reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

a co ile je karmisz? i czy karmisz na żądanie czy po prostu budzisz dwójkę na raz i karmisz w tym samym czasie ?
jaka jest optymalna godzina kąpieli ?

reklama
Boze pamietam jak czasami nie pamietalam kiedy ktora jadla hehe nie zapisywalam bo nie mialam czasu, a kapane nie byly codziennie, czasami jedynie dupki

Ledwo ale zyjemy :-) moje dzis daly popalic :crazy:
hihi
ale dzis Juleczki urodziny wiec nie ma narzekania dla mnie! Boziu nie moge uwierzyc,ze to juz 3 lata i ze ona juz nie jest moim baby... tylko big girl!!!:szok: zanim sie obejrzyymy nasze blizniaki tez takie beda!!

Tossa ja nie zapisuje bo nie mam glowy... alle jak jedza to patrze na zegar i wiem mniej wiecej ;) karmimy na zadanie ale odbywa sie to mniej wieecej co 3 godz w nocy co 4-5-zalezy jakj sie budza... jedno karmienie moim mlekiem-sciagnietym drugie mieszanka...
kapciu kapciu codziennie, ale nie zawsze w duzej wannie, czasem po prostu pod kranem - jak w szpitalu :-D
najpierw jedena , potem druga i od razu dostaja butle- z mieszank i wtedy ida spac w zaciemnionym juz pokoju na 4 godz.
kapiel ok godz 19

tossa- ja na poczatku zapisywalam ile zjadly, z ktorej piersi ktore bylo karmione ale po paru tygodniach przestalam bo czasu brak :) zawsze karmilam nie na zadanie bo chyba wtedy czasu bym dla siebie wogole nie miala. Mialam ustalone godzinki i trzymalam sie tego, jesli jedno spalo to wybudzalam na jedzonko :)

u mnie tak samo jak u Mileny kąpiel ok 18-19....i na żądanie....ale tak co 3 godziny...budzą się razem...i tak najlepiej...najgorzej jak jest poślizg...i budzą się na zmianę....wtedy na nic nie ma się czasu.....

NAJ NAJ NAJLEPSZEGO DLA JULIET!!!!!!!!!

Tossa ja kąpałam co dwa dni chłopaków.
Jeżeli chodzi o karmienie to ja karmiłam piersią i sobie chyba przez 5 mięsięcy wszystko zapisywałam o której jedli kiedy kupke zrobili, czy zrobili. Ułatwiło mi to bardzo bo takto byłam strasznie zakręcona nie pamiętałam którego kiedy karmiłam, często mi się mylili. Karmiłam ich na rządanie ale ja miałam to szczęście że jedli raczej regularnie i nie długo (przy piersi byli tak od 5 do 10 min).

Milena wszystkiego najlepszego dla córeczki!:-) 100 lat!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dziewczyny, widze że ja w temacie sie odezwe. otoż przegladałam wczoraj aplikacje na Iphona i zobaczylam,że sa też takie w ktoryc zapisuje sięnp karmienia dzieci itp. jak ktoraś ma to zatrudnijcie faceta niech wam poszuka, może to troszke pomoze w organizacji opieki. Nie wiem czy fajnie się wszystkie sprawdzają, ale żałowalam że nie wiedzialam o czyms takim kiedyś;) może akurat pomoze a jak ktoraś przetestuje to niech się podzieli :)

Do góry