reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Vita jak będziesz karmić to będziesz mieć mega fajne i duze piersi :)

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

reklama
Julka
Ja po założeniu szwu miałam 1 cm i tak było przez 2 miesiące a ostatnio byłam na wizycie to mówił że o 2 mm mam dłuższą.
Chodzę do tego samego ale myślę że to dziwne żeby mi się wydłużyla.
Mnie się wydaje że może piastki wzięłam za wysoko lub za nisko.
Ja jakoś nie wierzę w to że się wydłużyla raczej nie

Dla mnie najważniejsze aby butelka była szklana. Kupiłam zwykłą z canp baby za 9 zł i uważam, że nie ma co wymyślać.ewentualnie są różne smoczki i tu owszem czasem trzeba próbować.
No i mam zamiar kupić 1 pudełko mleka na wszelki wypadek. Nie zapomnę jak mąż pierwszej nocy o 2 jeździł do apteki po mleko, bo miałam puste piersi. tylko wtedy dostałam syna dopiero coś na piątą dobę i pewnie przez ten czas za mało odciągałam.

Kochanw mam pytanie,
Leze dzis kolejny caly dzien a brzucho mnie pobolewa...nie tak mocno ale jednak... troche cos jak na @ .. . To normalne? Np. Po zabiegu? Bo niewiem xzy pisac do lekarki a ona ma urlop...

Julka
Mnie bolał ale dopiero po 2 tygodniach ale miałam zapalenie pęcherza od szwu a tak jak na @ to mnie nie bolał może raz ale to z pół minuty.

Ziemniaczek w piatek mialam zakladany szew...
Na szczescie juz przeszlo;)

Mam pytanie czy slyszalyscie kiedys o jakiejs parafinie do picia na zatwardzenia? Mam z tym problem a teraz musze unikac tych problemow!
Albo macie jakies inne problemy[emoji4]

Julia ja mam pessar i tez bardzo pilnuję tych zatwardzeń. Dam Ci parę moich wskazówek:
1. Jesli przyjmujesz witaminy dla dziecka to zobacz skład ile jest żelaza bo ono powoduje zatwardzenia
2. Jem tylko ciemne wieloziarniste pieczywo
3. Codziennie jem kiwi ono pomaga na trawienie
4. Mam czopki glicerynowe
5. Jest jeszcze syrop lactulosum polecamy nawet noworodkom pomaga też fajnie

Jestem w 35 tygodniu. Skończony 34

Julka
Basia ma rację wiesz co zapomniałam Ci napisać że jak mnie brzuch na dole i po bokach bolał to u mnie oznaczało czas na wc. Po wyproznieniu brzuch jak ręką odjąć
Ja używałam czopki glicerynowe pomagają bardzo.
Po włożeniu u mnie już po minucie kibelek
Sorry za szczegóły ale to życie.
Teraz robię bez czopkow.
Kiwi i tak jem ja Wogole dużo owoców jem wszystko po jednym kiwi banan jabłko nektarynke winogron mandarynki i tak codziennie.
Po jednym bo nie chce za dużo bo mają dużo cukrów.

reklama
Ja odkąd biorę mega duże dawki magnezu to nie miałam problemu z zaparciem ani razu ( od 16 tyg) a wcześniej nie mogłam się wyproznic po kilka dni.
Od dwóch tyg przyjmuje tez 2 tabl żelaza dziennie i zaparc tez nie mam. Mi sie wydaje ze to magnez tak działa bo wyczytalam biegunki w działaniach niepożądanych

Do góry