reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

1471199037304.jpg

Zuzia mnie uprosiła i pojechałam. Brzuch mi w sumie nawet nie twardnieje ogólnie i dziś stwardniał przez cały dzień raz i to jak leżałam, a najczęściej to i tak tylko jak leżę to twardnieje. Nie czułam żadnego kłucia w samochodzie. Chyba bardziej mi nieraz niewygodnie jak jem obiad w kuchni.
No i w tym miesiącu drugi raz wyszłam na powietrze (pierwszy to była krzywa cukrowa). Przynajmniej złapałam coś witaminy D.

Załączniki

• 1471199037304.jpg
    1471199037304.jpg
    149,3 KB · Wyświetleń: 571
reklama
Yvonne, ojojoj,no to mnie przestraszylas z.tymi nogami! Mi sie dopiero w ciazy to pojawilo,ale moja mama tez.ma.od.jakiegos czasu nawrot,bo w.ciazach tez.miala. kurcze znam takich co sie z tego smieja, ale to jak juz ktos dostanie to sama wiesz Yvonne...to nie jest smieszne!

A co do donoszenia to 10,5tyg lezenia za mna i chetnie bym tak za tydzien,poltora juz rodzila ;-) zeby jeszcze sie rozruszac,zalatwic pare spraw i juz isc dalej.:-)

Joasia
Życzę miłego odpoczynku ale śliczny krajobraz to u was tam.
Z chęcią też bym pojechała ale boję się tego 3 Piętra u mnie bo jak się coś stanie to będę żałować do końca życia. Bardzo dobrze się czuje i nawet zapominam że mam coś z szyjka nie tak.
W środę idę do lekarza więc wykorzystam to i pójdę odwiedzić siostrę mamę.
DORDAW
Ciesze się że miałaś znosny poród.
Ja z 1 tak miałam i może tu też tak będzie
Jak możesz wyślij zdjęcie dzidzi pochwal się swoim malenstwem.

Mi moja mama zawsze mówiła, żeby się nie spieszyć na porodówkę, żeby jechać jak bóle już są silne, bo lepiej w domu a nie przed porodówką na krześle. Co o tym myślicie?
Ja gdybym mogła czas to z synem poczekałabym ze 2-3 godziny, może gdybym nie była przykłuta tyle do łóżka nie było by komplikacji.

Nie wiem czy to ma aż taki wpływ na finał. Na pewno jakoś inaczej działa sama adrenalina jak już "last minute" chcemy dotrzeć do szpitala. Może aż tak nie skupia się wtedy na bólu i czas inaczej płynie niż na samej porodówce.
Ja po odejściu wód dużo chodziłam. Dopiero jak już nie byłam w stanie wzięły mnie na łóżko.

Jestem w 28 tygodniu ciąży

Basia
Nie wiem kiedy ja mojego się jeszcze nie pytałam kiedy mi ściągnie szew

Dziewczyny mam problem wczoraj gdzieś o 17 zaczęło mnie boleć pod prawym biustem tak jakby żebra i ciągnie się do łopatki normalnie nie mogę oddychać bo mnie kluje ani się przekręcić bo ból jest okropny.
Czuje się jakbym miała żebra połamane ale skąd jak ja leżę.
Leżę ciągle na wznak bo nie mogę się przekręcić a wczoraj musiałam z 2 godz stać bo jak leżę to gorzej
Masakra jakaś nigdy tego nie miałam nie wiem co czy to od leżenia czy zebro mi się samo polamalo
Proszę was odpiszcie mi jutro idę do lekarza dzięki Bogu

Ziemniaczek mam to samo, bol pod prawym żebrem promieniujący na kręgosłup. Boli jak cholera, byłam u dwóch lekarzy i każdy powiedział to samo- że to nerwoból, niestety mam to już ponad miesiąc i nic nie da się z tym zrobić, mogę spać tylko na lewym boku, bo na tej prawej stronie to jakby mi ktoś igly wbijał

Dziś zaczęłam 33 tydzień, jeszcze 5 tygodni i ciąża będzie donoszona
Jutro mam usg prenatalne i pobranie krwi

reklama
Tak dziewczyny to może być nerwobol. Ja też od wczoraj z przygodami dzidziuś coś od soboty inaczej się ruszał mniej i delikatniej zupełnie zmienił pory tak sobie go obserwowałam ale przy okazji też martwiłam się ruchy czułam ale z różnymi odstępami. Wieczorem postanowiłam podjechać na IP była to 22 pani pielęgniarka stwierdziła że bez przyjęcia NIK mi nie sprawdzi na to ja ze po co przyjęcie wystarczy posłuchać tętna na to ona ze to nie jest wystarczające ale pani nie wzywając lekarza posłuchała mi tętna było ok. Powiedziała żebym rano pojechała do lekarza tak też zrobiłam dzidziuś zmienił ułożenie jest poprzecznie i na dodatek ściana przednia przepływy ok waga 1230. Troszkę mnie nastraszyl Pan doktor mówił żeby sprawdzać rano wieczorem ruchy czy leżąc na boku jest w ciągu godziny minimum 6 ruchów i to powinno wystarczyć. Zamówiłam z tego wszystkiego detektor tętna płodu żebym się bardziej nie stresować będę sama sprawdzać w domu gdyby mnie coś niepokoiło.

Do góry