reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Dzięki dziewczyny :* Sa super- szczególnie jak śpią :-p

Tunczyki bodziaki sa kupione w Bodziakowie Body dla dzieci,bluzeczki dziecięce,odzież niemowlęca z nadrukiem na prezent
Dzięki za namiary na krzesełka :) Czyli powoli sie do nich mogę przymierzać, oczywiście głównie finansowo ;)
Jakie zabawki macie/mieliście dla 4 misięcznych maluchów ? Mam kompletną pustkę w domu, no może poza matą, którą "wystroiłam" kolorowymi wstążkami i kilkoma grzechotkami.

U mnie tez Włodek ma kurde jakiś kaszel i katar :/ A w poniedziałek miały pierwsza dawkę pneumo, może to stąd ? Chociaż mój M chodzi z katarem to może być bardziej to źródło. Mam nadzieję, że się nie rozwinie ..

Ostatnia edycja:
reklama
DSCF2047.jpgczapki są be :-)DSCF2055.jpg

Załączniki

• DSCF2047.jpg
    DSCF2047.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 140
  • DSCF2055.jpg
    DSCF2055.jpg
    35,4 KB · Wyświetleń: 105
mama Dytko - zdjecia super, dzieciaczki przecudne az by sie chcialo zeby moi tacy mali znow byli
Co do krzeselek to ja w domu jeszcze nie mam ale planuje kupic bo od 3 tygodni chlopaki sa dumnymi przedszkolakami i w przedszkolu wlasnie maja takie krzesla. Filipcio sie nauczyl pic z kubeczka z dziubkiem.
Co do placzu o jednej portze to tylko kolka mi na mysl przychodzi a jak nie to nie wiem. Nie sa glodni??? Albo bardzo zmeczeni???
Miss - u nas bylo podobnie z wprowadzaniem na sile trzeba bylo. Nawet soczek z marchewki trzeba bylo wmuszac. Nic tylko codzienna walka i sukces osiagniesz. Miej tylko pewnosc ze warzywka nie sa za suche. Jak Matiemu pierwszy raz dalam ziemniaka z marchewka i bylo to dosc suche to plul na odleglosc. A;e on zazwyczaj robi dzwieki jak na wymioty jak dostaje cos czego jeszcze nie zna. Tak samo bylo jak zaczelam wprowadzac pokarmy z grudkami.
Powodzenia

Ale boskie te chłopy Wasze :-D

Dytko- my mamy te krzesełka: Krzesełko do karmienia BABY DESIGN PEPE - 2 TACKI (3500510818) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. nam odpowiadają, jak były mniejsze to pozycja półleżąca, dopasować można pod siebie, a teraz ich zapinam, bo bardzo lubią wstawać i jeszcze na trochę im posłużą. Koleżanka ma z ikei- też fajne, ale jej małam ma 15miesięcy i już w nim nie siedzie, bo za małe.....

Miss- może małemu nie smakuje ziemniak?!Spróbuj coś innego: brokół, dynia, cukinia. Ja dawałam na początku warzywka każde osobno więc szybko wiedziałam co kto lubi i spokojnie nic na siłę, nie chce teraz to zostaw i wróć do tego za kilka dni- może w tedy mu posmakuje!!!!A teraz daj coś innego i delektuj się morze:-D my jedziemy za tydzień:-D

Marciuk gratki dla Filipcia :tak:

Miss a może mu nie smakuje? może daj inne warzywko i sprawdz czy zje.

Zenia strasznie dlugo Ci jedzą :szok: ale u mnie ten sam problem z cycolkami, maluchy jedzą jedza i jedzą i potem jeszcze butla i to tyle co zawsze :baffled: nie wiem o co chodzi z tym moim pokarmem, jest na pewno...
w takim razie ja się nie zamieniam :-p

Polka zdrówka dla bąbelków.

Dytko ale masz słodziaków :-)

Mama hehe usmiałam się :-D dzieciaki cudne

A Tomuś ma problem z pępuszkiem :-( ma taki nie zamkniety do końca....nie wszedł do środka i jest taki uwypuklony, mam nadzieje że się jeszcze wchłonie....

A dziś była położna i chłopaki przekroczyli wagę 4 kg :-D

Bibiana waga maluchow imponujaca ;) z sentymentem wspominam te czasy kiedy moje pedraki byly takie maluskie.... a co do pepka to u nas Olivka miala bardzo wystajacy...I wg tutejszej medycyny nie robi sie z nim nic do roku , czeka sie az dziecku zaczna sie umacniac mesnie brzuszka I dzieki temu sie pepek wchlonie...no chyba ze przy lekkim nacisku twojego palca wszystko sie nie chowa do srodka tylko gulka zostaje-wtedy nam kazali jechac odrazu do szpitala...jak chcesz to sa w PL specjalne plasterki(sprowadzane z niemiec ) wlasnie na przepukline pepkowa...nam kupiono 5 uzylysmy tylko dwa...dzisiaj mamy juz piekny pepuszek bez zadnych zabiego-a poczatkowo nie wygladalo to za ciekawie... :tak:

Polka zdrowka zycze...no ale z drugiej strony nie zapanujesz na zarazkami...musza sie uodparniac od poczatku I tyle :)

Tuńczyki - a drogie te plasterki? Zuzu ma taką małą kuleczkę - przepuklinę i niby powinna się do roku wchłonąć, ale może by spróbować z plastrami.
Dziewczyny - cudne Wasze maluchy :-) Mama, Dytko - normalnie do schrupania.

A my uprawiamy plażing-smażing i full relaksing :-) Pozdrawiamy urlopowo i słonecznie znad Bałtyku :-)

dziewczyny troche jeszcze sie docieramy z malymi wiec wpadlam tylko pokazac corcie ;D
lewo julia, prawo amelka

my od czwartku wreszcie w domku, nocki nie sa zle- wstaja roznie co 2-4h, staram sie je karmic naraz lub jedna po drugiej. julka uwielbia cyca, amelka woli pic z butli wiec albo pije sciagniete albo mecze ja cyckiem ;D mamy system ze ja wstaje do 3-4 rana a pozniej maz je przewija, karmi z butli lub daje do lozka do cycka wiec generalnie zmeczeni mocno nie jestesmy
icon_wink.gif

na wielorazowki niestety maja za chude nozki narazie (2100g) ale chyba bede im wkladki sucha pupa lub papierki na kupke podkladac w pampersa bo po antybiotyku maja taki mocz ze pampers sie do dupki przykleja...

wrocila mi juz w sumie waga sprzed ciazy... brzuch tez juz plaski0 tylko rozstepow wiecej ale za takie corcie to rozstepy przezyje ;D;D

reklama
husky dziewczynki piękne :tak: i fajnie, że już w domku.

Lilonka mi też połozna powiedziała, że w 80% się wchłania a zaraz pokaże zdjęcie jaki ma Tomuś....Zobacz załącznik 581491 troche niewyraźne ale widać jak odstaje :baffled:

Tunczyki a po jakim czasie od stosowania plasterków pępek się wchłonoł????

Dziewczyny dzięki za podpowiedź co do szumu, na Dominisia dziła jak czary :-D on beczy ja szybko puszczam mu szumy a ten jak zaczarowany pada i śpi :-D:-D:-D

Do góry