reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

No ja też mam nadzieję że nie szkodzi za bardzo ale nie zgadzam się ze lekarz wie najlepiej.
Powiem Ci ze nie zawsze i nie każdy.
My musimy mieć oko na wszystko i my nieraz lepiej wiemy.
Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny skończyłam dzisiaj 35 tydzień. Jestem tu z Wami już od dziesięciu tygodni. Zaliczyłam łącznie 7 pobytów w szpitalu i kilka miesięcy leżenia. I wiecie co? Jestem z siebie dumna :) i z Was również :) będzie wspaniale jeśli mały wytrzyma jeszcze 2 tyg do donoszonej ciąży, ale teraz każdy dzień to dla mnie dar.
Usg w ciąży miałam robione tyle razy że nawet nie potrafię tego policzyć. Nie sądzę żeby miało to negatywny wpływ na dziecko.
Dostałam też dzisiaj wynik badania na gbs - ujemny :)
Dobrego dnia!

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny
Ja dzis skonczylam dlugo wyczekiwany 30 tydzien ciazy, z racji tego ze u mnie ciaza blizniacza do konca brakuje mi 5-6 tygodni, oczywiscie bede sie cieszyc jak to wszystko dluzej potrzyma.
Niestety czuje sie coraz gorzej, lapia mnie zadyszki, brakuje mi tchu, stalam sie biala jak prgamin, no i dopadaja mnie czeste skurcze.Czuje sie wymenczona do granic mozliwosci ale przedemna jeszcze tyle a z drugiej strony juz tak malo.
Co do USG to ja mialam je niezliczone ilosci,za kazda regularna wizyta i jak jechalam na dyzur ze skurczami wiec mysle ze lekarze wychodza z zalozenia ze lepiej zrobic usg niz cos przeoczyc.

U mnie siostra zawitala i mniej czasu na neta, przez co szybciej ogolnie czas leci, jednak przez ta wizyte musze narazie czesciej krecic po mieszkaniu zeby chociaz jej pokazac co gdzie lezy.
Poza tym kompletujemy on line wyprawke, chiciaz tak sie boje ze to za szybko i cos zapesze.

Dziewczyny wracam właśnie od ginekologa. Cudowna kobieta. Bardzo mnie wsparła. Pisałam wam wczesniej ze id paru dni naszły mnie lęki, gardło mi się zacisnęło i nie jem i nie śpię. Dziś w nocy spałam od 4-6. Coś okropnego. Uświadomiła mi dwie sprawy. Jedna jak wazne jest samopoczucie psychiczne. Do tej pory się trzymałam i spałam wzorowo wiec jak dobrze śpicie to nie macie tego problemu. Przepisała mi lekarstwo na sen i zapewniła ze dzidzia jest juz tak duza ze jej nic nie zaszkodzi a lepiej jak się wyśpię niz m

Jestem w 35 tygodniu. Skończony 34

Niż mój stan ma się pogłębiać. Poza tym ja głownie leżę, mało się ruszam a wręcz kazała mi się uaktywnić. Ugotować obiad, wyjść na spacer, ruszać się i rzebywać na powietrzu. Naładowała mnie pozytywnie i chyba jej zaufam. Nawet powiedziała ze korzystnie jest wypić kieliszek wina

Jestem w 35 tygodniu. Skończony 34

Kochane, wczoraj mialam kiepski dzien. Mialam bol jakby kolke na gorze brzucha. Tuz pod biustem bardzo twardy brzuch z gory i maleńka mnie kopala w zebra tak bolesnie.... Kazdy jej ruch to byl bol albo zeber albo tej "jakby kolki". Czasem mam wrazenie ze im wiecej zjem tym mam twardszy i bolesniejszy brzuch. Tak mnie sciska strasznie.

Co uzywacie na trawienie ? Ja pije od czerwca syropy z laktuloza i jakos daje rade ale zdarza sie ze z 4 dni sie nie moge wyproznic :(
Czy uzywacie cos jeszcze? U mnie sliwki i jogurty mleko tylko powoduke wzdecia i napiecie brzucha gazy i bol przez to taki trawienny....

Napisane na LG-D405 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry