reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Multimama super że już jesteś:-) i czekamy na jakaś obszerniejszą relację.
Dziewczyny polecicie cos na ząbkowanie? bąble od wczoraj z goraczką, Lenie ida dwójki górne ale jakoś tak lepiej to znosi, wojtek ma już 6 zębów i teraz nie wiem co mu tam idzie ale płacze i marudzi strasznie, mamy camilie i dentinox, nie daje sie odłożyć i tylko na rączkach by siedział, biedny jest taki a mam nadzieję, że ta gorączka od zębów jest, a nie kolejne jakies choróbsko się wykluwa, ja w pracy a mama tam z nimi walczy, dziś rano na pomoc teściową wzywała bo już nie dała rady a jeszcze nockę miałyśmy taką sobie, ehhh...:-(

reklama
Emilek gratulacje dla Dominika.
Multimama , dobrze że już jesteś, o co chodzi z tym nigdy więcej?
Karmelova, ja staram się robić zupki raczej gęst, papkowate i blenduję na razie wszystko na gładką masę. Mięsko rzeczywiście nie zawsze da się zupełnie rozdrobnić, ale takie maleńkie włókna to wciągają, nawet nie poczują.
U nas nocka znowu nieciekawa, nie wiem co się dzieje z krzysiem, może faktycznie coś z zębami się rusza. Ale czemu budzi się w nocy wyspany i gotowy do zabawy? Rano usypiałam go na siłę żeby dospał, bo wczoraj bo takiem akcji był strasznie marudny przez cały dzień.

Polka ja mam wisiorki z bursztynu I chlopaki je zra notorycznie smaruje zelem jak maja ataki I daje te granulki homopoatyczne ale szalu ne ma Multimama ja jade w sierpniu ale autem ja bym psychicznie nie przezyla lotu z moja chalastra

Mama a gdzie takie wisiorki mogę zdobyć, bo już wymiękam, znaczy moja mama wymięka bo wojtek dziś drugi dzień na rekach prawie ciągle bo tak to ryk jest:-(

Widzę że u was ząbki i zupki na tapecie... Moje pytanie, czym miksujecie obiadki?
Drugie pytanie, karmicie maluchy jednocześnie? Bo ja teraz po kolei i zastanawiam się jak to zorganizować jak zacznę z rozszerzaniem diety...

A ja się pochwalę że u nas 2 nocki bez karmienia :-) coś tam marudzą ale smok daję radę i jedzą o 20 a potem ok 6 :-) ciekawe czy to długo potrwa :confused:

Polka wiesz gwarancji to nie ma ze pomoga ale nie zaszkodzi sprobowac bursztyn ma tam jakies wlasciwosci podejzewam ze pomogl by kazdy wisiorek z bursztynu byle by byl dobrze zabezpieczony zeby nie polkneli koralikow slyszlam tez o srebnych lub posrebrzanych gryzakach lub koralikach Juliana ja blenduje takim zwyklym recznym blenderem a karmilam od poczatku razem zaoszcedzasz mase czasu sadzalam na poczatku w fotelikach jedna miska jedna lyzka I heja teraz chlopaki pilnuja swojej kolejki I jest bunt jak brat dostal dwie lyzki ja lubie miseczki z uchwytem jest wieksza wygoda w trzymaniu jak dla mnie

Julianna ja mam to urządzenie specjalne od tommie tippe do zupek, ale dla mnie to takie sobie, bo głośne i jakoś słabo mieli. Używam więc głównie brauna. Super,że maluszki już tak długo śpią, trzymam kciuki, aby to już było na stałe, ze zmianą na dłuższe spanie :tak:

Mama :-) dzięki za linka z naszyjnikiem, ja mam taki, a myślałam,że to zwykły naszyjnik, a faktycznie bursztyn ma w sobie moc. Założyłam teraz dla Norbika co by mu się lepiej spało, a i swoje wyciągnęłam, więc może i ja się jutro wystroje ;-)

Gotadora tez mam to ustrojstwo tommy tippe uzywam do cebuli I czosnku bo zupy to mielilo slabo wogole to noszenie bursztynu niby jakos wplywa jakos nie zglebialam temtu ale slyszlam duzo dobrego o tym I zabkowaniu wiec cos w tym jest my mamy jeszcze zyrafe sofie ale jakos chlopakom nie przypasowala leza gdzies w koncie I sie kuza wlasnie ogladam program o wczesniakach chyba na tvn syle az mnie ciary po plecach laza jak sobie przypomne

reklama
Mama tak samo dobrze jest nosić kryształy. Mieszkając w Stanach tak mi powiedziano, dostałam też trochę swarowskich naszyjników oraz takie starsze ode mnie 2 broszki z Czech - dla mnie mają wielką wartość, bo był to prawdziwy podarunek taki z serca od starszej pani. Ale tutaj nie mam za bardzo jak nosić kryształków, jakoś mi to miasteczko nie pasuje, tam było inaczej, nikt na nikogo uwagi nie zwracał co się nosi, tylko jak ktoś coś nosi, znaczy że lubi i dobrze się z tym czuje, a ja już bym była nieźle skrytykowana tutaj np przez babcie z takim obnoszeniem się naszyjnikami, no i przestałam nosić, ale może wystarczyły mi te lata co nosiłam, bo choróbska na jakie cierpiałam sobie poszły precz, więc ja wierzę w moc kamieni, bursztynów, drzew :-)

Do góry