reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
A ja jestem wkur**** dzisiejszym usg. Najpierw przyszła babka ze się chyba usg nie odbędzie w ogóle bo nie ma lekarzy! I weszłam z opóźnieniem 1,5 godz! Tyle czekałam. Zrobili mi te usg na odpierdziel w 30 sek i do widzenia bo nie maja czasu. Nawet nie zerkneli na szyjkę. Idę prywatnie w poniedziałek. Masakra. Porazka jakas...

Cowisnia a jesz pełnoziarniste pieczywo makarony i kasze? Mi to bardzo pomaga. No i w sytuacjach kryzysowych duża ilość gotowanej marchewki, korzenia pietruszki i selera.

Basia ja z tym winem to jednak byłabym ostrożna... ale jest wino bezalkoholowe które u mnie na psychikę działa bardzo podobnie jak to normalne i w smaku dla mnie wiele się nie różni. Można kupić w Piotrze i Pawle np.

Gdybym wiedziała to w ogóle bym nie poszła tam. Wole zapłacić a miec zrobione dobrze usg i wszystko pomierzone. Teraz bede odliczać do poniedziałku

Vita nie wiem jak u Ciebie w szpitalu ale u mnie mają fatalny sprzęt do usg... jak mierzyli mi szyjkę i pokazywali to w ogóle kanału nie było widać. Później wychodziły ogromne rozbieżności. Nie wiem jak to możliwe że w prywatnym gabinecie prowadzonym przed pojedynczego lekarza sprzęt jest o tyle lepszy od szpitalnego...

Ja nie narzekam na mojego g. Jest bardzo dokładny trzyma mnie z godzinę i robi full wypas. Chodzę prywatnie może dlatego.
Na początku chodziłam do innego na fundusz ale kazał mi chodzić prywatnie bo powiedział że nie ma funduszy że się skończył. Chodziłam do niego przez pierwsze 5 miesięcy i raz byłem tylko na NFZ resztę prywatnie więc się wkurzylam i zapisałam się do mojego. Bo jak mam już płacić to wolę u najlepszego.

Jestem taka zla ze chyba wybuchnę. Ja tez chodzę prywatnie ale teraz mojego lekarza nie bylo aż 6 tyg niestety o bedzie teraz w poniedziałek. U mnie w szpitalu co mi dzis zmierzyli to maly ma krótsze nogi niz 3 tyg temu...

Jeśli chodzi o wino czerwone to podobno można lampkę raz na kilka dni w ostatnim miesiącu - z tym ze to jest jeden ze sposobów na przygotowanie do porodu! Czerwone wino ma bardzo wiele korzystnych właściwości - przede wszystkim dobrze wpływa na krew, a to przed porodem jest bardzo ważne! Wiadomo ze nie można przesadzać, ale myśle ze lampka raz na 5 dni nie zaszkodzi! Ja moze spróbuje jak ciąża bedzie juz donoszona!

Basiu a jak z tym ruchem? Posłuchasz Pani doktor? [emoji3] czy nadal sie boisz?

Jestem w 36 tygodniu ciąży

reklama
Ja wczoraj musiałam wyjść 2 razy do tego posiedziałam trochę u tej dziewczyny co ma mnie zastępować, zjadłam 2 śliwki i masakra. Brzuch mi się napina, bolą jelita a nie mogę się wygazować.
Zaraz idę do wanny z garścią fig, co prawda zjadłam świeże, ale suszone lepiej pomagają na zaparcia.

Co do wina to ja nie przepadam, ale odrobinę likieru dodaję do kawy.

Basia ruszaj się, jak masz kilka godzin bez skurczy to pospaceruj, później połóż się na 2-3 godziny itd.A jak będzie trochę więcej skurczy to sobie tego dnia odpuść. Mi tu mówią do 15 skurczy na dzień nic się nie dzieje.Zazwyczaj mam bolesnych ok 6, a dziś to dużo więcej.

Do góry