reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Marcikuk moi obaj gdzies do 2-3 mc spali tylko na brzuchu. Niemieli kolek ale nie lubili spac inaczej. Teraz to juz spia jak chca nawet z nogami miedzy szczeblami :)

reklama
Cailina-widze,ze sie przywiazujesz do miejsc ale jak znajdziecie wlasny domek to dopiero bedzie frajda!
MARCIKUK-moje tez spaly tak do ok 3 miesiaca ale jak obejrzalam program o smierci lozeczkowej to szybko ich oduczylam.

Marcikuk, tu definitywnie zabraniaja dzieciom spania na brzuchu az same sie umia na niego przewrocic wlasnie ze wzgledu na smierc lozeczkowa. W szpitalu im pewnie chodzilo, ze masz ich w ciagu dnia klasc na brzuszku na zabawe by im sie miesnie wyrabialy, ale od nich nie odchodzic, bo jak nie moga glowki ruszyc to by sie mogly udusic. Nam radzili by przy kazdej zmianie pieluchy klasc na pare minut. To pozniej pomoze w raczkowaniu. Moje chlopaki nienawidzily lezenia na brzuchu, po minucie byl juz ryk no i glowki slabo trzymali ale to tez przez wczesniactwo. Cianek juz sie przewraca jak dziki na brzuch wiec teraz go tak zostawiam nawet bez nadzoru ale wczesniej zawsze przy nich bylam.

Dzieki dziewczyny. No właśnie ze wzgledu na ta smierc łóżeczkowa zabronili klasc mi ich na brzuszku. W ciagu dnia im pozwalam ale w nocy sie boje i nie położę sie spac dopoki ich nie odwroce, tylko jak Filipka odwroce to czesto sie budzi i placze. Jesli chodzi o dzwiganie glowki to moje chlopaki sa wczesniaki ale sa bardzo silni, nawet lekarze byli w szoku bo Mati jeszcze w szpitalu staral sie podnosic glowke. Jak leza na brzuszku to podnosza glowki a jak spia potrafia przelozyc glowke z jednej strony na druga, ale mimo wszytsko w dzien moge ich dogladac co chwila a w nocy ja nie psie dopoki oni nie sa na pleckach. Wczoraj z Filipem do drugiej walczylam. No i lezenie na brzuszku pomaga im na kolki.

dziewczyny
ZDROWYCH POGODNYCH I WESOLYCH SWIAT BOZEGO NARODZENIA ORAZ SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU:-):-) P1070677.jpg
a oto moja choinka i mlienka z miloszkiemP1070675.jpgCameraZOOM-20121220091400545.jpgCameraZOOM-20121216124158216.jpg

Ostatnia edycja:
U nas łobuzy dają coraz bardziej popalić. Adaś już pięknie siedzi, raczkuje i od kilku dni podnosi się na czym się da: łóżeczku, meblach, Alicji ;))) trzeba bardzo uważać bo zdarza mu się upaść. Alicja pięknie siedzi, gorzej raczkuje i nie podnosi się jeszcze, ale pewnie lada chwila. Adaś jest jednak silniejszy i wszystko robi jako pierwszy. Alicja za to ma więcej ząbków. Właśnie wyszły jej 2 jedynki górne i lada dzień pojawią się górne dwójki- w sumie będzie 6. Adaś póki co 2 zębny, ale z jedzeniem i tak radzi sobie lepiej ;) Alicja ma swoje ,,fisie" w kwestii jedzenia.
Dziewczyny pewnie wiecie jak się cieszę na te pierwsze święta bliźniaków ;))) Rok temu szalały w brzuszku,a teraz będą siedzieć w krzesełkach przy stole ;)) My zdecydowaliśmy się na mniejszą choinkę która stoi na komodzie. Ta duża na podłodze by nie przetrwała ;)))
Życzę Wam zdrowych, rodzinnych świąt i wiele radości dla Was i Waszych pociech!!!!!!!!!!!!!!!

Hej Mamuśki!
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie,długo nic nie pisałam...w wolnych chwilach,których jest mało;-) czytam od początku cały wątek i znalazłam dużo ważnych informacji i odpowiedzi na różne pytania:-) I mam wrażenie,że każdą z Was już dobrze znam:-D
Moi Chłopcy chorzy,mają katar kichają i pokasłują,jutro idziemy do lekarza:angry:
Po Świętach napisze coś więcej.
Chciałam życzyć Wam zdrowych,SPOKOJNYCH i radosnych Świąt oraz wszystkiego najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku!

A oto moje 3 miesięczne SkarbyDSCN0301.jpgDSCN0312.jpgDSCN0376.jpg

reklama
kropeczka pewnie ze ciebie pamietam
zagladaj do nas czesciej:-):-):-):-)
dziewczyny ale fajnie bedzie na te swieta z naszymi maluszkami
moje dzis przygladaly sie jak snieg pada,ogolnie uwielbiaja siedziec w oknie:-):-)
buziaki

Do góry