reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Mama- bardzo wielka szkoda- przykro mi:(
Milla - ja planuje owocki jak skocza 4 miesiace, , potem po 2 tyg tez obiadki a potem po 4 tyg tez kaszki i inne... zobacze jak wyjdzie.

Bo u nas na razie caly czas glownie cyc, a ty juz zupelnie piersia nie karmisz.

reklama
mama- o zesz! Trzymaj się kobitko!

Justynia- no pogoda do kitu. Lata chyba nie bedzie w tym roku. A tak liczylam, ze z dzieciakami polezymy na trawce. Chyba tego nie zaznają tego lata.

Milla- ale przystojniak!

mama
:-( tak mi przykro, jestem myślami z Tobą, nie ma słów byś poczuła się lepiej, ani wytłumaczenia czemu właśnie ty i czemu właśnie to... tak miało być jutro będzie lepiej jaki każdego następnego dnia.

milla
katar i w domu :szok: Moja Nela ma katar od pół roku, bliźniaki mają więcej katar niż nie mają- jak nie jest zielony nawet nie reaguje :zawstydzona/y: przestałam walczyć z katarem bo to jest dla mnie wojna nie do wygrania

U mnie tez dziewczyny mają czesto katar ostatnio co dzień, ja tez póki nie jest zielony stosuje tylko sól morska i zasem jak mają mocno zatkane nocy wyciagarke do glutow;)

Moje urodzily sie w 34tyg i obecnie maja dwa tygodnie wczoraj wrocilismy do domu :) i w szpitalu karmiono ich na od kilku dni co 3 godz 44ml i po paru dniach co 4 godz po 60ml ale wydaje mi sie ze to troszkę za duzo bo oni ważą nie całe 2kg i budzą się co 3 godz i zjadala raz po 45ml czasem 55ml nie wiem czy to dużo czy mało edytka84 ile twoje maluchy maja tyg ?

Aneczka moje maluszki urodziły się w 36 i 6, ważyły 2300 i 2400, początkowo jadły po 20 ml mm jako dodatek do tego co jadły z piersi, więc wydaje mi się że Twoje maluszki zjadają tyle ile potrzebują. Jakby jadły za mało to wtedy jest źle, ale najważniejsze że jedzą. Większość dzieci potrzebuje jeść co 3 godziny. U wcześniaków jest jeszcze coś takiego,że w pewnym momencie "włącza się" im większe zapotrzebowanie na jedzenie. Pamiętam jacy byliśmy zdziwieni ile oni jedzą, ale trwało to jakieś 2 tygodnie i potem znowu zaczęły jeść normalnie. Przybrały wtedy na wadze bardzo dużo, nadganiały dzieci urodzone o czasie, Twoje na pewno też będą miały taki moment.

Justynia śliczny awatar :-)

reklama
Aneczka - moje też urodziły się w 34t. Jak miały dwa tyg to jadły 40-50ml co 3godz. Także wydaje mi się że Twoje jedzą ok. Potem co jakieś dwa/trzy dni zwiększałam im co 3-5ml

milla - ale blondasek fajny. Taki do schrupania:-)

mama - nie mam słów:-( przykro...

Ostatnia edycja:
Do góry