reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Julia, a co lekarz na wyniki badan, widział je? Bo powinien jakiś preparat Ci zalecić z witaminkami albo żelazo na anemię. Chyba że chcesz bardziej naturalnie to czerwone mięsko i zielone warzywa

reklama
Cześć laski
Julka ile masz hemoglobiny bo ja mam 10.3 i lekarz mówi że mam lekką anemie ale ja chciałam tab i przepisal mi tardyferon wzięłam nazwę od dziewczyn a lekarz potwierdził że są dobre ale powiem szczerze że jeszcze ich nie biorę bo wolę podnieść hemoglobiny naturalnie ale chyba będzie ciężko bo wszędzie pisze ze trzena dużo mięsa jeść a ja w ciąży jakoś nie przepadam za mięsem wole owoce i warzywa więc będzie mi ciężko bez tab

Hej dziewczyny Marluna kochana super wieści dzieciaczki mają super wagę jesteś już zupełnie bezpieczna. Cieszę się bardzo :D. Ja za dwa dni zacznę 34 tydz też jak dla mnie to sukces sterydy mam podane to jestem spokojniejsza. I tak do przodu skurcze mam dosyć często ale na tym etapie tak już będzie. Byle by były nieefektywne. Ciszę się dziewczyny że tak daleko zaszlyscie

U mnie 38 tydzień leci, a leze od 16-17 da sie, potwierdzam:)
Polecam tardyferon , u mnie w miesiac z 10,9 na 13 i juz bez anemii :)
Dzis bylam na zakupach, pozniej robiłam ciasteczka, teraz leze :)

Ja chce naturalnie. Pierwszy był naturalny, ale sie skomplikował, druga była cc bo sie córka nie obróciło.
Ja mam hemoglobiny 2,5 i tez mi przypisali tardyferon. Mam brać rano przez miesiąc. No i nie muszę juz kluc paluchow codziennie tylko co drugi dzien dla kontroli.

A ja właśnie rozpoczęłam 35 tydzień dziewczyny coraz dalej.
Kazał mi leżeć jeszcze z 2 tyg ale ja już zaczynam chodzić jutro mam wyjazd w sobotę też mam nadzieję że nic się nie stanie.
Ostatnio też chodziłam do miasta na zakupy i było ok.

Ostatnio na wizycie mówię do lekarza że boję się porodu a on do mnie ze nie musze bo u mnie pójdzie szybko.
Mam nadzieję że to się sprawdzi

Mrowaa wizyta dopiero w srode;)
A chcialam juz cos wdrozyc, wiesz ja juz mam witaminy dla kobiet w ciazy.
Buraki tez dobre? Ale gotowane? Domowej roboty?

Ziemniaczek niemam az tak niskiej mam 11,7 a norma od 12... chcialam narazie naturalnego.

Vita93 nie rob apetytu ciasteczkami;) po twoim przykladzie widac ze da sie;)

reklama
No ale powiem wam ze dzis mnie z 5 min zlapal taki bol jak na okres i już się zastanawiałam czy to może dzis ale skurcze są bezbolesne i ten bol przeszedł i nie wraca:)

Do góry