reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Marluna mam nadzieję że uda Ci się dotrzymać przynajmniej 4 tyg trzymam mocno kciuki. U mnie też już drugi wieczór z rzędu więcej skurczy wczoraj wieczorem było ich naprawdę sporo dobrze ze jutro wizyta. Dobrze ze dzisiaj mam 29 tydz uf troszkę lżej

reklama
Hej dziewczyny, ja dzis wyjatkowo od rana na nogach i pobudzilam sasiadow. od wtorku mialam skurcze co godzine i czesciej, a dzis to lezalam z zegarkiem i bylo co 15 minut. Bolalo jak choléra.wiec jak tylko zrobilo sie jasniej znalazlam kierowce i do szpitala. Podczas ktg, bolalo brzuch twardnial, a na zapisie nic. Na usg szyjka nawet dluzsza niz ostatnio.
Dwie ciaze przeszlam bez boli i szyjka sie skracala, a teraz mam bole i sie trzyma.
Tak wiec nie panikujmy, czasem cos jest inaczej niz wyglada.

Ja z cycka tez nie zrezygnuje, te butelki to koszmar.a tak na spiaco mozna nakarmic.

Dziewczyny a ja juz przestałam leżeć. Staram się duzo robić sama choć ze względu na brak kondycji wychodzi na to że często przysiadam i odpoczywam. Brzuch mi się napina ale poza tym i brakiem kondycji czuję się normalnie. No tylko ten ciągły strach, nie moge się uspokoić

Jestem w 35 tygodniu. Skończony 34

Dordaw ja zmieniałam pieluchę przed każdym karmieniem i jak strzelił kupkę w trakcie a faktycznej min 8 karmien dziennie wychodziło przez
Długi czas :) pamietam była taka fajna aplikacja chyba z nestle zapisywałam co ile je w jakich godzinach jak dlugo i z jakiej piersi dzieki temu mogłam zaobserwować jaki schemat jest chyba z nestle .. A w ciagu dnia czasem było tak ze karmienie 40 min co 40 min :)

Kurcze tak sie naczytałam o waszych skurczach ze tez mnie wczoraj dopadły wiex wczoraj i dzis leżę i leżę i leżę ...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Też miałam taką fajną apke... tam nawet ilość pieluch, kup i długość spania sie wpisywało, że łatwo było wyłapać rytm.
Zaraz jej poszukam.

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Hej Nafoczka super ze wszystko OK pomimo tej sepsy i ze zaglądasz jeszcze:) Ja tez wam powiem że boje się karmienia bo wydaje mi sie to mega trudne...
A ja słyszałam o tym ze te szczepionki sa za darmo dla wcześniaków,ale widac o swoje to trzeba samemu bo nikt nie powie...
Vita karmienie jest trudne przez pierwsze 3 dni. Trochę bolą piersi i mnie bolał brzuch przy ssaniu bo szybciej obkurcza się macica ale to szybko mija. Nie można się tylko zrazić i wierzyc ze się uda. Nastawienie psychiczne to 90%sukcesu, 10% to uzupełnianie płynów a to ze muszą być duże cycory czy to ze się nie ma mleka to mit :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry