reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Hej
Maluchy marudne od upalow a ji dzis glowa pęka
Cannot sama sie zastanawialam o co chodzi z czapeczkami, bo syna perwszego rodzilam na jesien wiec sie nie zastanawialam tylko zakladalam. Teraz zapytalam mojego pediatre a dodam, ze to dobry lekarz do ktorego mam pelbe zaufanie i powiedzial mi ze czapke zaklada sie z 2 powodow aby ochronic przed wychlodseniem i ochronic id slonca, przy czym dodal ze takich maluchów nie nalezy wystawiac na slonce, wiec jak buda w wozku jest to czapki teraz nie zakladac tym bardziej jak takie upaly, nie nalezy przegrzewac dziecka. A jak zapytalam ci z wiatrem i uszkami to stwierdzil ze takie wiaterki nic nie zrobia tym bardziej ze to dziecko tez jest czesciowo w gondolce osloniete.

Boze jak mi glowa pęka dzis:confused2:
Darunia mij jeden bkizniak to tez Nikodem:tak:;-)

reklama
mama290
ech mam to mnie podłamałaś :-(
ja jestem super zadowolona z x-landera ale bardzo bardzo jest ciężki i koszmarnie sie go składa do auta. a parasolkę chce max za 600zł a nie można miec wysokiej jakości za małą kase.
co do phil and teds fajny ale na allegro nawet ani jedengo nie ma :dry: wiec nawet nie wiem ile by używka kosztowała. U nas nawet używki są koszmarnie drogie ... mama ty za swój chyba grosze płaciłaś z tego co pamiętam??

dziwczyny z zagranicy powinnyście otworzyć biznes i sprzedawać wózki i pierdoły w UK z kurierem ja się piszę ;-)

Ostatnia edycja:
Ja dziewczyny od wczoraj źle się czułam, w nocy dostałam wysokiej temperatury (39 st) do tego ból piersi. Pojechałam dzisiaj na pogotowie i okazało się, że mam zapalenie piersi i wyszłam z receptą na antybiotyk. Lekarz nie kazał mi karmić maluchów z tej piersi, która mnie boli. Mam ściągać mleko i wylewać, aczkolwiek opinie na ten temat są różne. Kupiłam mleko w proszku i zobaczymy czy dzieciaki będą chciały pić. Dawała, któraś swoim dzieciom enfamil premium? Takie mleko poleciła mi pani w aptece.

Cześć Dziewczyny! Postanowiłam napisać do Was na tym wątku, bo może są mamusie, które kupiły i używają wózków icandy? Jeśli tak, to proszę Was o opinie:) Szczególnie czy dzieciom nie jest za ciasno zarówno w gondolkach, jak i spacerówkach. Bardziej obawiam się spacerówek, bo mam wrażenie, że dzieci siedzą "jedno na drugim".
Byliśmy już prawie zdecydowani na Baby Joggera City Select, ale ostatnio w sklepie znowu zakochałam się w icandy i teraz mam dylemat:-)
Wiem, że jest wątek wózkowy, ale mamy, które już urodziły pewnie tam nie zaglądają, więc będę wdzięczna za pomoc.

Pozdrawiam!!!

Aaa czyli zakladac czapeczke tylko wtedy gdy jest poza wózkiem na dworze?:) ja mu sciagam czapkę jedynie w pomieszczeniach. Myslalam ze może można zakladac juz opaski na same uszy ale skoro ciemiaczko tez trzeba chronić to niech "biega" w czapce:)

A do kiedy dziecko musi być w czapce ? Rozumiem zle pogody. Do roku?

Kurde Antek mi wyrasta z bodow na 62. :/ a mam ich sporo i nawet nie mial niektórych na tylku :/
Wszystko przez to ze wyprawka byla dla dwóch.

Darunia- czemu enfamil? A nie bebiko czy bebilon??

Witam Cię INESKA ja mam wózek icandy i powiem Ci ze jestem średnio zadowolona.moi chlopcy mają dopiero 6 tyg wiec mogę się wypowiedzieć na temat gondoli, kupiłam go tylko dla tego że bałam się ze nigdzie się nie zmieszcze wózkiem w którym są dwie gondole obok siebie.wózek prowadzi się łatwo i wygodnie jedyny problem jest w tym ze jedna gondola leży na drugiej i np jeśli mój synek płacze (ten na dole) to ciężko go wyjąć podejrzewam ze spacerówka będzie to samo i jeśli dziecko będzie dość wysokie to będzie mu nie wygodnie bo będzie trzymał nóżki pod druga spacerówka wiec jak tylko podrosna zamierzam zmienić wózek ;( moja koleżanka tez miała icandy i szybko go zmieniła wiec musisz się dobrze zastanowić za nim go kupisz bo to są bardzo drogie wózki a szkoda żebyś wydała kupę kasy i byla nie zadowolona ja akurat kupiłam od znajomej za niewielkie pieniążki wiec nie jest źle bo tu w uk one kosztują 800£ wiec bym się załamała jak bym tyle wydała i mi się nie sprawdził.pozdrawiam

Darunia - no tak. Dawaj im to mleko, jak będą źle reagować to wtedy pomyslisz nad zmiana. A może powrocisz po zapaleniu na swoje :)

Darunia strasznie Ci współczuję wiem jak się czujesz bo sama miałam zapalenie piersi jakieś 3 tyg temu.gorączka 40st przez 3 dni coś strasznego. Co do mleka to mi lekarz kazał karmić normalnie i tez tak robiłam i chłopca nic nie było rób sobie okłady z liści kapusty wcześniej schłodz je w lodówce i takie zimne na pierś poczujesz obrazu ulgę ściąga ciepło z piersi ja całe dnie leżałam z kapusta i bardzo mi pomogło oprócz tego musisz ściągać mleko żeby Ci się zastoje nie zrobiły życzę szybkiego powrotu do zdrowia

reklama
Darunia ja dawałam to mleko moim dziewczynkom przez jakiś czas, pediatra takie wskazał. Zmieniłam je po jakimś czasie, bo szukałam takiego po którym moje dziewczynki nie będą miały kolek. Niestety nie znalazłam ale mi się wydaje że mleko nie jest najgorsze, moje dziewczyny chętnie jadły.

Do góry