reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Dzięki dziewczyny :* Sa super- szczególnie jak śpią :-p

Tunczyki bodziaki sa kupione w Bodziakowie Body dla dzieci,bluzeczki dziecięce,odzież niemowlęca z nadrukiem na prezent
Dzięki za namiary na krzesełka :) Czyli powoli sie do nich mogę przymierzać, oczywiście głównie finansowo ;)
Jakie zabawki macie/mieliście dla 4 misięcznych maluchów ? Mam kompletną pustkę w domu, no może poza matą, którą "wystroiłam" kolorowymi wstążkami i kilkoma grzechotkami.

U mnie tez Włodek ma kurde jakiś kaszel i katar :/ A w poniedziałek miały pierwsza dawkę pneumo, może to stąd ? Chociaż mój M chodzi z katarem to może być bardziej to źródło. Mam nadzieję, że się nie rozwinie ..

Ostatnia edycja:
reklama
DSCF2047.jpgczapki są be :-)DSCF2055.jpg

Załączniki

• DSCF2047.jpg
    DSCF2047.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 136
  • DSCF2055.jpg
    DSCF2055.jpg
    35,4 KB · Wyświetleń: 102
mama Dytko - zdjecia super, dzieciaczki przecudne az by sie chcialo zeby moi tacy mali znow byli
Co do krzeselek to ja w domu jeszcze nie mam ale planuje kupic bo od 3 tygodni chlopaki sa dumnymi przedszkolakami i w przedszkolu wlasnie maja takie krzesla. Filipcio sie nauczyl pic z kubeczka z dziubkiem.
Co do placzu o jednej portze to tylko kolka mi na mysl przychodzi a jak nie to nie wiem. Nie sa glodni??? Albo bardzo zmeczeni???
Miss - u nas bylo podobnie z wprowadzaniem na sile trzeba bylo. Nawet soczek z marchewki trzeba bylo wmuszac. Nic tylko codzienna walka i sukces osiagniesz. Miej tylko pewnosc ze warzywka nie sa za suche. Jak Matiemu pierwszy raz dalam ziemniaka z marchewka i bylo to dosc suche to plul na odleglosc. A;e on zazwyczaj robi dzwieki jak na wymioty jak dostaje cos czego jeszcze nie zna. Tak samo bylo jak zaczelam wprowadzac pokarmy z grudkami.
Powodzenia

Ale boskie te chłopy Wasze :-D

Dytko- my mamy te krzesełka: Krzesełko do karmienia BABY DESIGN PEPE - 2 TACKI (3500510818) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. nam odpowiadają, jak były mniejsze to pozycja półleżąca, dopasować można pod siebie, a teraz ich zapinam, bo bardzo lubią wstawać i jeszcze na trochę im posłużą. Koleżanka ma z ikei- też fajne, ale jej małam ma 15miesięcy i już w nim nie siedzie, bo za małe.....

Miss- może małemu nie smakuje ziemniak?!Spróbuj coś innego: brokół, dynia, cukinia. Ja dawałam na początku warzywka każde osobno więc szybko wiedziałam co kto lubi i spokojnie nic na siłę, nie chce teraz to zostaw i wróć do tego za kilka dni- może w tedy mu posmakuje!!!!A teraz daj coś innego i delektuj się morze:-D my jedziemy za tydzień:-D

Marciuk gratki dla Filipcia :tak:

Miss a może mu nie smakuje? może daj inne warzywko i sprawdz czy zje.

Zenia strasznie dlugo Ci jedzą :szok: ale u mnie ten sam problem z cycolkami, maluchy jedzą jedza i jedzą i potem jeszcze butla i to tyle co zawsze :baffled: nie wiem o co chodzi z tym moim pokarmem, jest na pewno...
w takim razie ja się nie zamieniam :-p

Polka zdrówka dla bąbelków.

Dytko ale masz słodziaków :-)

Mama hehe usmiałam się :-D dzieciaki cudne

A Tomuś ma problem z pępuszkiem :-( ma taki nie zamkniety do końca....nie wszedł do środka i jest taki uwypuklony, mam nadzieje że się jeszcze wchłonie....

A dziś była położna i chłopaki przekroczyli wagę 4 kg :-D

Bibiana waga maluchow imponujaca ;) z sentymentem wspominam te czasy kiedy moje pedraki byly takie maluskie.... a co do pepka to u nas Olivka miala bardzo wystajacy...I wg tutejszej medycyny nie robi sie z nim nic do roku , czeka sie az dziecku zaczna sie umacniac mesnie brzuszka I dzieki temu sie pepek wchlonie...no chyba ze przy lekkim nacisku twojego palca wszystko sie nie chowa do srodka tylko gulka zostaje-wtedy nam kazali jechac odrazu do szpitala...jak chcesz to sa w PL specjalne plasterki(sprowadzane z niemiec ) wlasnie na przepukline pepkowa...nam kupiono 5 uzylysmy tylko dwa...dzisiaj mamy juz piekny pepuszek bez zadnych zabiego-a poczatkowo nie wygladalo to za ciekawie... :tak:

Polka zdrowka zycze...no ale z drugiej strony nie zapanujesz na zarazkami...musza sie uodparniac od poczatku I tyle :)

Tuńczyki - a drogie te plasterki? Zuzu ma taką małą kuleczkę - przepuklinę i niby powinna się do roku wchłonąć, ale może by spróbować z plastrami.
Dziewczyny - cudne Wasze maluchy :-) Mama, Dytko - normalnie do schrupania.

A my uprawiamy plażing-smażing i full relaksing :-) Pozdrawiamy urlopowo i słonecznie znad Bałtyku :-)

dziewczyny troche jeszcze sie docieramy z malymi wiec wpadlam tylko pokazac corcie ;D
lewo julia, prawo amelka

my od czwartku wreszcie w domku, nocki nie sa zle- wstaja roznie co 2-4h, staram sie je karmic naraz lub jedna po drugiej. julka uwielbia cyca, amelka woli pic z butli wiec albo pije sciagniete albo mecze ja cyckiem ;D mamy system ze ja wstaje do 3-4 rana a pozniej maz je przewija, karmi z butli lub daje do lozka do cycka wiec generalnie zmeczeni mocno nie jestesmy
icon_wink.gif

na wielorazowki niestety maja za chude nozki narazie (2100g) ale chyba bede im wkladki sucha pupa lub papierki na kupke podkladac w pampersa bo po antybiotyku maja taki mocz ze pampers sie do dupki przykleja...

wrocila mi juz w sumie waga sprzed ciazy... brzuch tez juz plaski0 tylko rozstepow wiecej ale za takie corcie to rozstepy przezyje ;D;D

reklama
husky dziewczynki piękne :tak: i fajnie, że już w domku.

Lilonka mi też połozna powiedziała, że w 80% się wchłania a zaraz pokaże zdjęcie jaki ma Tomuś....Zobacz załącznik 581491 troche niewyraźne ale widać jak odstaje :baffled:

Tunczyki a po jakim czasie od stosowania plasterków pępek się wchłonoł????

Dziewczyny dzięki za podpowiedź co do szumu, na Dominisia dziła jak czary :-D on beczy ja szybko puszczam mu szumy a ten jak zaczarowany pada i śpi :-D:-D:-D

Do góry