reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

łoooo mnie też nie było sto lat....:) dziewczyny trzymajćie się mocno...płacze ustaną...mój Jaś to taaaaaak ryczał że naprawde miałam dosyć...ale wszystko mineło...

witam mamuśki miłego dnia życzę :p

reklama
Rabbit mówisz, że to minie...kiedy!!!??? Ja jestem tak wykończona, że niezły numer córce wywinęłam :zawstydzona/y::wściekła/y:
Od jakiegoś czasu miała wysypkę i co tydzien do dermatologa chodziłam z nia po nowe maści , kremy itd. i w ostatnim wywiadzie p. dr stwierdziła, ze to reakcja organizmu na stres.
A ja dziś rano jak zrobiłam małej herbatkę to przypomniałam sobie, ze ona na rumianek jest uczulona. Kuźwa od miesiąca robiłam chłopakom tą herbatke i Ola też chciała a głupia matka zapomniała o alergii dziecka :wściekła/y:

Rabbit mówisz, że to minie...kiedy!!!??? Ja jestem tak wykończona, że niezły numer córce wywinęłam :zawstydzona/y::wściekła/y:
Od jakiegoś czasu miała wysypkę i co tydzien do dermatologa chodziłam z nia po nowe maści , kremy itd. i w ostatnim wywiadzie p. dr stwierdziła, ze to reakcja organizmu na stres.
A ja dziś rano jak zrobiłam małej herbatkę to przypomniałam sobie, ze ona na rumianek jest uczulona. Kuźwa od miesiąca robiłam chłopakom tą herbatke i Ola też chciała a głupia matka zapomniała o alergii dziecka :wściekła/y:

lol Monia jestes moim idolem xDDDD:-D:-D pozdrawiam wszystkie lunatykujace mamusie:-)

hej mamuśki :-D
WYSPAŁAM SIĘ!!!!!!!!!! Co za radość, przespałam (hmm no chłopcy oczywiście też) całe 6 godzin!!!!!!
MIŁEGO DNIA :)

eh, wiosna za oknem a ja mam wiśielczy humor...może dlatego że strasznie dużo spraw na głowie ...
Dziewczyny czy po macierzyńskim planujecie wrócić do pracy??

hej dziewczyny:) u mnie humor spoko:) pogoda słoneczna choć chłodno ale na spacerek chyba wyjde bo wczoraj to tylko balkon:/ a co do powrotów do pracy to niestety należę do tej grupy która wraca do pracy:( a w niedzielę kończy sie już mój podstawowy macierzyński:( boziu jak to szybko zleciało:szok::szok::szok::szok::szok:
miłego dnia laseczki:)

ja tez planuje powrot do pracy, macierzynski mam do 02.04 + 6 tygodni dodatkowego, chce jeszcze wziasc prznajmniej zalegly urlop to w sumie bedzie tak do polowy moze do konca czerwca
reniag co robisz z maluchami po powrocie do pracy?

manila planuje zrobić tak że mój M będzie chodził do pracy tylko na 13 więc rano z maluchami będzie on a od 13 niby moja mama powiedziała że się nimi zajmie bo jest na emeryturze. Ale czy da sobie z nimi radę to zobaczymy. a ok 16-17 będę wracała ja. Jestem optymistką i mam nadzieję że wszystko będzie ok. Mimo wszystko szkoda mi tych maluchów zostawiać. A urlop zaległy też wykorzystuje i prawdopodobny powrót do pracy to pierwsza połowa czerwca:( szkoda że nie po wakacjach:/ ale może da się coś jeszcze zrobić by troszkę przedłużyć:-p:-p:-p:-p
A Ty z kim zostawisz maluchy???

Reniag, bedziemy gadac ze znajoma ktora siedzi w domu czy sie nimi nie zajmie, al niestety nie mamy duzego budzetu to nie wiem czy sie zgodzi, nastepan opcja to tesciowa + ciocia, ale to chyba odpada, w najgorszym przypadku klub maluszka, 500 zl za dziecko + 200 zl jednorazowa oplata

reklama
Cześć Dziewczyny.
15 marca urodziłam swoje Gwiazdeczki:-) przez cc w 36t3d z powodu skurczy i sączących wód płodowych
11:15 Maja 2430 gr 9 punktów
11:16 Hania 2510 gr 9 punktów
Niestety nie mam mleczka. Karmimy bebilonem nenatalem.
Dzieci w szpitalu jadły nawet 60 ml, od wczoraj jesteśmy w domu i jedzą 20-30 ml. Czy mam je wybudzać co 3 godz czy karmić jak zaczną płakać? Czy może wcześniej?
I jedna nie robi kupy od wczoraj, a robiła smółkową jeszcze. Martwię się bardzo, chodzę i beczę. Poradzcie coś doświadczone mamusie.

Do góry