Mam nadzieje,se bedzie ktos inny niz ostatnio. Bo tamta pani doktor to jakas niedoswiadczona, ostatnio mowila, ze szyjka dluga i otwarta a na usg byla zamknieta. Pocieszam sie, ze mam sucha bielizne czyli raczej do rozwarcia nie doszlo.

Dziewczyny mam pytanie.
Przynosiłam ubranka z piwnicy do wyprania i zastanawiam się czy gotować je czy normalnie wyprać.
Jak myślicie w ilu stopniach się pierze 1 raz

reklama
Słońce odpada bo nie mam balkonu a mieszkam w bloku i nie wiem czy ubranka wytrzymają gotowanie bo je dostałam od siostry. Poprostu wypiore w 40 st i 2 razy wyplucze jak pisaliście i na tym koniec
Prasowac nie będę bo za dużo tego i naprawdę nie chcę mi się ☺ robiłam tak pierwszej córce i wszystko było dobrze ale to było x czasów temu ☺

Ostatnia edycja:
Do góry