reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Myślałam że mnie wczoraj normalnie już przyjmie skoro przyszłam z tą recepta ale kazał mi być planowo na wizycie w poniedziałek. Widziałaś jaki mam duży brzuszek :) a ja mam dopiero 7 mc

reklama
Asia, milo bylo.Cie.prawie poznac :-) a bardzo Ci ladnie w tej ciazy,taka pileczka z przodu odpowiednich rozmiarow :-) i sobie pomyslalam,kurcze ale spoko.ma.ta.dziewczyna,ze.wchodzi w.takie.spoko.dzinsy ;-), bo mnie to wszystko.gniecie i uciska w.nogach i w ogole.i.chodze jak ten obdartus :-)
Siedzialam w.poczekalni i obserwowalam,bo mysle,swiat maly,nie wiadomo kto.sie pojawi ;-) ale bardziej podejrzewalam dziewczyne z ktora wczesniej rozmawialam,bo mowila,ze to Jej trzecia ciaza i wczesniej tez musiala lezec ;-).
Lekarz wczoraj mialam wrazenie,ze mial.glowe pochlonieta inni sprawami,bo niby badal mnie,ale jak tylko szlam sie ubrac/rozebrac to siedzial na komorce.
Aaa telefon okazal.sie niepotrzebny,bo.to moj maz.siedzial w.tym.aucie za.rogiem,nie wiem.skad wpadl na.to,ze sie domysle :p

Mmm777 to były dżinsy z gumką w pasie noszę je pod brzuchem nic nie gniecie. faktycznie lekarz ciągle był wczoraj na tel. Ty kochana masz malutki brzuch jak na 9 MC mój jest większy w 7.Kiedy masz kolejną wizytę. Pewnie już nie będzie dane nam się spotkać. Ale fajnie było choć przez chwilę się zobaczyć.

Asia wlasnie nie ustalil kolejnej wizyty. Zwolnienie mam do 04.09,wiec nie wiem.czy zaklada ,ze urodze jednak do tej pory..;-) w sumie to.juz nic na tej wizycie sie nie dzialo...oprocz tego,ze stwierdzil,ze akcja porodowa jeszcze sie nie zaczela,posluchal serduszka i przeplywy pepowinowe poogladal. Ale jakos bez emocji byl...zawsze wtedy podejrzewam,ze widzi cos o czym mi nie mowi...

Mmm coś ty wszystko ok wczoraj rozmawiał ze mną i odpisywałał na SMS to może jednak się spotkamy bo ja potem wizytę mam 5.09 a co ile miałaś wizyty pod koniec ciąży bo ja już po tej wizycie zapisałam się co 2 tyg

A wszystkie mialam co 3tyg,dopiero ta mialam po 2ch. No to i moze sie spotkamy :-) bo.jesli nie urodze to potrzebuje dalszego L4.

Witam dziewczyny jestem tu nowa na watku;)

W srode na wizycie okazalo sie moja szyjka ma 23mm zamknieta i twarda ale za krotka jest jak na ten tydzien cazy 17tc ehhh.
Wczoraj juz mialam zabieg i zalozyli szew.
Jestem juz domku od godzinki i grzecznie leze!

Macie cos na pocieszenie dla mnie?;)

Zaraz wezme sie za czytanie calego watku, przynajmniej bede miec zajecie .

Pozdrawiam[emoji4]

reklama
Witaj julia
Ja ogolnie nic nie moge napisac na temat szyjki, bo mam problemy z twardnieniami brzucha, przez dluszy czas nie mialo to wplywu na moja szyjke az do odtatniego tygodni wtedy byl to 29 tydzien i skrocila sie do 2,5 cm.
Sa tu dziewczyny co napewno moga Ci duzo na temat skracajacej sie szyjki napisac.
Dziewczyny ja chyba sie zabardzo pochwalilam ze mi wczoraj skurcze przeszly, bo dzic w nocy wszystko wrocilo z pidwojna sila i czestotliwoscia.
Dzwonilam do szpitala kazali mi przyjechac o 16, a ja mam wrazenie ze do szesnastej to ja urodze jak nic.
Trzymajcie kciuki, skurcz za skurczem a jeszcze zalewa mnie potem przy tym, czegos takiego jeszcze nie mialam.

Do góry