reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Hej kobietki. My wczoraj wyszliśmy ze szpitala. Dziewczyny maja niedokrwistość. Na szczescie nie trzeba bylo przeradzać krwi bo poza niskim poziomem hemoglobiny nie maja zadnych innych objawów. Mam pytanie - czy wasze maluszki zostały jako bliźniaki profilaktycznie jakies witaminy albo chociaz samo zelazo? Bo mi powiedzieli w szpitalu ze powinni po porodzie dać takie zalecenia. Znowu czegoś w szpitalu nie dali. A niby taki super szpital...

Nie wiem jak wy znosicie upal ale u nas jest masakra. Poddaliśmy się i szykujemy się do przeprowadzki. Na 36 metrach w upal wszyscy umieramy. Przeraza mnie ta przeprowadzka...

Teraz siedzę sobie z dziewczynami na rogalu. Obudziły się o 7 i myslalam ze glodne są. Chwile mnie pocycowaly i spia. Powiem wam ze noce przesypiamy jak marzenie. Dzisiaj np Lalutek ciągiem spala 7h a Pędraczek spala by całą noc ale obudziliśmy ja na karmienie po ok 8,5h snu ciągiem. Kocham te moje córki za to ;)

reklama
Marcysiowa moje dziewczyny od 3 miesiąca życia biorą żelazo. Według mojego pediatry wszystkie bliźniaki powinny profilaktycznie brać żelazo do skończenia przez nie roku. Na początku robiłam im morfologie i wyniki wyszły poniżej normy, przez miesiąc miały podawane żelazo w dawce leczniczej, po miesiącu były powtórzone badania i wyniki znacznie się poprawiły i teraz przyjmują żelazo w dawce profilaktycznej.

mati piękny ten ogród!!! cudo :tak: fajnie że razem jedziecie :tak:

niuleczka moje bez butów zwykle dreptają bo też tak wolą. A poza tym tak zdrowiej szczególnie właśnie na pierwsze kroki :tak: Nawet po trawie na bosaka biegają. A jak już zakładam to mam befado i clarks. Przetestowane na starszaku i czystym sumieniem polecam i te i te.

cailina ja też myślę że rodzice się dokładają trochę do takich sytuacji. Choc wiem że samym byłoby nam dużo ciężej to jednak musielibyśmu\y sobie sami radzic i tylko na sobie polegac wiec moze by to nieco pomogło.

Witajcie

Marcysiowa
- jak Ty to robisz że córeczki tak ładnie CI śpią całą noc????? zazdroszcze ...my co prawda wstajemy 2-3 razy w tym z raz staram się chociaż z laktatorem posiedzieć jeszcze. Ale jak już wstanę to ok 40 min minimumu nakarmienie i przewinięcie... A karmię butlą.

Mam do Was pytanie - dzisiaj moje bąble kończą 7 tygodni - obaj ładnie główki trzymają i przekręcają na prawo i lewo - co sądzicie o kładzeniu na brzuszek? bo przy kolkach tylko to pomaga - od razu się uspokajają i zasypiają... Ale czy mogę ich tak np.w nocy kłaść??

Taka zmęczona jestem...jeszcze ten upa niemiłosierny do tego wszystkiego... A jak rosną szkraby!! Już całą torbę rzeczy za małych spakowałam!

Rozyczka tylko i wylacznie w ciagu dnia i przy tobie na brzuszkach, do spania wskazane jest ukladanie tylko na plecac by zmniejszyc ryzyko smierci lozeczkowej. Z tego samego powodu niemowleta nie powinny spac na poduszkach. Z tym lezeniem na brzuszku inna sprawa jak dziecko samo sie umie na niego obrocic-moi obaj tak spia od 6 miesiaca.

Bozesz, ale m sie chlopcy dzis tluka. Musze ich w wozek zapakowac zanim bedzie jakies nieszczescie.

Hej Mamy roczniaków.
Już kilka razy padało to pytanie:

Przenosimy się na wątek dla starszych blixniaków??????

Zawsze można tu wpaśc i doradzic coś ale młode mamy maja zdecydowanie inne problemy niz my a ten wątek jest dla bliźniaków do roczku więc może czas zwolnic trochę miejsca????

Różyczko jeszcze bym nie kładła maluchów w nocy na brzuszki. Nawet jeśli umieją ślicznie główki przekręcać to przez sen może im się to do końca nie udać. Ja swoje dziewczyny non stop układam na brzuszku ale wtedy siedzę obok nich i pilnuję.

reklama
Do góry