reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Witam wieczorowa porą :-) muszę sie pochwalic mojemy michasiowi wyszły juz 2 dolne ząbki ale wydaje mi sie ze sa troszke krzywe:eek: chyba ze tak musi być a ali cos jeszcze nie chcą :eek:
Dziewczyny ja tez uzywam dada i jeszcze z rosmana pieluchy i daja rade . moje bable tez zjadaja po sloiczku albo zupki albo deserku.
Ala to istny szatan chwile nie polezy jeszcze troszke i zacznie sama siadac a michas jak to chlop w tylku ma wszystko .Ja swoim na noc daje 4 łiżeczki kleik kukurydziany mleko 5 miarek i w sumie w butelce 240ml, potem około 9-10 godziny dopiero jedza tale rano sie budza i fisiują .
Dziewczyny mam pytanie czy dajecie juz wode z kranu przegotowaną? czy jeszcze mam poczekać?
Pozdrawiam ciepło
Jak wstawic zdjecie ?:cool2:
Piekne dzieciaczki wszystkie bez wyjatku niech rosna zdrowe

reklama
Pusia odn wody to zależy skąd Wrocław ją pobiera, jaki jest jej skład. Ja gdzie mieszkam jest woda głębionowa, bardzo dobra, z niej jest robiony znany wszystkim Kubuś. Mieszkańcy większych miast faktycznie powinni wodę kupować

Pusia zadzwoń do wodociągów i spytaj, bo woda musi być badana co jakiś czas, podasz im ulicę gdzie mieszkasz a oni powiedzą Ci skąd macie wodę i podać jej skład. Mój mąż mówi ( a wie co mówi),że w PL są tylko 3 ujęcia wody mineralnej ( Cisowianka, muszowianka i jeszcze jedna nie pamięta jaka), reszta w butelkach to to samo co mamy w kranach

Witam, tu maz Gotadory, co do wody "kranowej" to czesto jest tak , ze jest zdrowsza od zpetowanej - ktora jest w wiekszosci przypadkow rozlewana do butelek z "kranu". sklad wody (analize fizykochemiczna ) powinien udostepnic ZUW - Wodociagi miejskie kazdemu odbiorcy zgodnie umowa. Jezeli woda jest z wlasnej studni glebinowej to niestety koszty analizy np w snepidzie trzeba samemu poniesc. To ze woda jest ze studni glebionowej na koncu Miasta nie oznacza ze nie jest w tym samym systemie dystrybucji a tym samym poddana procesom uzdtninia. Na dostwcy ciazy obowiazek utrzymania wody w przewidzianych prawem okreslonych parametrach. A co za tym idzie musi byc okresowo poddawana analizom. Jako ciekawostka proponuje porownac sklad kilku wod mineralnych z petow z danymi z Wodociagow (studni dla danego obszaru). Pzdr

W końcu mam chwilę żeby napisać.
U nas z karmieniem ok- dostają cycka plus mm w ciągu 13 dni przybrali po 500g więc nie za duzo nie za mało. Jedzą co 3 godziny w dzień i w nocy.
W pon idę z nimi na morfologie i żelazo. Sama też muszę się do lekarza wybrać.. W ciąży miałamkiepską morfologie i teraz pewnie nie jest lepiej.
Marek ma ropiejace oko, dostaje krople i robię masaże przed każdym karmieniem ale narazie nie pomagają.

Napierajka moi też marudzili na wieczór. Odkryłam że to przez nadmiar bodźców. Dlatego teraz jest ciszej w domu, jak ich nosimy to bardzo pozwoli, mówimy cicho. Są spokojniejsi.

Moi pija wode z kranu tyle tylko że filtrowana brita jeszcze załozyłam sobie filtr na dom zeby wyłapac fluor bo u mnie dodaja od urodzenia nie mieli żadnej biegunki lub atrakcji brzuchowych butelki myje w zmywarce pózniej płucze I sterylizuje tak sobie wczoraj policzyłam że zuzywamy 120 słoików na miesiąc :szok: u nas wieczorem wdrozyłam rytuał I oni juz sami wiedzą że pora spać najpierw kapiel pozniej mleko do łożeczka i 10 minut I śpią

Max IMG_0015.jpgOlekIMG_0011.jpg namietnie spędza czas na brzuchu i wygląda jak krasnal ogrodowy

Załączniki

• IMG_0015.jpg
    IMG_0015.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 67
  • IMG_0011.jpg
    IMG_0011.jpg
    18,1 KB · Wyświetleń: 73
mama chłopaki śliczni :tak: córeczka tez bardzo ładna, oj bedzie miała powodzenie :tak::tak:

moi chłopcy tak jak u mamuśki (mama290) kapiel ewentualnie mycie butla do łóżeczka i przeważnie 10-15 in śpią,. Tomi to nieraz zaśnie i nawet mleka nie dopije, ale on to spioch jest, a Dominik teraz ciut gorzej ale zabkuje i tragicznie to przechodzi :-(

Mama 120 słoików????:szok::szok::szok: :-D:-D:-D

Gotadora pewnie chodziło o Piwniczanke?

Pusia ja od początku podaje wodę z kranu przegotowaną i nic maluchom nie ma.

jjka ładnie przybierają, oby tak dalej, moi mają idealną morfologię od samego początku :tak:

reklama
Bibiana 4 dziennie:-) dzieki bogu za promocje:-) przemiał niezły plus kaszki:-) mleko mam na recepte to nic nie płace pieluch też nie kupuje:-) u nas tez walka z zebami gryzaki róznej maści brata stopa co popadnie musze też zapasy ubrań pouzupełniać bo wyrosli już :-)

Do góry