reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

reklama
Karola u Nas ropiejące oczy też były bardzo szybko, z problemem tym borykaliśmy się już w szpitalu:( a ostatnio nawet w domu:(
Filipek pierw miał ropiejące oczko, po 2 dniach doszło zapalenie spojówek i skończyło się na kropelkach, teraz jest już lepiej. Przegotowana woda dotychczas zdawała egzamin:) powinno minąć max po 7 dniach.

Rabbit - co do kolek to polecam wodę angielską - gripe water, nam pomogła i chyba też kolki same już przechodzą, tj jak na razie cierpi już tylko jedno i tylko ok 30min wieczorem wiec jakoby luuuuzzzz:)
co do płaczu po kapieli my mamy to samo tj już jest lepiej szczególnie jak zabawkę powiesiłam nad przewijakiem - dziewczyny ogromne dzięki:)))) ale zdarzają się płaczki ale to chyba bardziej z przemęczenia

mam co 3 godziny budzik ale oni nie sa w stanie jednorazowo zjesc wiecej niz 60ml:-(
wiec moze ich nie budzic niech spia ile chca a moze wtedy zgłodnieja?
nie wiem co mam robic?
U Was laski dzieciaki budza sie razem czy w odstepach?

Karola jeśli jedzą tyle i ani trochę więcej a do tego przybierają to jest ok i nie ma się czym martwić. Ja moje dzieci zawsze karmiłam jedno po drugim w nocy również. Dzięki temu szybciutko wyrobiliśmy sobie plan dnia, który mamy do dziś i ja osobiście sobie chwalę :)

karola..u nas pomoglo przemywanie oczek rumiankiem na przemian z woda przegotowana...i masowanie kacikow oczek- tak aby odetkac kanaliki lzowe. Pokazala nam to nasz hv. Takie ropnienie jest bardzo czeste u maluszkow.

Hej Karola ja bym odpuscila rumianek u mojej Zuzy po rumianku oko az spuchlo, lepsza sol fizjologiczna woda przegotowana i masaze kacika oczka a jak jest rpa to od zewnatrz do wewnatrz tak nam mowilo 3 okulistow z tym ze u jednej nie obylo sie bez zabiegu udrozniania kanalika... moje laski w wieku Twoich jadly tez tak malo...

a jak sie robi ten masaż?

Rabbit - co do kolek to polecam wodę angielską - gripe water, nam pomogła i chyba też kolki same już przechodzą, tj jak na razie cierpi już tylko jedno i tylko ok 30min wieczorem wiec jakoby luuuuzzzz:)
co do płaczu po kapieli my mamy to samo tj już jest lepiej szczególnie jak zabawkę powiesiłam nad przewijakiem - dziewczyny ogromne dzięki:)))) ale zdarzają się płaczki ale to chyba bardziej z przemęczenia

Tak a'propos kolek i tych wszystkich jazd to kiedy sie u Was zaczęły????

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry