reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Justynia ja rodziłam w 36+4, brakło 3 dni dlatego uznali moich za wcześniaki. dzisiaj z ciekawości ściągnęłam sobie pokarm laktatorem, żeby zobaczyć ile tego jest. Wyszło 30 ml, więc nie dziwię się, że chłopaki rzucają się na butelkę. Wypijają mi teraz od 50 do 75 ml. Krzysiu.jpgWojtus.jpgZ lewej Krzyś, z prawej Wojtuś, fotka ze szpitala.

Załączniki

• Krzysiu.jpg
    Krzysiu.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 46
  • Wojtus.jpg
    Wojtus.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 67
reklama
multimama ja co prawda mam karmienie łyżeczką jeszcze przed sobą ale po tym co napisałaś wydaje mi się, że problem nie jest w jedzeniu tylko łyżeczka mu się nie podoba. Może zmień na inny kolor?

dziewczyny doradźcie jakiś dobry termometr bezdotykowy, bo jeszcze nie mam, a musze szybko dzieciom sprawic. Wazne, żeby był precyzyjny i miał powtarzalne pomiary.

Gotadora - ściskam kciuki co by wszystkie nocki były już w miarę przespane :-)

Pusia - u Maćka ząb wychodzi już dobre 3 tygodnie, a jeszcze chyba nie jest cały wyrośnięty. Trochę to trwa.

Napierajka - maluchy przecudne :-) a termometr mam do czoła, ale raczej średni jest. Jak pokazuje temperaturę podwyższoną, to sięgam po klasykę i mierzę temperaturę w pupci.

Napierajka, super chłopaki i podobni są do siebie.
Ja tez jak odciągam pokarm to tak mam 20-30mll ale moi mniej zjadają z butli tak ok 40-60ml.
Najwazniejsze, ze rosną i wrócili do wagi urodzeniowej.

Napierajka my mamy taki termometr -Termometr elektroniczny DIAGNOSTIC NC300 bezdotykowy • OptiPunkt Zdrowy punkt widzenia dostaliśmy w prezencie, więc nie wiem ile kosztuje. Jesteśmy z niego zadowoleni-testowaliśmy na sobie i jest ok. Ale w rezerwie mam rtęciowy :tak:. A co do karmienia to mimo, że nie karmiłam długo piersią to uważam, że dziecko wyciągnie więcej z piersi niż najlepszy laktator. Jeżeli masz siły i chęci to nie zniechęcaj się do karmienia piersią. Jeden rzut oka na Kuskozałry Lilonki wystarczy.

Multimama, a może nie chodzi o kolor- masz łyżeczki z miękką końcówką ?

reklama
Tigla tak,o kolor to raczej nie chodzi.Kupię miękką łyżeczkę ale nie wiem czy to coś da bo jak tylko poczuje przy ustach coś innego niż butelka to zaciska usta i już.A tak ładnie jadł.

Do góry