reklama
Ziemniaczek
Fanka BB :)
Cześć JULKA
Więc napiszę krótko o mnie bo już wcześniej tyle pisałam.
W 12 tc na badaniach prenatalnych dowiedziałam się że mam krótka szyjke 2.8 cm.
Później w 18 tc miałam zakładamy szew na szyjke która miała 2.5cm i kazali mi chodzić jak zawsze.
Po tygodniu idę do mojego lekarza a on mi mówił że moja szyjka ma tylko 1 cm skrocila się o 1.5cm i kazał mi leżeć tylko do wc kąpiel. Więc od 19 tygodnia chodzę z 1 cm a raczej leżę. Jest wszystko dobrze moja szyjka jest zamknięta i nie mam skurczy.
No to tyle
Więc napiszę krótko o mnie bo już wcześniej tyle pisałam.
W 12 tc na badaniach prenatalnych dowiedziałam się że mam krótka szyjke 2.8 cm.
Później w 18 tc miałam zakładamy szew na szyjke która miała 2.5cm i kazali mi chodzić jak zawsze.
Po tygodniu idę do mojego lekarza a on mi mówił że moja szyjka ma tylko 1 cm skrocila się o 1.5cm i kazał mi leżeć tylko do wc kąpiel. Więc od 19 tygodnia chodzę z 1 cm a raczej leżę. Jest wszystko dobrze moja szyjka jest zamknięta i nie mam skurczy.
No to tyle
Ziemniaczek kochana to faktycznie nieciekawa poczatek!
No ja mam szyjke na 23mm!
Kurde to faktycznie mocno sie skrocila!!
Powiedz mi teraz w ktorym tygodniu jestes? Bo ja z apki to niewidze suwaczkow:/
Pocieszam sie ze jakby niepatrzac za 3 dni mam juz skonczony 18tc!
I teraz powoli do przodu...alw jeszcze tyle czasu do bezpiecznego momentu ze ehhh
Na wypisie mam ze za 7 dni do lekarza na kontrole jak myslicie liczyc to od dnia zabiegu 19.08 czy od dzis od daty wyjscia ze szpitala?
Widzisz mi lekarka niesprawdzala chyba wczesniej szyjki! Sama zaczelam temat na wizycie w srode!
Mowila ze moze tak byc do konca ciazy bo poprostu tak mam, albo w kazdej chwili moze sie cos zlego wydarzyc, wiesz szybko szew zakladali.
Chodzic moge ale oszczednie, mam nadzieje ze ten tryb, toaleta, i posilki zrobie i nieza szkodze dzidzi...
Najgorsze jest to ze moj M na koniec miesiaca wyjezdza w delegacje na miesiac, ale mam obok rodzine, corka ma 6 lat wiec biegac kolo nie trzeba...
No ja mam szyjke na 23mm!
Kurde to faktycznie mocno sie skrocila!!
Powiedz mi teraz w ktorym tygodniu jestes? Bo ja z apki to niewidze suwaczkow:/
Pocieszam sie ze jakby niepatrzac za 3 dni mam juz skonczony 18tc!
I teraz powoli do przodu...alw jeszcze tyle czasu do bezpiecznego momentu ze ehhh
Na wypisie mam ze za 7 dni do lekarza na kontrole jak myslicie liczyc to od dnia zabiegu 19.08 czy od dzis od daty wyjscia ze szpitala?
Widzisz mi lekarka niesprawdzala chyba wczesniej szyjki! Sama zaczelam temat na wizycie w srode!
Mowila ze moze tak byc do konca ciazy bo poprostu tak mam, albo w kazdej chwili moze sie cos zlego wydarzyc, wiesz szybko szew zakladali.
Chodzic moge ale oszczednie, mam nadzieje ze ten tryb, toaleta, i posilki zrobie i nieza szkodze dzidzi...
Najgorsze jest to ze moj M na koniec miesiaca wyjezdza w delegacje na miesiac, ale mam obok rodzine, corka ma 6 lat wiec biegac kolo nie trzeba...
Ziemniaczek
Julka
Ja jestem 29+4 czyli 30 tydzień temu
Na wypisie pisze niby 7 dni ale ja się tym nie sugerowalam.
Ja po wypisie poszłabym nawet po 2 tygodniach ale akurat poszłam za tydzień bo mnie bolało i się przestraszylam.
Mi też kazali chodzić po operacji i żałuję do dzisiaj bo gdybym leżała chociaż tydzień żeby mi się to porządnie zroslo to teraz bym mogła sobie chodzić normalnie.
Teraz zostało mi tylko cm i wolę nie ryzykować a po szwie miałem ta rezerwę ale ja straciłam.
Ja nie mam żadnych obowiązków w domu więc mogę pozwolić sobie na leżenie.
Ja jestem 29+4 czyli 30 tydzień temu
Na wypisie pisze niby 7 dni ale ja się tym nie sugerowalam.
Ja po wypisie poszłabym nawet po 2 tygodniach ale akurat poszłam za tydzień bo mnie bolało i się przestraszylam.
Mi też kazali chodzić po operacji i żałuję do dzisiaj bo gdybym leżała chociaż tydzień żeby mi się to porządnie zroslo to teraz bym mogła sobie chodzić normalnie.
Teraz zostało mi tylko cm i wolę nie ryzykować a po szwie miałem ta rezerwę ale ja straciłam.
Ja nie mam żadnych obowiązków w domu więc mogę pozwolić sobie na leżenie.
Ziemniaczek to juz powoli do bezpiecznego momentu doszlas[emoji4]
No mi kazali jeszcze pare dni lezec, wiec do wtorku /srody plackiem bede lezala...tylko na siusiu do toalety.
Bo mowili ze to teraz wazne zeby tam sie zagoilo.
Ale dajesz mi nadzieje ze da sie donosic ciaze, bo powiem Tobie ze przez czas chwile ta wiadomosc podciela mi skrzydla..dlugo walczylam o to zeby znalesc sie na tym etapie...
To moja 5 ciaza...
No mi kazali jeszcze pare dni lezec, wiec do wtorku /srody plackiem bede lezala...tylko na siusiu do toalety.
Bo mowili ze to teraz wazne zeby tam sie zagoilo.
Ale dajesz mi nadzieje ze da sie donosic ciaze, bo powiem Tobie ze przez czas chwile ta wiadomosc podciela mi skrzydla..dlugo walczylam o to zeby znalesc sie na tym etapie...
To moja 5 ciaza...
Ziemniaczek
Julka
Pewnie ze się da tylko ze trzeba niestety leżeć jak najwięcej. Odpoczywać i tyle.
Wiem że jest nudno ale to nie jest na zawsze.
Współczuję Ci pamiętam jak ja byłam w 19 tc i modlilam się kiedy będzie chociaż 28
I tam pomału doszłam do 30 tc dzięki dziewczynom na forum zawsze razem raźniej
Życzę Ci tego samego co u mnie żebyś narazie doszła do 30 a później do 40 tygodnia
Pewnie ze się da tylko ze trzeba niestety leżeć jak najwięcej. Odpoczywać i tyle.
Wiem że jest nudno ale to nie jest na zawsze.
Współczuję Ci pamiętam jak ja byłam w 19 tc i modlilam się kiedy będzie chociaż 28
I tam pomału doszłam do 30 tc dzięki dziewczynom na forum zawsze razem raźniej
Życzę Ci tego samego co u mnie żebyś narazie doszła do 30 a później do 40 tygodnia
Ziemniaczek
Asia
W którym tygodniu jest MARLUNA bo zapomniałam
W którym tygodniu jest MARLUNA bo zapomniałam
reklama
Hej zostawili mnie na odddziale, ale poza magnezem musujacym, ktory mam w domu nic mie dostalam aha luteine jeszcze dodali.
Porobili wszystkie wymazy i tyle.
Sterydow nie dostalam i narazie mi nie podadza bo czekaja na rozwoj sytuacji.
Skurcze nie ustepuja nieste4y, szyjka od tygodnia
pozostala bez zmian czyli 2,5 cm.
Ziemniaczek to moj 30 tydzien i 3 dzien.
Porobili wszystkie wymazy i tyle.
Sterydow nie dostalam i narazie mi nie podadza bo czekaja na rozwoj sytuacji.
Skurcze nie ustepuja nieste4y, szyjka od tygodnia
pozostala bez zmian czyli 2,5 cm.
Ziemniaczek to moj 30 tydzien i 3 dzien.
Podziel się: