reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dokładnie tak. Ja kilkadziesiąt razy słyszałam od teściowej, że nie może sie nadziwić, że mam takie małe cycki, a tyle karmie.

Jestem w 29 tygodniu ciąży

reklama
A ja to dopiero z moimi szokowalam przy karmieniu. A teraz to mi prawie nie urosly tylko sie zmienil ksztalt i brodawki. Zawsze mialam problem kupic sukienki, bo tu rozmiar S a w cycach odstaje i zle wyglada. Producenci o mnie zapomnieli.

O fajnie ze sa takie aplikacje, bo ja zaczelam sobie po prostu w notatkach w tel zapisywac godziny karmienia zeby wiedziec czy juz bylo 8 i ile jeszcze brakuje. Zaraz sobie sciagne jedna i druga :-)

Jednak doswiadczone mamy to co innego, bo ja calkiem zielona! Jak czegos nie wiem to tylko wujek google, bo zarowno mama jak i tesciowa nie bardzo maja wiedze. Tesciowa moze troche i ma, ale przestalam sluchac jak w zagrozonej ciazy przy skurczach mowila zebym masowala brodawki aby je zahartowac. Jeszcze musze ogarnac jakos temat butelki na wypadek jakbym chciala w koncu wyjsc np do fryzjera... Mam zwykla Avent Classic i jak odciagne to mam tak po prostu dac malej z nadzieja ze zacznie ja ssac czy jakies przygotowania specjalne trzeba robic? Jak byla u mnie polozna to zapomnialam dopytac :/

Mi dzisiaj nawal zszedl, ale ulga... A malej sie tak nowe mniejsze cyce spodobaly ze z przerwami ponad 2h na mnie wisiala.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

OMG! Co do teściowej to moja przeżywa dalej moją szyjke, bo oczywiście jej biedny syn nie może pobzykać... szkoda słów.

Ja butelki miałam avent natural. W sumie ściągałam nadmiar po karmieniach prosto do butelki, żeby rozbujać mocno laktacje i dawałam. Jak chciała pić to wypijała. Potem jakoś nawet sie nie zastanawiałam czy będzie pić czy nie. Oczywiście w grupach na fb typu karmienie piersią itp. za takie porady zostałabym wyklęta i wywalona, no, ale ja uważam że matka też człowiek i tato czy ktoś inny może przejąć czasem obowiązki. Zuza była też smoczkowa od początku i jakoś pomimo smoczka i używania butelki karmiłyśmy się 25 miesięcy.

Jestem w 29 tygodniu ciąży

Kochane mam pytanie jak to jest z szyjka jak ma sie zalozony szew moze sie ona wydluzyc?
Bo czytam watek od polowy czyli od 500strony i tam dziewczyna na pisala ze szyjka jej sie wydluzyla...
A mi lekarka mowila przed zalozeniem ze niema szans...
To jak to jest faktycznie?

Tez słyszałam ze nie ma szans na wydłużenie , ale tu dziewczyny piszą inaczej .

Co do karmienia i butelek mój mały na początku nie chciał ani smoczków ani butelek przegoniliśmy wiele az chwycił dopiero medeli bo ta najbardziej przypomina sutek mamy, potem juz pił ze wszystkich , ale ktos kiedyś mi powiedział i to faktycznie u nas zadziałało zeby próbował butle podać tata , lub ktos dalej bez obecności mamy bo dziecko czuje cyca i nie weźmie plastiku :) związać mocno w rożek i spróbować podać , ale zeby dziecko nie było wygłodniałe. Ja jak ściągałam przy nawalach to wylewałam (idiotka) zamiast mrozić na wyjścia , bo tez uwazam ze wazne by mama miała od początku chwile dla siebie , wiec zamiast dac to odciągnięte bo przeciez wylałam to wstawałam godzinę wczesniej by najpierw nakaramic dziecko, odciągnąć i nakaramic jeszcze przed wyjściem ... Teraz pewnie bede mądrzejsza :)

Kurcze ale mnie dzis brzuch boli...

2nn3csqvlpqqv7gd.png

1usasg18vftrzndq.png

zalwh00cp3f54s2w.png

Hej dziewczyny z tym wydłużeniem szyjki sama już nie wiem przed załorzeniem pessara szyjka 2,5 po załorzeniu po trzech tyg po kontroli szyjka 3,5 nie wiem co mam myśleć bo miałam już 2 wizyty i szyjka 3,5 jutro mam kolejną wizytę i zobaczę.

reklama
Dobrze ze mówicie bo moje cycki to aż zal patrzeć. Jędrne sa nie powiem ale co do wielkości to.... Czasami facet ma większe. Jak będę karmić to tak żeby nikt nie widział he he :p

Do góry