reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Mi polozna mowila ze wystarczy w 40 i podwojne plukanie.

Teraz piore w 60 zeby zabic roztocza, bo mala ma wysypke, a maz jest uczulony na roztocza wiec moglo i na nia przejsc, ale mam wrazenie ze troche sie niektore pokurczyly.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja się właśnie biorę za pranie ubranek dla małego w 40 st., wysuszę na słońcu i wyprasuję.
Miłego dnia dziewczynki :)

Hej Dziewczyny. Cały czas Was podczytuję, ale jakoś ciężko się zebrać, żeby coś napisać. U mnie lepsze i gorsze dni... czasem bardzo ciężko psychicznie znoszę te leżenie. Brzuszek ostatnio nie twardnieje często. Może ten magnez pomógł...
Ale Wam fajnie, że szykujcie wypraweczki. Ja jakoś się boję zapeszać i chyba dopiero w listopadzie zacznę. W sobotę zaczynam 26 tydz. Pomału do przodu. Miłego, słonecznego dnia :-*

Ruzik kochama po malu do przodu;) bedzie dobrze kochsna napewno!! Kazdy tydzien jest bezpieczniejszy dla twojego malenstwa!
Ja dopiero mam 22 tc...ale wierze ze bedzie dobrze, musi byc;)

Ja tez zaczęłam prac, o ile z tym łatwo to nie wiem jak długo zejdzie prasowanie. Oj będzie sie to ciągło. Ja troche chodzę, ale wystac przy żelazku to maraton. Samo wieszanie mnie zmęczyło.
Zobaczymy co mi dzis pani doktor powie. Jak szyjka ma jeszcze 3 cm to będzie dobrze.

Julia damy radę. Cieszę się z każdego tygodnia. Ale czasem bywa bardzo ciężko, kiedy jedyna atrakcja dnia to prysznic hehe cale dnie praktycznie jestem sama, Mąż pracuje, jak wraca to obowiązki domowe musi ogarnąć, psa z którym ja nie mogę wyjść i tak o. U mnie siostra Męża już się zapowiedziała, że weźmie urlop w listopadzie i przyjedzie prać i prasować. Tylko szkoda, że mnie takie przyjemności ominą ;-) a jeszcze pokoik pusty. Miałam urządzać. A z moim Mężem to ciężko, mówię, że trzeba to i to a on że to niepotrzebne i nie zrobi za chiny. A sama nie mogę. Miało być inaczej a wyszło jak wyszło...

Hej dziewczyny dacie rade, ja dalam z przodujacym lozyskiem, przedwczesnymi skurczami, skracajaca sie szyjka.
Lezenie nie nalezy do przyjemnisci ale przynosi efekty, tu chyba wszystkie lezace dziewczyny dotrwaly do bezpieczbego terminu.
Ja dzis zaczelam 36 tydzien,wczoraj bylam u kontroli maluchy maja po 2600 i 2300 gram, szyjka niestety nie wiem ile ma szyjka bo lekarz powiedzial ze nie ma sensu mierzyc, bo jak sie zacznie porod to juz nie beda go powstrzymywac.

Ziemniaczek, asiek czemu tak nagle zamilklyscie?

Bylam u pani doktor, byla jakas inna, ale widac ze ma wyczucie. Ledwo dotknela brzucha i jus wiedziala gdzie glowka, jakiej wielkosci dziecko. Bardzo sympatyczna. Ale szyjki nie badala, bo oni nie moga w 3 trymestrze, wiec musée poczekac do 12 na usg. Zapisala mi tylko ciaza wysokiego ryzyka. I pytala czy chce naturalnie rodzic.

reklama
Jadzia co odpowiedzialas? Jak chcesz rodzic?

Dziewczyny macie pomysl jak podniesc wyniki krwi?
Bo mam anemie...

Marluna nie jest fajne ale to niejest taka duza cena za zdrowe malenstwo...fakt ze ciezko sie pogodzic z tym...
Ale damy rade;)

Do góry