reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Vita masz tak jak ja, lewy bok najgorzej, a najlepiej na plecach. Więc teraz podkładam poduszkę pod plecy i leżę tak pół na pół, problem tylko z nogami jak je wtedy ułożyć.

reklama
Ja śpię w tym rogalu motherhood i w sumie jak się budzę w nocy to tak pół na pół też, bo mi plecy podpiera, a brzuch niby na boku. No, ale też mnie wszystko boli. Co tu dużo mówić dość mam.... jak i Wy. W piątek mi minie "dopiero" 8 tygodni, a tu jeszcze drugie tyle

Jestem w 30 tygodniu ciąży

Dziewczyny czy któraś z was tez tak leżała tyle miesięcy i potem rodziła naturalnie? Mogę sobie wybrać chyba jak rodzić i się zastanawiam czy dam w ogóle radę wycisnąć sama dzidziusia. Teraz mam tak ze zeobię sobie śniadanie i juz zmęczona jestem

Jestem w 36 tygodniu.

Basiu chope tak leżała i potem rodziła naturalnie też się obawiała jak to będzie ale dała radę mówiła że niebylo tak strasznie

Ja tak leżałam i rodziłam. Zaczęło sie samo w 42 tygodniu. I nawet czułam, że mam siły. Wiedziałam, że dam rade i pewnie bym urodziła jakby wszystko było ok, ale gdyby nie cc to by nie było ostatecznie finishu, bo dwie godziny czekali odkąd było pełne rozwarcie.
Już na koniec już przy pełnym rozwarciu podpięli oksytocyne i nikomu tego nie życzę.

Jestem w 30 tygodniu ciąży

Hej dziewczyny, ja juz w domu, na kiniec mialam dokladne usg i moja szyjka ma 2,8 cm na teraz i jak lekarka powiedziala to jest bardzo dobrze jak na koniec 31 tygodnia i ciaze blizniacza.
Zrobili mi faktycznie ten test na ryzyko porodu przedwczesnego i wyszedl negatywny(to jest ze badaja obecnosc bialka jakiegos w sluzie), nie jest to test na wody plodowe.
Teraz mam chodzic do kontroli co tydzien.
Najgorsze jest to ze zaczynam sie powoli zle czuc i pojwiaja sie dolegliwosci ciazy bliznaczej, no i lezenie doskwiera totalnie wszystko boli i powoli psychika siada.
Fajnie ze wy jestescie to mozna sie jeszcze wyzalic.

Cześć Marluna dobrze ze juz jesteś w domu ale pewniej czujesz się w szpitalu. Naprawdę szyjka na tym etapie co u ciebie jest ok bo Przecież musi się wkoncu skracać powoli by przygotować się do porodu. Zaczęłaś 32 tydzień to ogromny sukces jeśli chodzi o ciążę bliźniaczą. Super że będziesz mieć wizyty co tydzień będziesz się czuła znacznie pewniej. Będzie dobrze

Marluna u mnie pojedyncza ciąża a już od 5 dni wszystko mnie boli szczególnie pod wieczór to co ty masz biedna powiedzieć jak masz dwójkę dzieci w brzuszku. A wiesz ile maluszki ważą?

reklama
Wlasnie co do ich wagi to nie jestem pewna bo w sobote wychodzilo okolo 1500 gram u jednego u drugiego 1700gram.Jednak maz zwrocil lekarce uwage ze maluchy byly niedawno mierzone i nie mialy nawet 1200 gram, wtedy lekarka przyznala mu racje ze gdzues jest blad pomiaru u drugiego malucha, jednak juz nie chcialam zeby ponownie jezdzila mi po brzuchu, myslalam ze jeszcze mi przy wypisie zrobia ale patrzyli na szyjke, przeplywy i kosmowke, mierzyc juz maluchow nie chcieli bo lowiedzieli ze byly dopiero w sobote i zmierza za tydzien.
Powiedzieli ze idealnie byloby 34 tydzien a w 35 mogla by byc cesarka bez obaw o stam maluchow i kazdy dzien ponad 35 to bedzie prezent od Boga,/losu.
Kurcze niby juz tak niedaleko ale z perspektywy lozka to wiecznosc.

Do góry