reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

Dla mnie nawet najmniejsza dawka alkoholu w ciąży to zbędne ryzyko, ale to sprawa indywidualna i każdy ma prawo do własnych decyzji. Z tego co wiem już bardzo małe dawki alkoholu sa w stanie uszkodzić mózg dziecka.

reklama
Ali masz racje z tym alkoholem! Tyle sie mówi o dzieciach z zespołem FAZ! Pytanie tylko czy na sam koniec ciąży alkohol tez moze spowodować jakieś uszkodzenia, zreszta mówimy tutaj o lampce wina raz na kilka dni, ale z tym to i tak nigdy nie wiadomo! Jedna kobieta z cała ciąże wypije lampkę wina i urodzi dziecka z zespołem FAZ a druga nie bedzie sobie żałowała i urodzi zdrowe dziecko!

Ja z tych bardziej ostrożnych! Nie pije teraz nawet Karmi, które uwielbiam! W ogóle lubię piwo szczególnie latem! Ale teraz jest fajna nowość Warka Radler 0% - taka dobra piwna oranżada akurat na lato [emoji3]

Jestem w 36 tygodniu ciąży

Moj ginekolog tez mowil ze np. na Sylwestra moge wypic lampke szampana czy kieliszek wina bardzo okazjonalnie, ale nie probowalam, tez wolalam dmuchac na zimne.

My juz dzisiaj wychodzimy do domu :-) Teraz mam nawal pokarmu w piersiach, szycie po nacieciu troche ciagnie, ale to juz zadne problemy. Stresuje sie jedynie kiedy nie umiem prawidlowo przystawic malej do piersi, a polozna ustawia mi ja tak ze nie wypluwa sutka w sekunde. Boje sie jak w domu sobie poradzimy, ale jestem dobrej mysli!

Oto moje cudo - mam nadzieje ze zdjecie sie wkleilo? Jestem z Wami caly czas myslami i mocno kibicuje, trzymam kciuki za kazda z Was!

1471443165794.jpg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1471443165794.jpg
    1471443165794.jpg
    49,1 KB · Wyświetleń: 594
Dordaw gratulacje, chyba przegapilam to jak napisalas ze urodzilas.
Jejku jakie to twoje cudo sliczniutkie, duzo zdrowka tobie i maluszkowi.

Słodziutka! Jeszcze raz gratulacje i wszystkiego dobrego!!! Dużo zdrówka [emoji3]

Nie stresuj sie karmieniem do tygodnia super wszystko opanujesz!!! Spróbuj sobie w domu na spokojnie pozycji leżącej, dla mnie taka pozycja była dużym ułatwieniem

Jestem w 36 tygodniu ciąży

Dordaw jest przecudna taka do schrupania dobrze ze masz juz leżenie za sobą i wchodzisz w zupełnie nowy etap w swoim życiu. Taki cudowny . Gratulacje trzymajcie się zdrowo.

Przepiękna twoja córeczka.
Tak na leżąco dużo łatwiej, włącz sobie coś ciekawego do oglądania i ani się spostrzeżesz jak łatwo pójdzie karmienie, polecam też przy kryzysach laktacyjnych.

reklama
A ja byłam dzisiaj na wizycie i dostałam skierowanie do szpitala na jutro ;( szyjka ma cm , mają podac już sterydy :(

jestem w 28 tyg ciąży

Do góry