reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Gloriane - sprobuj jeszcze ogrzewać im brzuszki suszarką do włosów. Oczywiscie z odpowiedniej odległości by brzusiow nie poparzyc.
Mama - oj biedny synus na xboxie bal sie ze nie pogra :))))

reklama
płyn do kąpieli dla dzieci i niemowląt natłuszczający ziajka - Ziaja
to ten płyn ziaji a na ciemieniuche to kupiłam olejuszke ciemieniucha zeszła odrazu co do brzuszków to trzeba róznych leków wypróbować bo może espumisan na was nie działa jak ostatnio byłam w szpitalu na pogotowiu (hahahah ja tam często bywam:-)) to przyszła dziewczyna z niemowleciem z kolką potraktowali ja bardzo powaznie ale dostała takie rady że smieć mi sie chciało szkoda mi sie jej zrobiło bo młoda i polka to ja oświeciłam trochę co do xboxa to ja przeciwna jestem ale co mam zrobić jak wszyscy kumple w kolo grają staram mu sie ograniczac granie:baffled: słyszałam że im starsze dzieci to ma byc łatwiej jakoś nie widze tego:-):-):-)

Dzięki za link do ziaji - poszukam w aptekach - może znajdę :)
Mam pytanie - chłopcy mają takie płaty suchej skóry na główkach - to ta ciemnieniucha? Oliwką smaruję to trochę lepiej jest a potem po 2-3 dniach przerwy - znowu to samo...

Rozyczka - to prawdopodobnie ciemieniucha jest. Musisz ja wytepic bo jak zaniedbasz to bedzie gorzej. Nie rob przerw w smarowaniu oliwka. Jesli kapiesz maluchy codziennie to przed kapiela posmaruj oliwka I zostaw na kwadrans a pozniej umyj glowke. Jesli nie kapiesz ich coedziennie to smaruj zostaw na moment I wytrzyj np pielucha tetrowa albo jesli dziecko ma dlugie I geste wloski wyfzesuj grzebieniem lub szczotka.

U nas zaliczony pierwszy wypadek. Mateusz sciagnal na siebie fotelik samochodowy. Sprawdzialm mu glowke I oki ale teraz zaluje ze go calego nie rozebralam bo podczas kapieli zauwazylismy szara plame na plecach (na wysokosci nerek) mam nadzieje ze to zwykly siniak tylko naazie to jeszcze nie wyglada jak siniak. Zobafzymy rano. Gdyby go cos bolalo to by plakal bardzo a jemu nic nie jest. Troszke sie tym zmartwilam bo sama nie wiem co to jest.

Marcikuk- oj to obeserwujecie malucha i oby zwykły siniak!!!!&&&&&

Różyczka- tak ciemieniucha i jak Marcikuk napisała- ogólnie to żeby szczoteczką duuużżo to miejsce masować

Dla chorowitków wszystkich duuuużżżżo zdrówka!!!!!!!
My też zakatzarzeni, choć już generalnie mija:-),

Co do AZS to wiem tylko,że dzieci z tego wyrastają....ja nadal walczę z krostkami u Ami i wkurzył mnie pediatra w piątek (byliśmy z powodu kaszlu i temp. u Ami) i też mu napomknęłam o tych krostkach- hmmm suma sumary wyszło jakby to normlane było- no cholera sorry, ale u innych dzieci tego nie widzę a odstawialiśmy wszystko, pierzemy już od miesiąca znów w dziecięym proszku a krosty regularnie jak znikają tak się nowe pojawiają :-(...odczekam aż jej choróbsko minie i wybiorę się do innego pediatry....
Poza tym byliśmy na urlopiku w Międzyzdrojac :-) było super, pogoda już wiadomo nie wakacyjna, ale nawet udało nam się poplażować. Mieliśmy super apartament- wszystko pod nosem:-) a to moje plażowe zbóje )piasek baaaardzo im smakował:-D gwiazdy moje :-) IMG_5552.jpgtata mam wszystkich pod kontrolą:-DIMG_5606.jpgmama nie mogę tego kamienia jeść?IMG_5833.jpg

Załączniki

• IMG_5552.jpg
    IMG_5552.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 68
  • IMG_5606.jpg
    IMG_5606.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 65
  • IMG_5833.jpg
    IMG_5833.jpg
    32,1 KB · Wyświetleń: 58
Witam poniedzialkowo :)

U nas weekend byl rodzinny - Emek mial wolne ( a ja tyl;ko w sobote do poludnia pracowalam)...caly weekend sloneczny wiec w sobote spacerek nad morzem zaliczylismy a w niedziele ogrod botaniczny w poszukiwaniu oznak jesieni :)

Marcikuk obserwoj siniaka ..ale tak jak mowisz gdyby cos go bolalao to by razcej plakal...moja Olivka ostatnio miala since na czole..no ale coz sa w takim wieku ze pewnie upadki beda coraz czestrze...I jak to mowia jednego dziecka sie nie upilnuje a co dopiero dwojki...:baffled:mi wczoraj serducho stanelo jak zobaczylam laure na trzecim schodku na czworaka, ja bylam na gorze I nioslam olivke a ona sie wdrapala po czym stwierdzila ze zacnie sama schodzic...:szok::szok::szok: a I juz mialam ostatnio sie zapytac (o ile moge oczywiscie ) jak tak wasze dofinansowanie do przedszkola??oplaca sie??duzo musisz dokladac do dwojki??bo ja caly czas sie zastanawiam czy posylac te moje pedraki na troche do przedszkola czy nie....

Z AZS niestety nie pomozemy bo na szczescie to nas ominelo...

Sylha super ze urlopik sie udal...zdjecia cudne :)

Mama wspolczuje wizyt w szpitalu no I cierpiacego synka...zdrowka zycze...a I mam jeszcze pytankio-jestes zadowolona z xboxa...bo zastanawiamy sie czy w najblizszej przyszlosci nie zakupic tego cuda...ale powiedz mi jak to jest z grami...bo twoj synek jest troche starszy ale czy sa tez gry takie dla mlodszych dzieci???niby troche na internecine patrzylam ale to zawsze lepiej jak sie ma info od kogos kto ma to w domu....

Dziękuję Wam za rady odnośnie ciemieniuchy... Kurcze tak podejrzewałam że to może być to... DO tej pory smarowałam oliwką po kąpieli - ale w takim razie zacznę przed kąpielą... Plus czesanie. Nie ma chyba sensu specjalnie kupować jakiegoś kremu (wiem że takie są)...zobaczę czy oliwka działa :)

U nas piękna pogoda dzisiaj :) Na spacerek się wybieramy zaraz jak Panowie wstaną :)
Miłego i słonecznego dnia Wam życzę :cool2:

Sylha - śliczne Maleństwa :)

reklama
Cześć wszystkim!Różyczka82 mój maluszek też miał ciemieniuchę i to już się zaczynały robić niby strupy żółte,smarowałam oliwką przed kąpielą i czesałam ale następnego dnia wracało ze zdwojoną siłą.Koleżanka dała mi zoxiderm 150 w kremie i po pierwszym użyciu wszystko pięknie zeszło bez czesania.Oliwka działa ale nie na wszystkie dzieci(mojemu starszemu pomogła)ale teraz już nie a nawet zaszkodziła.Jakby co to kup ten krem jest naprawdę super.

Do góry