reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

wiolka wtedy odrazu pojechalam do szpitala i odrazu byly zmiany na pluckach
ale tak jak pisalam wczesniej ona wtedy zrobila sie sina i walczyla zeby zlapac oddech ale sie strachu wtedy najadlam na dodatek sama akurat bylam
teraz wiem jak postepowac robie taki samolot i pukam mocno w pupcie
wiolka moje maluchy spia na takiej poduszcze dla niemowląt ze na plasko nie lezą pielegniarka w szpitalu mi mowila ze to jest bardzo bezpieczne i chroni przed tym zeby dziecko sie nie zachlysnelo wlasnymi wymiotami podczas spania
KLIN Poduszka niemowląt do łóżeczka POSZEWKA kolor (2879121533) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

reklama
Witam wieczorową porą :-),
Aladam- moja starsz bliźniaczka też chucherko :tak: jak je ostatnio ważyłam to było kilogram róznicy, ale to było jakis czas temu i mam wrażenie, że się pogłębiło..chetnie bym je zważyła, ale póki nie ma koniecznosci wizyty w przychodni to niech tak zostanie jak najdłużej :tak::-)
Zabolek-super chłopaki.. wiesz, ja mam dwie super laski, wiec jakby co... :-D a butelkę sam trzyma???no, no..moje to chrupke owszem potrzymaja sobie, ale butelka to Mamusi obowiazek..wychodza z zalozenia, ze nie będą sie od malego przemęczac, hihi..
Marcikuk-ty mnie tu kobieto nie stresuj :szok:moje 8 miesiecy maja i jak legna na brzuchu tak spia, aż Mamusia nie odwróci:zawstydzona/y:
Mati - ja sie nigdy z czyms takim nie spotkalam..moze jedz w poniedzialek na jakies osluchanie, bo z tym zapaleniem pluc to nie zarty..a i nie wiem czy to normalne, ze noskiem poszlo???
Madzix 81 - no NAAARESZCIEEEE!!!!! gratuluje Wam bardzo, dbaj o siebie KONIECZNIE no i jak już sie nam pochwaliłaś, to nie masz wyjścia, musisz odwiedzać dwa watki :tak::-)
co do fenoterolu i isoptinu to ja brałam, najpierw chyba co 3 godz (1/2 tabl), a potem co dwie (1/2 tabl) bo nie uciągalam.. ale na noc robilam troche wieksze przerwy..isoptin koniecznie mial byc przed i to chyba z pol godziny, ale dawka chyba mniejsza.. i pamietajcie, zeby nie zapomniec tabletki, ja jak odstwailam o 3 w nocy (ostatnia dawka) to rano jechalam na izbe przyjec i o 13 rodzilam :tak:

enaflo no po tamtym zachlysnieciu milenka wcale nie chciala jesc a dzis normalnie jadla
no niby moje maluchy zaszczepione przeciwko zapaleniu pluc hmmmm
oddech ma normalny
w poniedzialek rano pojde do lekarza niech mlienke oslucha opowiem lekarce wszystko

Ostatnia edycja:
Enaflo - domyślam sie co czujesz..ja wracam za 1,5 miesiąca, a juz dzien w dzien o tym mysle i wcale mi wesolo nie jest..ale wiesz, co?? w dzisiejszych czasach to trzeba dziękowac, że mamy dokąd wrócić i zarabiać..a cóż..takie życie, pracowac trzeba..a są tez i pozytywy-zadbamy o siebie, wyjdziemy trochę do ludzi, na skrzydłach będziemy wracać do Malych, a nie jak teraz szukac odpoczynku od nich (ktos tak kiedys napisal i ja mysle, ze tak wlasnie jest)..a i tak mialysmy szczescie, ze prawie do roku bylysmy z dziecmi..
i po doswiadczeniach ze starsza cora to powiem, ze czym pozniej sie wraca tym chyba gorzej..bo Maluchy sie taaakie rozkoszne zrobily, że teraz to żal jak nie wiem..
Trzymam za Ciebie w poniedziałek kciuki, szybkiego wdrozenia w obowiazki i pamietaj, ze czekaja na Ciebie dwa Cudenka ;-)
aaa..i pewnie nie bedziesz miala za wiele czasu, ale daj znac jak poszlo i wpadaj od czasu do czasu..będe liczyła na Twoje wsparcie poźniej :tak:

mati moja mala caly czas ulewala i 4 raz sie nam trafilo, ze nosem, az jej poszlo i poprostu daje zagestnik do mleka i pomoglo.
moje teraz maja chyba ten skok rozwojowy bo sa nie do zniesienia;/// brak sil

mi i mojemu M to juz cisnienie i puls skacze z przemeczenia, a ja jeszcze pracuje, a on z dziecmi
ahh...

Enaflo, Aimee ja też wracam za 6 tyg do pracy. Na jesieni to aż mną telepało na samą myśl, teraz powoli się nastawiam. Moje baki skończą wtedy 10 mies. Jakoś damy radę, nie ma wyjścia.
Mati, Palu mojej Alusi do tej pory się zdarzy ulać, choć coraz rzadziej (i oby tak zostało- może zacznie lepiej przybierać ??). Na wczorajszej wizycie mówiłam lekarce o tym, ale dała nam jeszcze miesiąc, a potem będziemy interweniować. Moja mała pije moje mleko więc zagęstników nie mogę dawać.
Palu, pocieszę, Cię, że to przejdzie ;))) do następnego skoku ;)))

Aimee tak sam trzyma i juz nikomu nie pozwala zeby pomagac hehe

Mati u mnie chlopcy kiedys tez mieli te akcje z nosem ale nigdy nie mieli zach. Zap. Pl. Ale skoro sie obawiasz to sprawdz.

Madzix gratulacje ;)

I jeszcze jedna focia z sylwestra.

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 56
zabolek chlopcy rewelacja ,moje maluchy uwielbiaja siedziec w takich lezankach a juz super by byla jak bym im do tego tv wlaczyla:-):-) ale stanowczo tego zabraniam
ja coraz czesciej klade ich na podlodze choc trzeba ich bardzo pilnowac
zadzwonie jutro rano do lekarza i tak jak pisalam wczesniej moze nic tak strasznego sie nie stalo bo wielu dzieciaczkom zdarza sie zwymiotowac ale ja juz przewrazliwiona
dziewczyny ja caly czas zageszczam mleko kaszką ryzową poprostu chyba za szybko dalam deserek
co do ulewania to moje strasznie ostatnio ulewaly i zmienilam mleko z nan na bebiko i problem sie skonczyl a druga sprawa to bebiko duzo tansze a jeszcze ja miloszkowi musze HA kupowac ,nan puszka kosztowala 31zl a bebiko 23zl wiec roznica sporo a dla milenki zwykle nan 18zl a bebiko 14zl wiec tak policzyc to sporo mniej place
aimee i enaflo ja bym czasem tez chciala isc do pracy ale macie racje trzeba sie cieszyc ze jest do czego wracac bo ja np nie pracowalam przed ciaza i kasy zadnej oj przeprasza zasilek pielęg.dostalam 153zl na 1 dziecko czyli razem 306 zl co ledwo na mleko starcza ale zawsze cos
mysle ze dopiero pojde do pracy jak maluchy pojda do przedszkola

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie forumowiczki,mam takie pytanie bo moje bliźniaki skończyły własnie 3 miesiące i czy moge im podać już coś więcej do mleka bo karmię piersią ale one widze nie najadają się i musze ich dokarmiać a w nocy to już wogóle co dwie godziny się znowu budzą na jedzenie.Czy choć na noc mogę dać im już mleko z jakąś kaszką żeby troszke dłużej pospały. proszę o jakieś rady i z góry dziękuję

reklama
Super chłopaki żabolek, jeden chyba wiekszy jest? a ja daje Milence bebiko 2R z kleikiem własnie ze wzgledu na ulewanie,Maksik je kazde bez problemu tzn bebiko 2 lub 2R. Ale raz moj mąż sie pomylił i kupił zwykła 2 bez kleiku i Niunia czesciei ulewała. Tak ze zwykle zjadł Maksik a Mileni grzał po 2R :) . Mati jezeli to takie jednorazowe przypadki to mysle ze niema czym sie martwic, a teraz tez pewnie nic jej nie jest,bo cos bys na pewno zauwazyła.A co do powrotu do pracy to ja sie wybieram na urolp wychowawczy na całe 3 lata, u mnie niema szans zeby kogos zorganizowac do opieki z rodziny a opiekunki za duzo sobie zyczą. Tak ze lepiej nam sie opłaci jak ja zostane z maluchami z czego ogromnie sie cieszę :) Chociarz powrot do pracy tez by miał dobre strony, moze sie cos przez te 3 lata zmieni :)

Do góry