reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Ja dzisiaj zaczynam 34tc jeszcze tydzień i będę spokojna. Szybko mija czas mimo że cały dzień leżę w łóżku.
Jutro mam wizytę to dobrze bo czuje ze chyba łapie mnie inf pochwy.
Jeszcze miesiąc i zdejma mi szew a w 36 tygodniu skończonym będę już normalnie funkcjonować.

reklama
JeszxzE do 38 tc musimy dziewczyny dotrwać ... Nie wiem jak ale musimy.

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Mnie denerwuje, ze te skurcze takie bolesne, spac przez nie nie moge, budze sie i sprawdzam odstep miedzy nimi, zasypiam i znowu. Jak spie na plecach to jeszce w miare, ale juz tak nie powinnam a tu zostalo jeszcze ponad dwa miesiace.

To i ja sie przylacze ja jutro zamykam 34 tydzien i tez mam wizyte kontrolna u gina w szpitalu.Jutro na wizycie mam zamiar podpytac czy powoli moge zaczac sie troszeczke ruszac, bo szczerze mowiac juz swira dostaje od tego lezenia.
Ja teraz mam rodzicow u siebie i jakos czas raz szybko leci a raz stoi w miejscu.

Asiek co u Ciebie chyba dawno sie nie odzywalas, no chyba ze cos przeoczylam.

Witan

Ja nawet niebede pisac ktory tydzien mam bo daleko w polu jestem za Wami.

Dzis dzien kiepski... zjadlam tylko sniadanie i zaczely sie bole brzucha i pozniej mnie przeczyscilo...
Pozniej uslyszalam pare slow, rozmowy tesciow i mam dosc, troche sobie poplakalam...w sumie to dawno tak nie plakalam ehhh;(
Pomagaja mi bardzo ale po tych strzepkach slow co uslyszalam to przykro sie zrobilo...nikt ich niezmuszal...a po co pomagac a potem tylek rypac?
M zadzwonil wiec sie rozplakalam, on bezradny bo w Belgi ... ehhh do dupy to wszystko!!!!
Tak bardzo chcialabym byc nie zalezna!!!

Milego dnia !

Julia dbaj o siebie i maluszka w brzuszku.Skoro Ci pomagaja to korzystaj i miej gdzies co mysla i co gadaja.Teraz najwazniejsza jestes ty i maluszek.
Ja mam teraz tez rodzicow w domu mama sobie radzi a tato to ciagle narzeka na nude u mnie bo oni w domu mieszkaja a tu malutkie mieszkanko.Staram sie to zlewac i korzystac z tego co oferuja do pomocy bo w koncu tu nie chodzi o nich tylko o moje dziewczynki w brzuszku.

Hej. Ja 24 tydzień. Właśnie zaczynam siódmy tydzień leżenia. Jutro też wizyta, trochę się jej obawiam... ja się nie przejmuję co gadają inni. Często słyszę"ja to bym nie mogła tak leżeć" to chyba nie kochasz swojego dziecka, bo ja dla swojego zrobię wszystko - ciśnie się na usta. Albo tekst "to lekarz ci kazał tak leżeć" nie ku... sama stwierdziłam, że będę wstawać tylko do toalety a wy przy mnie skaczcie. Trzeba mieć to wszystko gdzieś i myśleć tylko o dziecku! Ja mam wiele tygodni przed sobą i trochę Wam zazdraszczam, że Wy już tak daleko ;-)

Mnie tez denerwuje jak ktos komentuje moje leżenie! Ktos kto ciążę przechodzi bezproblemowo.
U mnie juz powoli zaczynają sie pojawiać bolesne skurcze. Na szczęście mam juz 36 na liczniku to jeszcze aby tydzień wytrzymać i będę szczęśliwa:)

reklama
Cześć dziewczyny faktycznie dawno się nie odzywałam w sobotę wyszłam ze szpitala sterydy podane w niedzielę będę miała 33 tydz. Leci do przodu. Też już śfiruje od tego wszystkiego w,niedzielę wyszłam na mały spacer moja psychika wysiada. Do tego odezwały się sprawy zdrowotne z przed ciąży tak że nic tylko się martwię. Pozdrawiam was

Do góry