Tak na marginesie tylko dodam, że cóka Ewy Błaszczyk zakrztusiła/zadławiła się tabletką
Na forum jest o śpiacej aguni w rubryce możesz pomóc - dziecko ponad roczne zakrztusiło się parówką .
Jest w śpiączce .
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak na marginesie tylko dodam, że cóka Ewy Błaszczyk zakrztusiła/zadławiła się tabletką
Na forum jest o śpiacej aguni w rubryce możesz pomóc - dziecko ponad roczne zakrztusiło się parówką .
Jest w śpiączce .
Ja tobie gratuluje głupoty i tego że namawiasz inne mamy do takich rzeczy
poczytałam troszkę o tej metodzie i nie ma w niej mowy o kotletach dewolajach surowej kapuście czy tego typu rzeczach . wystarczy prosty link z brzegu
Koniec z teorią, zaczynamy praktykę z BLW!
robisz dziecku krzywde niszcząc mu wątrobe i nerki .
Szkoda mi Twojego dziecka .
Misslena - w opisach Blw jest wyraźnie że nie nadaje się dla dzieci z alergiami , a skaza nią jest , także nie słuchaj szanownej kolezanki , bo dziecku możesz tylko pogorszyć .
Podobno nie należy dawać cytrusów, ale lepiej jak dowiesz się wszystkiego od lekarza.
Szczerze mówiąc nie miałam do czynienia ze skazą białkową wiec naprawdę nie wiem.
Ogólnie przy BLW dziecko je wszystko.
Dowiedz się czego nie możesz dawać i dawaj wszystko inne :-)
Jeżeli mała je już łyżeczka może być odrobinę trudniej z BLW
Ja tobie gratuluje głupoty i tego że namawiasz inne mamy do takich rzeczy
poczytałam troszkę o tej metodzie i nie ma w niej mowy o kotletach dewolajach surowej kapuście czy tego typu rzeczach . wystarczy prosty link z brzegu
Koniec z teorią, zaczynamy praktykę z BLW!
robisz dziecku krzywde niszcząc mu wątrobe i nerki .
Szkoda mi Twojego dziecka .
Misslena - w opisach Blw jest wyraźnie że nie nadaje się dla dzieci z alergiami , a skaza nią jest , także nie słuchaj szanownej kolezanki , bo dziecku możesz tylko pogorszyć .
Gossha, uważasz, że śmiech w tym kontekście jest na miejscu? Każdy argument jest dobry, żeby poprzeć swoją tezę?Właśnie, ponad roczne
Podajesz link, którego chyba sama dobrze nie przeczytałaś...
Jest tam czarno na białym napisane: Śniadania i kolacje - dziecko je to co rodzice, o ile nie jest za ostre, za “sztuczne” oraz pod warunkiem braku alergii.
Dodatkowo proponujemy dziecku zestawienia takie jakie znalazłyby się np. w zupie - zamiast rosołku w postaci papki- podajemy kawałki marchwi, ryż/makaron, kawałeczki mięsa, inne jarzyny.
itd.
Ja daje Nikoli to na co nie jest uczulona, wszystkie warzywa je, owoce poza gruszkami nie wywołują żadnej reakcji, tak samo chrupki kukurydziane itd... Nie dawałabym dziecku tego co może mu zaszkodzić.
chyba Ty nie doczytaś od kiedy to na kolacje je się dewolaje które Ty serwujesz dziecku ? To jest danie kolacyjne . O rozwaleniu wątroby czy nerek właśnie mi chodziło o takiego kotleta , a nie o dawanie dziecku kawałków warzyw.
No właśnie pod warunkiem braku alergi a skaza jest alergią. Sama sobie przeczysz
Gossha, uważasz, że śmiech w tym kontekście jest na miejscu? Każdy argument jest dobry, żeby poprzeć swoją tezę?